Home » Η Επόμενη Μεγάλη Κίνηση για το Bitcoin: Οι Αναλυτές Προβλέπουν Διάσπαση στα $71,500
Posted in

Η Επόμενη Μεγάλη Κίνηση για το Bitcoin: Οι Αναλυτές Προβλέπουν Διάσπαση στα $71,500

Η Επόμενη Μεγάλη Κίνηση για το Bitcoin: Οι Αναλυτές Προβλέπουν Διάσπαση στα $71,500

Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, φαίνεται έτοιμο για μια μεγάλη κίνηση, αλλά η κατεύθυνση παραμένει ασαφής. Οι αναλυτές διχάζονται για το αν έπεται μια ανοδική διάσπαση ή μια παρατεταμένη περίοδος ενοποίησης.

Νέα Υψηλά: Ευφορικοί Ταύροι στον Ορίζοντα;

Ο διάσημος αναλυτής κρυπτονομισμάτων Checkmate έχει ανάψει τη φλόγα της αισιοδοξίας με τη θεωρία του για τους “Ευφορικούς Ταύρους”. Σύμφωνα με τον Checkmate, μια άνοδος σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια κρίσιμη αλλαγή στο κλίμα της αγοράς. Αυτή η φάση των ταύρων θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική επιτάχυνση της ανοδικής ορμής, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια απότομη αύξηση της τιμής.

Η θεωρία του Checkmate βασίζεται στον δείκτη Market Value to Realized Value (MVRV), έναν δείκτη που συγκρίνει την τρέχουσα αγοραία αξία του Bitcoin με τη συνολική αξία που καταβλήθηκε για την απόκτηση όλων των Bitcoins σε κυκλοφορία. Ιστορικά, όταν ο δείκτης MVRV ανεβαίνει πάνω από μία τυπική απόκλιση του μέσου όρου του, συχνά προηγείται μιας μετάβασης σε μια φάση “Ευφορικών Ταύρων”. Ωστόσο, ο Checkmate προειδοποιεί ότι το Bitcoin δεν ακολουθεί πάντα το σενάριο με την πρώτη προσπάθεια. Η αγορά συχνά επιδεικνύει προσεκτική συμπεριφορά, με το Bitcoin να προσπαθεί ενδεχομένως να διασπάσει αυτό το βασικό επίπεδο MVRV πολλές φορές πριν από μια αποφασιστική διάσπαση.

Η πρόσφατη περίοδος ενοποίησης του Bitcoin έρχεται μετά από μια άνοδο που είδε το κύριο κρυπτονόμισμα να φτάνει σε υψηλό έξι εβδομάδων στα $71,950. Ενώ υπήρξε μια μικρή διόρθωση, το Bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται άνετα κοντά στο επίπεδο των $70,000, με υγιή ημερήσιο όγκο συναλλαγών. Αυτή η κίνηση τιμής υποδηλώνει μια πιθανή παύση πριν από την επόμενη σημαντική κίνηση, καθιστώντας την παρούσα στιγμή ένα αγχωτικό παιχνίδι αναμονής για τους traders και τους επενδυτές.

Διάσπαση ή Ενοποίηση; Ένα Δίλημμα των Ταύρων

Ο αναλυτής κρυπτονομισμάτων Rekt Capital έχει αναδειχθεί σε βασική φωνή στην τρέχουσα συζήτηση. Ο Rekt Capital πιστεύει ότι ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο του “candlestick” πάνω από τα $71,500 θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης για μια σημαντική διάσπαση. Αυτό το ορόσημο, αν επιτευχθεί, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αύξηση της ανοδικής ορμής, προωθώντας το Bitcoin προς μια αξιοσημείωτη ανοδική τάση. Ωστόσο, ο Rekt Capital αναγνωρίζει επίσης τη δυνατότητα μιας παρατεταμένης φάσης ενοποίησης.

Ιστορικά, το Bitcoin έχει δείξει τάση να ενοποιείται εντός του εύρους επανασυσσώρευσης του για αρκετές εβδομάδες πριν από μια διάσπαση. Αυτή η παρατεταμένη ενοποίηση, υποστηρίζει ο Rekt Capital, θα έφερνε το Bitcoin πιο κοντά στην ευθυγράμμιση με τους ιστορικούς κύκλους μειώσεων (halving cycles), γεγονότα που ιστορικά έχουν προηγηθεί μεγάλων ανοδικών τάσεων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *