Home » Τα «παιχνίδια επιβίωσης» καθώς η τιμή hash του Bitcoin πλησιάζει το ιστορικό χαμηλό
Posted in

Τα «παιχνίδια επιβίωσης» καθώς η τιμή hash του Bitcoin πλησιάζει το ιστορικό χαμηλό

Τα «παιχνίδια επιβίωσης» καθώς η τιμή hash του Bitcoin πλησιάζει το ιστορικό χαμηλό

Παρά την πτώση της τιμής hash, οι περισσότερες μηχανές εξόρυξης Bitcoin παραμένουν κερδοφόρες προς το παρόν. Η τιμή hash του Bitcoin, ένας κρίσιμος δείκτης που μετρά τα έσοδα των εξορυκτών ανά terahash, βρίσκεται τώρα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ. Δεδομένα από τον Hashrate Index της Luxor Technology δείχνουν ότι η τιμή hash του Bitcoin έπεσε σχεδόν 52% στα $0,0459 ανά δευτερόλεπτο terahash στις 24 Ιουνίου, αφού σημείωσε υψηλό δύο μηνών στα $0,095 στις 8 Ιουνίου. Πλησίαζε το ιστορικό χαμηλό των $0,0447 που σημειώθηκε την 1η Μαΐου, αλλά ανέκαμψε στα $0,0479 τις τελευταίες ώρες.

Σε μια ανάρτηση στο X στις 23 Ιουνίου, ο Adam Ortolf, προγραμματιστής στην εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Upstream Data, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει τα «παιχνίδια επιβίωσης» για τους εξορύκτες Bitcoin. «Μέχρι στιγμής σε αυτή την περίοδο δυσκολίας φαίνεται ότι η ισχύς hash του Bitcoin έχει πέσει δραματικά», είπε ο Ortolf, ο οποίος πιστεύει ότι οι εξορύκτες «υποφέρουν σοβαρά» με την τιμή hash να κυμαίνεται γύρω στα $0,05 ανά TH/s.

Ευτυχώς, οι περισσότερες μηχανές εξόρυξης Bitcoin παραμένουν κερδοφόρες υπό τις τρέχουσες συνθήκες, σύμφωνα με τον Mitchell Askew, επικεφαλής αναλυτή στην Blockware Solutions. Η τιμή hash καθορίζεται κυρίως από την τιμή του Bitcoin, τις ανταμοιβές των εξορυκτών και τη δυσκολία εξόρυξης — και οι τρεις αυτοί δείκτες έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τιμή του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 6,8% την τελευταία εβδομάδα στα $60.590 — με την επενδυτική διάθεση να μειώνεται λόγω των ειδήσεων ότι η Mt. Gox σχεδιάζει να πουλήσει Bitcoin αξίας $8,6 δισεκατομμυρίων σε πιστωτές και τις εκροές από τα αμερικανικά spot Bitcoin ETF τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Παράλληλα, οι ανταμοιβές των εξορυκτών Bitcoin έχουν επηρεαστεί από το τέταρτο halving του Bitcoin από τις 20 Απριλίου, το οποίο μείωσε την επιδότηση μπλοκ από 6,25 BTC σε 3,125 BTC — αξίας $188.800 στις τρέχουσες τιμές. Η δυσκολία εξόρυξης του δικτύου — ο βαθμός δυσκολίας για την εξόρυξη ενός μπλοκ — έχει επίσης μειωθεί κατά 5% στα 83,68 τρισεκατομμύρια hashes αφού σημείωσε ρεκόρ στις 25 Απριλίου.

Επίσης, οι εξορύκτες Bitcoin προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις. Τα αποθέματα εξορυκτών Bitcoin μειώθηκαν στα 1,90 εκατομμύρια Bitcoin στις 19 Ιουνίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε όρους Bitcoin εδώ και πάνω από 14 χρόνια.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *