Home » Μπορεί το SOL να ανακτήσει τα $170; Δύο δείκτες φωνάζουν ‘αγορά’
Posted in

Μπορεί το SOL να ανακτήσει τα $170; Δύο δείκτες φωνάζουν ‘αγορά’

Μπορεί το SOL να ανακτήσει τα $170; Δύο δείκτες φωνάζουν 'αγορά'

Τα παράγωγα του SOL και το δίκτυο Solana παραμένουν σταθερά, δείχνοντας ότι οι έμποροι και οι χρήστες δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν.

Το εγγενές νόμισμα της Solana, SOL, έφτασε σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων στις 11 Ιουνίου, δοκιμάζοντας το επίπεδο στήριξης των $145. Μέσα σε τέσσερις ημέρες, το SOL υπέστη μια απότομη πτώση 15,8%, υποαποδίδοντας σε σχέση με την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία σημείωσε πτώση 10% στην συνολική κεφαλαιοποίηση κατά την ίδια περίοδο. Παρά αυτό, η μακροοικονομική αστάθεια μπορεί να δημιούργησε ευκαιρία αγοράς για το SOL, σύμφωνα με δύο βασικούς δείκτες.

Μακροοικονομικά γεγονότα και αρνητική επίπτωση στην τιμή του SOL

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να διορθωθεί μετά από μικτά οικονομικά σήματα, ωθώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) να καθυστερήσει τις μειώσεις επιτοκίων. Το εργαλείο CME FedWatch υποδεικνύει ότι οι έμποροι βλέπουν τώρα 48% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν τα ίδια μέχρι τον Σεπτέμβριο, μια σημαντική αύξηση από 39% πριν από ένα μήνα. Μετά την επίτευξη ρεκόρ στις 7 Ιουνίου, ο δείκτης S&P 500 έχει ισοπεδωθεί, με τους επενδυτές να αναμένουν δηλώσεις από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, στις 12 Ιουνίου.

Ο Stuart Kaiser, επικεφαλής στρατηγικής εμπορίας μετοχών στις ΗΠΑ της Citigroup, προτείνει ότι μια αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) πάνω από 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική πώληση στην αγορά, ενδεχομένως ρίχνοντας τον S&P 500 κατά 1,5% έως 2,5%, όπως αναφέρει το Yahoo Finance. Ο Kaiser επίσης προειδοποίησε ότι ο S&P 500 μπορεί να βιώσει τη μεγαλύτερη ημερήσια κίνηση από τον Μάρτιο του 2023. Τα δεδομένα πληθωρισμού των ΗΠΑ, που προγραμματίζονται να δημοσιευθούν στις 12 Ιουνίου, αναμένονται με αγωνία πριν από την απόφαση για τα επιτόκια της Fed.

Οι επενδυτές του SOL ελπίζουν σε μια πιθανή καταχώρηση χρηματιστηριακού αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η ρυθμιστική αρχή δεν έχει υποστηρίξει κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin και το Ether. Ο Brian Kelly, ιδρυτής και CEO του BKCM Digital Asset Fund, θεωρεί το SOL έναν ισχυρό υποψήφιο για ETF, ιδίως μετά από συζητήσεις του επικεφαλής επενδυτικού διευθυντή της Bitwise, Matt Hougan, σχετικά με το πώς οι πραγματικές εφαρμογές της Solana θα μπορούσαν να προσελκύσουν θεσμικές επενδύσεις.

Η πρόσφατη υποαπόδοση του SOL μπορεί επίσης να αποδοθεί σε προβλήματα εντός του δικτύου του, ιδιαίτερα σε σχέση με τη μέγιστη εξαγώγιμη αξία (MEV). Οι επικυρωτές στο δίκτυο Solana ανακαλύφθηκαν να εκμεταλλεύονται τους εμπόρους μέσω επιθέσεων sandwich—χειραγωγώντας τις τιμές των συναλλαγών για να εξαγάγουν κέρδη εις βάρος των λιανικών επενδυτών. Σε απάντηση, το Ίδρυμα Solana απέκλεισε αυτούς τους επικυρωτές από το πρόγραμμα εκχώρησής του, μειώνοντας τα κίνητρα για τέτοιες επιβλαβείς ενέργειες.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *