Home » Πάνω από ένα εκατομμύριο νέα tokens έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Απριλίου
Posted in

Πάνω από ένα εκατομμύριο νέα tokens έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Απριλίου

more than 1 million memecoins

Σχεδόν τα μισά από το ένα εκατομμύριο νέα tokens που κυκλοφόρησαν από την 1η Απριλίου είναι memecoins που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο Solana.

Πάνω από 1 εκατομμύριο νέα tokens έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές Απριλίου, με περισσότερα από 370,000 νέα tokens να εμφανίζονται στο Ethereum, ενώ πάνω από 640,000 νέα tokens — κυρίως memecoins — κυκλοφόρησαν στο Solana.

Συνολικά 372,642 νέα tokens κυκλοφόρησαν στο δίκτυο Ethereum από την 1η Απριλίου — το 88% των οποίων, δηλαδή 327,553 — κυκλοφόρησαν στο layer-2 blockchain της Coinbase, Base. Το layer-2 δίκτυο έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση δραστηριότητας λόγω της προσέλκυσης “degens” που συρρέουν στο χαμηλού κόστους δίκτυο για να δημιουργήσουν νέα memecoins.

Ένας παρόμοιος αριθμός αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο X στις 14 Μαΐου από τον διευθυντή της Coinbase, Conor Grogan, ο οποίος σημείωσε ότι αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από τον συνολικό αριθμό tokens που δημιουργήθηκαν στο Ethereum κατά την οκταετία από το 2015 έως το 2023.

Η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη (TVL) στο Base έχει αυξηθεί κατά περίπου 630% από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την L2beat, κυρίως λόγω της ευρύτερης φρενίτιδας για τα memecoins.

Εν τω μεταξύ, 643,227 νέα tokens δημιουργήθηκαν στο Solana την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με δεδομένα από την πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων Step Finance.

Από το σύνολο των 643,000 νέων tokens που κυκλοφόρησαν στο Solana, τα 466,914 ήταν memecoins, σύμφωνα με έναν πίνακα αναλύσεων της Dune που παρακολουθεί τον αριθμό των νέων tokens που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα memecoin του Solana, pump.fun.

Το CoinMarketCap καταγράφει τα τελευταία 500 νέα tokens που προστέθηκαν στην πλατφόρμα του τις τελευταίες 30 ημέρες και η πλειονότητα αυτών των tokens είναι memecoins.

Η πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων κρυπτονομισμάτων CoinGecko έχει πλέον μια κατηγορία memecoin στην οποία καταγράφει περισσότερα από 600 νομίσματα με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ της κεφαλαιοποίησης αγοράς του Tether, η οποία ανέρχεται σε 1,00 δισεκατομμύριο δολάρια.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *