Home » Πολιτικά Tokens, BTC υπό Πίεση Εν Όψει του Ντιμπέιτ Biden-Trump
Posted in

Πολιτικά Tokens, BTC υπό Πίεση Εν Όψει του Ντιμπέιτ Biden-Trump

Πολιτικά Tokens, BTC υπό Πίεση Εν Όψει του Ντιμπέιτ Biden-Trump

Εάν ο φιλικός προς τα κρυπτονομίσματα υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Trump χάσει τον έλεγχο, οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να στεναχωρηθούν, αλλά το ψηφοδέλτιο του GOP πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

  • Το Bitcoin και τα Πολιτικά Tokens, TRUMP, TREMP και BODEN, υπέστησαν ζημίες εν όψει του προεδρικού ντιμπέιτ της Πέμπτης.
  • Οι έμποροι κρυπτονομισμάτων θα παρακολουθήσουν στενά το ντιμπέιτ, καθώς ο Trump έχει καταστήσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βασικό θέμα της προεκλογικής του καμπάνιας.
  • Η συναίνεση στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι ότι μια νίκη του Trump θα ήταν ευνοϊκή για τη βιομηχανία.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν έδειξε σημάδια ενθουσιασμού εν όψει του καθοριστικού προεδρικού ντιμπέιτ των ΗΠΑ της Πέμπτης μεταξύ του εν ενεργεία προέδρου Joe Biden και του φιλικού προς τα κρυπτονομίσματα υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump. Στις 04:56 UTC, το TRUMP, το πρώτο σημαντικό token στον τομέα PoliFi, διαπραγματευόταν κοντά στα $8.5, αντιπροσωπεύοντας πτώση 0.5% σε 24ωρη βάση. Το αντίστοιχο Solana-based token TREMP διαπραγματευόταν 7.2% χαμηλότερα στα 74 σεντς και το Joe Biden-themed BODEN coin ήταν κατά 16% χαμηλότερα στα 13 σεντς, σύμφωνα με την πηγή δεδομένων Coingecko. Εν τω μεταξύ, το bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βάσει αξίας αγοράς, διαπραγματευόταν 1% χαμηλότερα στα $61,000.

Σύμφωνα με την TS Lombard, το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του 2024, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 21:00 ET, είναι πιθανό να φέρει “κάποιες εκπλήξεις για τους ψηφοφόρους αλλά έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ή αν όχι να διαμορφώσει έναν αγώνα αμφίρροπο.”
“Αν ο ασταθής Biden υποαποδώσει σε σχέση με τον αντίπαλό του, η πίεση από τους μεγάλους δωρητές των Δημοκρατικών για να αποσύρει την υποψηφιότητά του θα αυξηθεί, ειδικά με τον Biden να υστερεί τώρα στη συγκέντρωση χρημάτων για δεύτερο συνεχή μήνα. Αν ο Trump χάσει τον έλεγχο, οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να στεναχωρηθούν, αλλά το ψηφοδέλτιο του GOP δεν θα αλλάξει. Αντίθετα, το βάρος θα πέσει στον ανεκπλήρωτο ακόμη υποψήφιο αντιπρόεδρο του Trump για να σταθεροποιήσει την καμπάνια του,” ανέφερε η TS Lombard σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη.

“Και στις δύο περιπτώσεις, ο πήχης (που είχε τεθεί από το πρώτο φασαριόζικο ντιμπέιτ Trump-Biden) είναι χαμηλός, αλλά τα διακυβεύματα είναι υψηλά,” πρόσθεσε η Lombard.
Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει ασκήσει πίεση για να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα συζητηθούν στην τηλεοπτική προεδρική αντιπαράθεση, και τα πιθανά σχόλια από τους δύο υποψηφίους θα μπορούσαν να εισαγάγουν μεταβλητότητα στην αγορά.

Οι έμποροι κρυπτονομισμάτων θα παρακολουθήσουν στενά το ντιμπέιτ, καθώς ο Trump έχει καταστήσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βασικό θέμα της προεκλογικής του καμπάνιας, προσπαθώντας να προσελκύσει ηγέτες της βιομηχανίας και πρόσφατα υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξορυχθούν όλα τα εναπομείναντα bitcoin στις ΗΠΑ. Έτσι, το κρυπτονόμισμα θεωρείται τώρα ως επενδυτικό μέσο Trump, με τη Standard Chartered να προβλέπει ρεκόρ ανόδου του BTC στα $150,000 σε πιθανή νίκη του Trump.
Εν τω μεταξύ, ο Biden έχει μείνει σιωπηλός, έχοντας ζητήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διερευνήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κυκλοφορίας ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας που θα διαχειρίζεται η Fed.

“Εν όψει του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ απόψε, οι έμποροι κρυπτονομισμάτων θα παρακολουθούν προσεκτικά για ενδείξεις σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει η εκλογή του Νοεμβρίου για το Bitcoin και τον ευρύτερο τομέα,” δήλωσε ο Neil Roarty, αναλυτής στην επενδυτική πλατφόρμα Stocklytics σε email στο CoinDesk.

“Η συναίνεση στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι ότι μια νίκη του Trump θα ήταν ευνοϊκή για τη βιομηχανία. Εκτός από την έντονη υποστήριξη που έχει δείξει, το bitcoin τείνει να αποδίδει καλά κατά τις περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, και μια δεύτερη προεδρία Trump πιθανότατα θα δει περισσότερα και από τα δύο,” πρόσθεσε ο Roarty.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *