Home » Αναλυτής Αποκαλύπτει Γιατί η Άνοδος της Nvidia Είναι Αρνητικό Σημείο για το Bitcoin
Posted in

Αναλυτής Αποκαλύπτει Γιατί η Άνοδος της Nvidia Είναι Αρνητικό Σημείο για το Bitcoin

Στη μάχη των τεχνολογικών μετοχών, της τεχνητής νοημοσύνης και του χρυσού, το Bitcoin χάνει έδαφος καθώς οι επενδύσεις σε ETF μειώνονται. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλους τομείς της σφαίρας των κρυπτονομισμάτων. Η Nvidia πρόσφατα εκτινάχθηκε, με τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 180% το πρώτο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας τη Microsoft και την Apple με υποστήριξη από το Bitcoin. Η απόδοση της Nvidia στο πρώτο τρίμηνο ήταν εντυπωσιακή, με έσοδα που έφτασαν τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια—αύξηση κατά 262% σε ετήσια βάση—οδηγώντας σε αύξηση κερδών κατά 600% σε σύγκριση με το 2023. Αυτό εδραιώνει τη Nvidia ως ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκτοξεύει στην πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ένας αναλυτής πιστεύει ότι η άνοδος της Nvidia θα δημιουργήσει μια πτωτική θέση για το Bitcoin. Δείτε τι σημαίνει αυτό για εσάς!

Η Κριτική του Schiff για το Bitcoin

Ο σκεπτικιστής των κρυπτονομισμάτων Peter Schiff προσέφερε έναν απρόσμενο λόγο για τον οποίο η ξαφνική άνοδος της Nvidia είναι αρνητική για το Bitcoin. Τόνισε ότι κάθε μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) που παράγεται από τη Nvidia περιέχει χρυσό αλλά όχι Bitcoin. Η σύγκριση του Schiff στόχευε να υπογραμμίσει την υποτιθέμενη έλλειψη χρησιμότητας του Bitcoin. Επιπλέον, υποστήριξε ότι το Bitcoin χρειάζεται χρυσό για την εξόρυξη GPU, τονίζοντας, «Το Bitcoin χρειάζεται χρυσό. Ο χρυσός δεν χρειάζεται το Bitcoin. Τίποτα δεν χρειάζεται το Bitcoin». Ο χρυσός, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους αγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελεί βασικό συστατικό των μικροτσίπ GPU λόγω των αγώγιμων ιδιοτήτων του και της αντοχής του στην διάβρωση, παρά το υψηλό του κόστος.

Αλλαγές στη Στρατηγική Επενδύσεων

Με τις μεταβαλλόμενες δυναμικές του Bitcoin, επενδυτές όπως ο Stanley Druckenmiller στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην τεχνητή νοημοσύνη και τον τομέα εξόρυξης χρυσού, απομακρυνόμενοι από τις παραδοσιακές τεχνολογικές μετοχές. Η Nvidia, ο κύριος ωφελούμενος από την συνεχιζόμενη άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης, φέρεται να αντιπροσωπεύει περίπου το 80% όλων των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στα κέντρα δεδομένων. Προηγουμένως εστιασμένη στον τομέα του gaming, η Nvidia επίσης είδε μια προσωρινή άνοδο στη ζήτηση κατά τη διάρκεια της τρέλας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων το 2017.

Επισκόπηση Αγοράς της Nvidia

Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση αγοράς 3.34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η αξία της Nvidia υπερβαίνει τα ΑΕΠ όλων εκτός από πέντε χωρών. Ο Schiff προβλέπει ότι μόνο οι Η.Π.Α. και η Κίνα θα παραμείνουν πάνω από τη Nvidia. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Schiff κριτικάρει τη χρησιμότητα του Bitcoin. Τον Απρίλιο, δήλωσε ότι το Bitcoin προσφέρει μόνο σπανιότητα χωρίς χρησιμότητα, σε αντίθεση με την διαχρονική αξία του χρυσού.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *