Home » Βαθιά Αμφιβολία των Αναλυτών της JPMorgan για τα Κρυπτονομίσματα
Posted in

Βαθιά Αμφιβολία των Αναλυτών της JPMorgan για τα Κρυπτονομίσματα

Βαθιά Αμφιβολία των Αναλυτών της JPMorgan για τα Κρυπτονομίσματα

Οι αναλυτές της JPMorgan εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα των εισροών ύψους $12 δισεκατομμυρίων στα κρυπτονομίσματα μέχρι σήμερα φέτος.

Οι αναλυτές με επικεφαλής τον Nikolaos Panigirtzoglou εκφράζουν σκεπτικισμό λόγω του κόστους παραγωγής και των υψηλών τιμών του Bitcoin, οι οποίες είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τον χρυσό.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει σημαντικές εισροές φέτος, κυρίως λόγω των spot ETFs του Bitcoin. Ωστόσο, οι αναλυτές αμφισβητούν εάν αυτός ο ρυθμός θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους.

Τα spot ETFs του Bitcoin έχουν αποφέρει εισροές ύψους $16 δισεκατομμυρίων μέχρι σήμερα φέτος. Σε συνδυασμό με την ορμή των εισροών από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του CME και τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τα κεφάλαια επιχειρηματικού κεφαλαίου στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, οι συνολικές εισροές στα κρυπτονομίσματα έχουν φτάσει τα $25 δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα φέτος. Αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν αντιπροσωπεύει όλο αυτό νέο χρήμα που εισέρχεται στην αγορά.

Πολλοί επενδυτές μπορεί να έχουν μετακινηθεί από τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων στα χρηματιστήρια προς τα spot ETFs του Bitcoin λόγω της οικονομικής αποδοτικότητάς τους, της ρευστότητας και των κανονιστικών πλεονεκτημάτων. Σύμφωνα με δεδομένα από την CryptoQuant, αυτή η αλλαγή φαίνεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι τα αποθέματα BTC στα χρηματιστήρια έχουν μειωθεί κατά 220.000 BTC, ή $13 δισεκατομμύρια, από τότε που τα ETFs κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο. Μετά την προσαρμογή για αυτή την αλλαγή, οι καθαρές εισροές στα κρυπτονομίσματα είναι περίπου $12 δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα φέτος.

Εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί, οι ετήσιες καθαρές εισροές θα είναι περίπου $26 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, οι αναλυτές είναι σκεπτικοί σχετικά με αυτό.
«Λόγω των υψηλών τιμών του Bitcoin σε σχέση με το κόστος παραγωγής ή παρακάτω, παραμένουμε σκεπτικοί ότι ο ρυθμός των $12 δισεκατομμυρίων μέχρι σήμερα θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους», αναφέρουν οι αναλυτές της JPMorgan στην έκθεση.

*Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *