Home » Dogecoin: πέφτει κάτω από $0,14, αλλά μπορούν να επαναληφθούν οι παλιές νίκες
Posted in

Dogecoin: πέφτει κάτω από $0,14, αλλά μπορούν να επαναληφθούν οι παλιές νίκες

Dogecoin: πέφτει κάτω από $0,14, αλλά μπορούν να επαναληφθούν οι παλιές νίκες

• Το Dogecoin συγκεντρώνει $1,2 δισ. σε όγκο συναλλαγών Spot, ξεπερνώντας XRP, ADA και άλλα.
• Οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων εντοπίζουν ομοιότητες μεταξύ του DOGE και της περίφημης πορείας του BTC το 2017.
• Οι ευνοϊκοί δείκτες CPI στις ΗΠΑ αυξάνουν 7% καθώς το DOGE ανακτά την ηγεσία στα Παράγωγα.

Το Dogecoin (DOGE) προσπαθεί να ξεφύγει από τους πτωτικούς περιορισμούς, επιταχυνόμενο από την ταχέως αυξανόμενη συναλλακτική δραστηριότητα τόσο στις Spot όσο και στις αγορές Παραγώγων. Ενώ το DOGE έπεσε σε μηνιαίο χαμηλό των $0,135 δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στις 12 Ιουλίου 2024, η πτωτική τάση έκτοτε σταμάτησε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του ΔΤΚ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με ρυθμό πληθωρισμού χαμηλότερο από το αναμενόμενο στο 3,3%, το Bitcoin (BTC) και τα περισσότερα μεσαία έως μεγάλα altcoins της αγοράς έλαβαν ισχυρή ώθηση το απόγευμα της Τετάρτης. Το DOGE κατάφερε να ανακάμψει πάνω από το $0,145 για σύντομο χρονικό διάστημα, πριν διορθώσει κάτω από το όριο των $0,145.

Μιμείται το DOGE την Bull Rally του Bitcoin το 2017;

Αν και το DOGE έχει δείξει εκθετική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους με απόδοση 136% στο τελευταίο χρονικό πλαίσιο των 365 ημερών, οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων επισημαίνουν τις ομοιότητες μεταξύ της τρέχουσας κίνησης της τιμής του Dogecoin και της πορείας του Bitcoin το 2017. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα κατάφερε να ξεπεράσει τα $1,000 για δεύτερη φορά.

Η αναφορά του Dogecoin στο BTC είναι απτή γιατί τα δύο κρυπτονομίσματα είναι τα δύο μεγαλύτερα που λειτουργούν με την συναίνεση Proof of Work (PoW). Το 2013, οι υπολογιστικοί δαίμονες Billy Markus και Jackson Palmer προήγαγαν τον κώδικα του Bitcoin και, παρά τη σατιρική φύση του meme coin, το DOGE εμφανίστηκε ως εναλλακτική λύση στο BTC.

Καθώς το Bitcoin τελείωσε το 2017 σε ρεκόρ υψηλότερο των $17,000, η στιγμή δόξας του Dogecoin ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2021. Το Dogecoin επιδίωξε το φεγγάρι λόγω έντονων υποστηρίξεων από διασημότητες και μιας πανίσχυρης έκρηξης κρυπτονομισμάτων που δημιούργησε ένα μακρύ κατάλογο νέων εκατομμυριούχων κρυπτονομισμάτων.

Ποια κόλπα κρατά το DOGE στο μανίκι του;

Για να πραγματοποιηθεί το ανοδικό σενάριο, το DOGE θα χρειαστεί περισσότερα από μια τακτικά υψηλή συσχέτιση τιμής με το BTC. Η κοινότητα του Dogecoin αναμένει να δει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να ενσωματώνεται στο XPayments.

Εκτός από την ενδεχομένως σημαντική χρησιμότητα για το DOGE, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ήδη απολαμβάνει μεγάλη ζήτηση τόσο στις αγορές Spot όσο και στις αγορές Παραγώγων. Ο 24ωρος όγκος συναλλαγών του Dogecoin στις αγορές Spot ξεπέρασε άλλα δημοφιλή altcoins όπως το Ripple (XRP) και το Cardano (ADA), καθώς και τα meme coins όπως το Shiba Inu (SHIB) και το Pepe (PEPE).

Στην πλευρά των Παραγώγων, το DOGE ενίσχυσε τη θέση του με $803 εκατομμύρια Ανοιχτό Ενδιαφέρον (OI), ανακτώντας την πιο απαιτημένη θέση meme από το PEPE, παρά το ότι εξακολουθεί να υπολείπεται σε όγκο συναλλαγών στα Παράγωγα κατά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Dogecoin αλλάζει χέρια στα $0,1488 με ημερήσια αύξηση 7%, σύμφωνα με το CoinGecko.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *