Home » Γιατί η τιμή του Ethereum (ETH) είναι κάτω σήμερα;
Posted in

Γιατί η τιμή του Ethereum (ETH) είναι κάτω σήμερα;

Γιατί η τιμή του Ethereum (ETH) είναι χαμηλότερη σήμερα;

Η πτώση της τιμής του Ether σήμερα προηγείται μιας σημαντικής απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια και των δεδομένων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, μετά από μείωση της συσσώρευσης από τους μεγαλύτερους κατόχους του Ethereum.

Το εγγενές token του Ethereum, το Ether, είναι χαμηλότερο σήμερα, σημειώνοντας πτώση πάνω από 4,50% για να φτάσει γύρω στα $3,500 στις 11 Ιουνίου. Η πτωτική κίνησή του είναι μέρος μιας ευρύτερης διόρθωσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να μειώνεται περίπου κατά 3,50% την ίδια ημέρα.

Η πτώση της τιμής του Ether σήμερα έρχεται πριν από μια σημαντική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια και τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η μειούμενη συσσώρευση από τις μεγαλύτερες ομάδες κατόχων του Ethereum αυξάνει την πίεση πώλησης στην αγορά του Ether.

Ας συζητήσουμε αυτούς τους καθοδικούς καταλύτες λεπτομερώς.

Η πτώση του Ether πριν από τη συνεδρίαση της Fed

Τα αυξημένα αποδόσεις ομολόγων είναι κυρίως υπεύθυνες για τις πρόσφατες πωλήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, πιέζοντας έτσι τις τιμές του Ether χαμηλότερα σήμερα.

Για παράδειγμα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα και παραμένει αυξημένη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις και προβλέψεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, γνωστές ως dot plot, που θα ανακοινωθούν στις 12 Ιουνίου.

Τα ομόλογα με υψηλότερη απόδοση τυπικά μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων όπως τα κρυπτονομίσματα. Και αυτές οι αποδόσεις μπορεί να παραμείνουν αυξημένες λόγω λιγότερων περικοπών επιτοκίων το 2024 από ό,τι είχαν προβλέψει προηγουμένως οι αξιωματούχοι της Fed.

Τον Μάρτιο, οι αξιωματούχοι της Fed ανέμεναν τρεις περικοπές επιτοκίων κατά τέταρτο της μονάδας μέχρι το τέλος του 2024. Ωστόσο, λόγω ισχυρών οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αύξησης των θέσεων εργασίας τον Μάιο, μπορεί να αναθεωρήσουν αυτή την πρόβλεψη. Οι έμποροι ομολόγων έχουν επίσης μεταθέσει τις προσδοκίες τους για περικοπές επιτοκίων από τον Ιούνιο στον Δεκέμβριο.

Η πολιτική προοπτική της Fed και τα δεδομένα πληθωρισμού θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τα ομόλογα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Ether μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αναταράξεις μετά τις κινήσεις της αγοράς ομολόγων.

Οι «φάλαινες» του Ether μπαίνουν σε λειτουργία διανομής

Η πτώση της τιμής του Ether σήμερα ακολουθεί μια απότομη μείωση της προσφοράς ETH που κατέχεται από μία από τις πλουσιότερες ομάδες επενδυτών του.

Συγκεκριμένα, η προσφορά του Ether που κατέχεται από οντότητες με υπόλοιπο 1 εκατομμύριο—10 εκατομμύρια ETH (καφέ) έχει μειωθεί κατά 1% την περασμένη εβδομάδα, συμπίπτοντας με την αύξηση της προσφοράς που κατέχεται από την ομάδα των 100,000—1 εκατομμύριο ETH (μαύρο).

Αυτή η μετατόπιση υποδηλώνει ότι οι μεγάλοι επενδυτές του Ether διανέμουν τις συμμετοχές τους και συνεπώς μετακινούνται σε μια κατώτερη κατηγορία κατόχων.

Η τιμή του ETH μειώνεται μετά την υπεραγορά

Από τεχνικής άποψης, η πτώση του Ether σήμερα αποτελεί μέρος μιας διόρθωσης που ξεκίνησε αφού ο καθημερινός δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) του πέρασε πάνω από το 70, μια περιοχή “υπεραγοράς”. Ένας υπεραγορασμένος RSI συνήθως προηγείται μιας περιόδου διόρθωσης ή συγκέντρωσης.

Στις 11 Ιουνίου, η τιμή του ETH κινείται κοντά σε μια υποστήριξη που περιλαμβάνει τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών (50-day EMA; το κόκκινο κύμα) και μια γραμμή αναδίπλωσης Fibonacci 0,5—και οι δύο γύρω στο επίπεδο των $3,475.

Ένα αποφασιστικό κλείσιμο κάτω από τη συμβολή θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του ETH κάτω από τα $3,400 τον Ιούνιο. Αντίθετα, μια ανάκαμψη από τη συμβολή θα μπορούσε να οδηγήσει τους εμπόρους να στοχεύσουν τα $3,600-3,800 ως τον επόμενο ενδιάμεσο στόχο ανοδικής κατεύθυνσης, όπως συνέβη στην ανάκαμψή του τον Μάρτιο.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *