Home » Η Τιμή του Bitcoin Πέφτει στα $57K Εν μέσω Επενδυτικής Ανησυχίας
Posted in

Η Τιμή του Bitcoin Πέφτει στα $57K Εν μέσω Επενδυτικής Ανησυχίας

Η Τιμή του Bitcoin Πέφτει στα $57K Εν μέσω Επενδυτικής Ανησυχίας

Σε αυτή την ανάρτηση:

  • Το Bitcoin έπεσε στα $57,000, χάνοντας πάνω από 10% τις τελευταίες 7 ημέρες.
  • Πάνω από $162 εκατομμύρια ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Ανησυχίες για πιθανές πωλήσεις από κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Κίνας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ουκρανίας.

Η παγκόσμια αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατέγραψε παντού αρνητικούς δείκτες καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε στη ζώνη των $57,000. Το Bitcoin έχει τώρα καταγράψει πτώση άνω του 10% τις τελευταίες 7 ημέρες, φέρνοντας τον δείκτη φόβου και απληστίας κοντά σε συναισθήματα Φόβου με 43 πόντους.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά περίπου 2% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας τα $2,02 τρισεκατομμύρια. Ο όγκος συναλλαγών της τελευταίας ημέρας αυξήθηκε κατά 69%, φτάνοντας τα $56 δισεκατομμύρια, υποδηλώνοντας ότι οι traders προσπαθούν να προσαρμόσουν τα κεφάλαιά τους εν μέσω της πρόσφατης πτώσης.

Ρευστοποίηση $136M σε Long θέσεις

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχονται από την Coinglass, περισσότεροι από 57.000 traders ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι συνολικές ρευστοποιήσεις ξεπέρασαν τα $162 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη εντολή ρευστοποίησης καταγράφηκε στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance με αξία $10 εκατομμύρια.

Πάνω από $136 εκατομμύρια αξίας ρευστοποιημένων στοιχημάτων (83%) προέρχονταν από long θέσεις που οι traders είχαν τοποθετήσει στην πορεία της τιμής των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ταύροι ήλπιζαν πως το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα ανακάμψουν και θα διατηρήσουν τη θετική τάση, ωστόσο το BTC απέτυχε να κρατήσει το επίπεδο των $58k.

Η πτώση του Bitcoin κατά 2% τις τελευταίες 24 ώρες έχει προσθέσει στην πτώση του πάνω από 7% τον τελευταίο μήνα. Το BTC διαπραγματεύεται σε μέση τιμή $57,400 κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών του αυξήθηκε κατά 100%, φτάνοντας τα $27,1 δισεκατομμύρια.

Οι Επενδυτές Χάνουν Ενδιαφέρον για το Bitcoin προς το Παρόν

Το Bitcoin υστερεί σε σχέση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς ο Αύγουστος ολοκληρώθηκε με χαμηλή ρευστότητα και φόβους για πιθανές πωλήσεις από κυβερνήσεις. Οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία ενδέχεται να εκποιήσουν τις Bitcoin θέσεις τους, συμβάλλοντας σε μια πιθανή υπερπροσφορά $33 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την Kaiko, οι ΗΠΑ κατέχουν 203.220 BTC, η Κίνα 190.000, το Ηνωμένο Βασίλειο 61.200 και η Ουκρανία 46.350. Το ανενεργό ανταλλακτήριο Mt. Gox εξακολουθεί να έχει περίπου 46.170 BTC για διανομή.

Τα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν από τον Ali Martinez δείχνουν ότι ο όγκος συναλλαγών σε ανταλλακτήρια, σε σχέση με τη δραστηριότητα on-chain, έχει μειωθεί. Αυτό υποδεικνύει τη μειωμένη επενδυτική δραστηριότητα στο Bitcoin και τη χαμηλότερη χρήση του δικτύου. Προστέθηκε ότι οι ροές κεφαλαίων για το BTC και άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα έπεσαν κάτω από τα επίπεδα των Stablecoins, κάτι που υποδηλώνει μια προσεκτική αγορά στο άμεσο μέλλον.

Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές μεταβαίνουν σε stablecoins για ασφάλεια και πιθανώς για μελλοντικές ευκαιρίες αγοράς. Αυτό συχνά αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα ή την αμυντική στάση των traders στην αγορά.

Συμπέρασμα

Η πρόσφατη πτώση του Bitcoin στα $57,000 έχει επιφέρει σημαντικές ρευστοποιήσεις και αβεβαιότητα στην αγορά. Με τις ανησυχίες για πιθανές πωλήσεις από κυβερνήσεις και τη μειωμένη δραστηριότητα στο δίκτυο του Bitcoin, οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί. Η μετακίνηση κεφαλαίων σε stablecoins υποδεικνύει μια στάση αναμονής, καθώς η αγορά προσπαθεί να βρει τη νέα της κατεύθυνση.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *