Home » Ethereum εκτόξευση πάνω από τα $3.500 μετά την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων από την SEC
Posted in

Ethereum εκτόξευση πάνω από τα $3.500 μετά την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων από την SEC

Ethereum εκτόξευση πάνω από τα $3.500 μετά την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων από την SEC

Η αξία του Ethereum εκτοξεύτηκε πάνω από τα $3.500 μετά την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η αξία του Ethereum αυξήθηκε πέραν των $3.500 μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Προηγουμένως, υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο το Ethereum να ταξινομηθεί ως μη καταχωρημένος τίτλος. Αυτή η αβεβαιότητα είχε σημαντικές επιπτώσεις στους επενδυτές, επηρεάζοντας την απόδοση της αγοράς του περιουσιακού στοιχείου. Ωστόσο, το κλείσιμο της έρευνας έχει επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ωθώντας σε μια μέτρια αύξηση της αξίας της αγοράς του Ethereum.

Το Ethereum χαρακτηρίζεται ασφαλές από την SEC

Η έρευνα της SEC επικεντρώθηκε στο Ethereum Foundation και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν το Ethereum πρέπει να ρυθμίζεται ως τίτλος. Αυτή η ταξινόμηση θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τη ζήτηση για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Σε απάντηση, η Consensys, ένας βασικός φορέας στο οικοσύστημα του Ethereum, ξεκίνησε μια δίκη στις 25 Απριλίου 2024. Η δίκη αμφισβήτησε τη δικαιοδοσία της SEC, υποστηρίζοντας ότι το Ethereum πληροί τις προϋποθέσεις ενός εμπορεύματος και επομένως δεν πρέπει να υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς της SEC.

Η νομική πρόκληση της Consensys ήταν μια στρατηγική κίνηση κατά της αντιληπτής υπερβολής της ρυθμιστικής αρχής. Η αγωγή ζήτησε δικαστική επιβεβαίωση ότι το Ethereum δεν είναι τίτλος.Η υποστήριξη για τη θέση της Consensys αυξήθηκε, σηματοδοτούμενη από σημαντική δημόσια και πολιτική υποστήριξη. Αυτό κορυφώθηκε με μια επίσημη έκκληση στις 7 Ιουνίου, προτρέποντας την SEC να επανεξετάσει τη θέση της.

Στη συνέχεια, στις 18 Ιουνίου, η Διεύθυνση Επιβολής της SEC ανταποκρίθηκε θετικά.
«Σήμερα, η Διεύθυνση Επιβολής της SEC μας ενημέρωσε ότι κλείνει την έρευνά της σχετικά με το Ethereum 2.0 και δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια επιβολής κατά της Consensys», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, το Ethereum παρουσίασε αύξηση τιμής, διαπραγματευόμενο στα $3.563. Αυτή η αντίδραση αναδεικνύει την ευαισθησία της αγοράς σε ρυθμιστικά νέα, ιδιαίτερα σε σχέση με κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum.

Παρά αυτή τη νίκη, η Consensys πιέζει για πιο σαφείς κανονισμούς που θα προωθούν την καινοτομία αντί να την παρεμποδίζουν. Η εταιρεία υποστηρίζει τη ρυθμιστική σαφήνεια που λαμβάνει υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων και των αποκεντρωμένων πλατφορμών. Αυτή η προσέγγιση είναι ουσιαστική, καθώς επιδιώκει να προστατεύσει τα συμφέροντα των επενδυτών και να προωθήσει την τεχνολογική πρόοδο χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς.

«Η SEC είναι ένας ρυθμιστής τίτλων, όχι ένας ρυθμιστής λογισμικού. Ο Gary Gensler και η SEC πρέπει να παραμείνουν στο πεδίο τους, καθώς έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν με πραγματικούς τίτλους. Έχουν αποσπαστεί από αυτή την πραγματικά παράνομη εξόρμηση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της Consensys στο BeInCrypto.

Η ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συνεχίζει να αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα εντός των ρυθμιστικών κύκλων. Ενώ το Bitcoin είναι γενικά αποδεκτό ως εμπόρευμα, η SEC διατηρεί τη θέση ότι τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μη καταχωρημένοι τίτλοι υπό την εποπτεία της.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *