Home » «Τεράστιος αριθμός» shorters του Bitcoin ελπίζουν ότι δεν θα φτάσει τα $70.000
Posted in

«Τεράστιος αριθμός» shorters του Bitcoin ελπίζουν ότι δεν θα φτάσει τα $70.000

«Τεράστιος αριθμός» shorters του Bitcoin ελπίζουν ότι δεν θα φτάσει τα $70.000

Μια μεγάλη ποσότητα short θέσεων στο Bitcoin θα εξαφανιστεί αν το Bitcoin επιστρέψει στα $70.000, ένα επίπεδο τιμής που δεν έχει δει τις τελευταίες 12 ημέρες.

Οι short sellers του Bitcoin πιθανόν να σταυρώνουν τα δάχτυλά τους ελπίζοντας ότι το περιουσιακό στοιχείο δεν θα επιστρέψει στα $70.000 στο άμεσο μέλλον, με έναν τεράστιο αριθμό εκκαθαρίσεων να κινδυνεύει αν αυτό συμβεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της CoinGlass, ένα εκπληκτικό ποσό $1,67 δισεκατομμυρίων σε short θέσεις θα εκκαθαριστεί αν το Bitcoin επιστρέψει στα $70.000 — ένα επίπεδο τιμής κάτω από το οποίο διαπραγματεύεται από τις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με τα δεδομένα της CoinGlass.

«Υπάρχει ένας τρελός αριθμός εκκαθαρίσεων short θέσεων στο Bitcoin που συσσωρεύονται στην ανώτατη πλευρά,» αναγνώρισε ο ψευδώνυμος crypto trader Ash Crypto σε μια ανάρτηση στο X στις 17 Ιουνίου.

Αναγκαία αύξηση για τα $70.000

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, μια αύξηση 7,46% από την τρέχουσα τιμή των $65.136 θα το φέρει στα $70.000.

«Οι αγορές είναι απίστευτα αισιόδοξες αυτή τη στιγμή. Οι εκκαθαρίσεις σε Bitcoin και ETH είναι συσσωρευμένες. Άμεση ανάκαμψη,» έγραψε ο CEO της Discover Crypto, Joshua Jake, στις 18 Ιουνίου.

Το Open Interest (OI) του Bitcoin — η συνολική αξία όλων των ανοιχτών ή μη διευθετημένων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin σε όλα τα ανταλλακτήρια — έχει μειωθεί κατά 10,99% από τότε που έφτασε το υψηλό όλων των εποχών στις 7 Ιουνίου, και τώρα βρίσκεται στα $33,55 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, το OI του Bitcoin είναι 82% υψηλότερο σε σύγκριση με την αρχή του έτους, την 1η Ιανουαρίου.

Ενδείξεις και προβλέψεις για την αγορά

Ενώ η πτώση του open interest μπορεί να υποδηλώνει μια επιδεινούμενη τάση, η αύξηση του open interest υποδηλώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον της αγοράς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πριν από τις 7 Ιουνίου, το OI του Bitcoin αυξήθηκε πάνω από $2 δισεκατομμύρια σε μόλις τρεις ημέρες, κάνοντας τους traders να πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει ένα ξαφνικό «whipsaw» στην τιμή του.

Εκκαθαρίσεις που απαιτούνται πριν από νέα ιστορικά υψηλά για το Bitcoin

Ο αναλυτής κρυπτονομισμάτων και δημιουργός της πηγής δεδομένων onchain, Woobull, Willy Woo, προτείνει ότι μια σημαντική εκκαθάριση θα τοποθετήσει καλύτερα το Bitcoin για να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά.

«Χρειαζόμαστε έναν σταθερό αριθμό εκκαθαρίσεων ακόμη πριν πάρουμε το πράσινο φως για περαιτέρω ανοδική δραστηριότητα,» έγραψε ο Willy Woo στις 19 Ιουνίου.

«Ξέρω ότι είναι δυσάρεστο, αλλά το BTC δεν πρόκειται να σπάσει τα ιστορικά υψηλά μέχρι να υπάρξει περισσότερος πόνος και βαρεμάρα,» πρόσθεσε.

Ο Willy Woo δεν είναι ο μόνος αναλυτής που χρησιμοποιεί τη λέξη «βαρετή» για να περιγράψει την πρόσφατη τιμή του Bitcoin μετά το halving του Bitcoin στις 20 Απριλίου.

«Βασικά, είναι η Ζώνη Βαρεμάρας πριν από τη Ζώνη Μπανάνα,» έγραψε ο επικεφαλής έρευνας της Global Macro Investor (GMI), Julien Bittel, στις 19 Ιουνίου.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *