Home » Ανησυχίες για την ασφάλεια απειλούν το Ethereum
Posted in

Ανησυχίες για την ασφάλεια απειλούν το Ethereum

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως σε όρους κεφαλαιοποίησης αγοράς, έχει απασχολήσει πρόσφατα τα μέσα ενημέρωσης για διάφορους λόγους. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τελευταίες εξελίξεις:

  • Ανησυχίες για την Ασφάλεια: Ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν κενό ασφαλείας στο αποκεντρωμένο χρηματιστήριο Zellic θα μπορούσε να είχε επιτρέψει σε επιτιθέμενους να χειραγωγήσουν συναλλαγές. Αυτό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας στον περίπλοκο κόσμο των DeFi (Αποκεντρωμένα Οικονομικά).
  • Φήμες για Κανονισμούς: Ο συνιδρυτής του Ethereum, Joseph Lubin, επέκρινε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την προσέγγισή της στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Ο Lubin υποστηρίζει την ανάγκη για σαφέστερες κατευθυντήριες γραμμές αντί για αυτό που χαρακτηρίζει ως “στρατηγική επιβολή.”
  • Πόλεμος Πορτοφολιών: Μια προτεινόμενη αλλαγή στο πρωτόκολλο Ethereum (EIP-3074) στοχεύει στην απλοποίηση των κρυπτοπορτοφολιών. Ωστόσο, η πρόταση έχει πυροδοτήσει συζητήσεις εντός της κοινότητας, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλεια.

Επιπρόσθετα νέα:

  • Η Coinbase αποκάλυψε σχέδια για το δικό της δίκτυο blockchain, το Base, που απευθύνεται σε προγραμματιστές.
  • Η Ripple, ένας σημαντικός παίκτης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, συνεργάζεται με ηγέτες του κλάδου για να αναπτύξει ένα νέο πρότυπο για την ανάκτηση κρυπτονομισμάτων.
  • Ο επιτιθέμενος πίσω από μια πρόσφατη απάτη 68 εκατομμυρίων δολαρίων έχει εκφράσει την επιθυμία να διαπραγματευτεί με το θύμα, προσφέροντας μια ελπίδα για την ανάκτηση των κλεμμένων κεφαλαίων.

Τι να προσέξουμε:

  • Την συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από το EIP-3074 και τις πιθανές επιπτώσεις του στα πορτοφόλια Ethereum.
  • Τις εξελίξεις στη στάση της SEC σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.
  • Την πρόοδο της μετάβασης του Ethereum σε μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Stake (που συχνά αναφέρεται ως “the Merge”).

Αυτό είναι απλά μια στιγμιαία εικόνα των τελευταίων γεγονότων στο οικοσύστημα του Ethereum. Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις καθώς το τοπίο συνεχίζει να εξελίσσεται.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *