Home » Κύριος Λόγος για την Πτώση των BTC, SHIB, XRP, ADA: Λεπτομέρειες
Posted in

Κύριος Λόγος για την Πτώση των BTC, SHIB, XRP, ADA: Λεπτομέρειες

Κύριος Λόγος για την Πτώση των BTC, SHIB, XRP, ADA: Λεπτομέρειες

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης αγοράς, έπεσε στα $55,555 κατά την πρωινή συνεδρίαση της Τετάρτης, επεκτείνοντας τις απώλειες της Τρίτης.

Οι ενδείξεις οικονομικής αδυναμίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα ανησυχούν τους επενδυτές, επιδεινώνοντας την χειρότερη περίοδο για τις παγκόσμιες αγορές από την πτώση της 5ης Αυγούστου. Η καθοδική αυτή τάση έχει επεκταθεί και στα κρυπτονομίσματα, με τους traders να αναμένουν την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή, για να διαπιστώσουν αν επίκειται μια βαθύτερη επιβράδυνση. Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης υποχώρησης από τα πιο ριψοκίνδυνα επενδυτικά εργαλεία στις παγκόσμιες αγορές, λόγω φόβων για τις οικονομικές προοπτικές, το Bitcoin έπεσε σε χαμηλό ενός μήνα, ενώ και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν απώλειες.

Κατά τη στιγμή της γραφής, αρκετά κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονταν σε αρνητικό έδαφος. Τα XRP, Shiba Inu (SHIB) και Cardano (ADA) κατέγραφαν απώλειες 2.79%, 2.64% και 1.79% αντίστοιχα.

Το Bitcoin υπέστη μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 3.86% τις τελευταίες 24 ώρες στα $56,671 κατά τη στιγμή της γραφής.

Προοπτική της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Σε μια πρόσφατη ερευνητική σημείωση, η τεχνική αναλύτρια της Fairlead Strategies LLC, Katie Stockton, εξέφρασε μια «μακροπρόθεσμη ουδέτερη προσέγγιση» προς το Bitcoin. Το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον — ή οι εκκρεμείς συμβάσεις — για τα μελλοντικά συμβόλαια του Bitcoin στο CME έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, υποδηλώνοντας την ανησυχία της αγοράς. Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά χρηματιστηριακά κεφάλαια Bitcoin έχουν βιώσει την πιο παρατεταμένη περίοδο καθαρών εκροών από τον Ιούνιο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Bloomberg.

Αν η ιστορία αποτελεί οδηγό, η βραχυπρόθεσμη προοπτική παραμένει δύσκολη. Ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά θεωρείται ένας απαισιόδοξος μήνας για τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, το Bitcoin έχει σημειώσει μέση απώλεια αξίας 8% κατά τον Σεπτέμβριο των τελευταίων πέντε ετών, με λήξη το 2023. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτόν τον μήνα, όπου θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια. Οι αγορές γενικά προβλέπουν μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, αλλά οι traders είναι διχασμένοι σχετικά με το πόσο σημαντική θα είναι αυτή η μείωση.

Συμπέρασμα:

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των BTC, SHIB, XRP και ADA, αντικατοπτρίζει την ευρύτερη αβεβαιότητα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές λόγω των ανησυχιών για την οικονομική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η επερχόμενη ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην πολιτική επιτοκίων της Fed αναμένονται με αγωνία από τους επενδυτές, καθώς αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να καθορίσουν την κατεύθυνση της αγοράς στο άμεσο μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *