Home » Η Νέα Πραγματικότητα για τους Ιδιοκτήτες Κρυπτονομισμάτων στο ΗΒ
Posted in

Η Νέα Πραγματικότητα για τους Ιδιοκτήτες Κρυπτονομισμάτων στο ΗΒ

Ιδιοκτήτες Κρυπτονομισμάτων στο ΗΒ

Μια αλλαγή στον νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο θα επιτρέψει στις αρχές να αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα όπως άλλα περιουσιακά στοιχεία, κατασχόντάς τα χωρίς να κατηγορούν τους ύποπτους για παρανομία.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τυραννική ή απαράδεκτη την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την κυβέρνηση χωρίς σύλληψη ή ακόμα και χωρίς κατηγορία για έγκλημα. Αλλά χάρη σε έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αλλαγή, που τέθηκε σε ισχύ στις 26 Απριλίου, είναι αποτέλεσμα τροποποιήσεων στον Νόμο για το Οικονομικό Έγκλημα και τη Διαφάνεια των Επιχειρήσεων του 2023 (ECCTA), ο οποίος τροποποίησε τα καθεστώτα κατάσχεσης στον Νόμο για τα Έσοδα από Εγκλήματα του 2002 (POCA). Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου και η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) μπορούν τώρα να κατάσχουν κρυπτονομίσματα από υπόπτους χωρίς να τους συλλαμβάνουν.

Με απλά λόγια, η αλλαγή σημαίνει ότι οι αρχές μπορούν να κατάσχουν κρυπτονομίσματα από άτομα που θεωρούνται ύποπτα για εγκληματική δραστηριότητα. Οι αρχές θα έχουν επίσης τη δύναμη να κατάσχουν φυσικά αντικείμενα που σχετίζονται με έρευνες κρυπτονομισμάτων, όπως στικάκια USB και γραπτούς κωδικούς, και να «καταστρέψουν» ένα κρυπτονόμισμα εάν η επιστροφή του στην κυκλοφορία δεν θεωρείται επωφελής για το κοινό καλό.

Πώς θα καταστραφούν τα κρυπτονομίσματα; Κανείς δεν ξέρει.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς θα καταστραφούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Οι ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν μια εγκύκλιο για την εφαρμογή του νόμου, αλλά είναι ελλιπής. Περιγράφει τα σενάρια στα οποία μπορούν να ασκηθούν οι εξουσίες καταστροφής, αλλά δεν παρέχει λεπτομέρειες για την πρακτική εφαρμογή αυτής της καταστροφής.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *