Home » Γιατί Ανεβαίνει το Bitcoin; Είναι το Κάτω Μέρος της Αγοράς BTC Τελικά Πίσω μας;
Posted in

Γιατί Ανεβαίνει το Bitcoin; Είναι το Κάτω Μέρος της Αγοράς BTC Τελικά Πίσω μας;

Γιατί Ανεβαίνει το Bitcoin; Είναι το Κάτω Μέρος της Αγοράς BTC Τελικά Πίσω μας;

Ο συμπλέγματος ρευστοποίησης των $55k δεν δοκιμάστηκε καθώς οι ταύροι εμπόδισαν την τιμή να πέσει κάτω από την ψυχολογική υποστήριξη των $60k.

  • Η υποχώρηση των εξορυκτών Bitcoin θα μπορούσε να μειώσει την πίεση πωλήσεων από τους εξορύκτες.
  • Τα μετρικά υποστήριζαν την ιδέα ότι οι τιμές του Bitcoin θα είχαν ανοδική πορεία τις επόμενες εβδομάδες.

Η Υποχώρηση των Εξορυκτών Bitcoin Μπορεί να Είναι Καλά Νέα

Η έννοια της υποχώρησης των εξορυκτών Bitcoin είναι στενά συνδεδεμένη με τον hash rate του δικτύου Bitcoin. Ο hash rate αναφέρεται στην υπολογιστική ισχύ των εξορυκτών BTC και βρισκόταν στα 537.15 EH/s κατά τον χρόνο σύνταξης του κειμένου.

Ο πίνακας μείωσης του hash rate αντικατόπτριζε πτώση 7.6%, η οποία ήταν συγκρίσιμη με την πτώση που σημειώθηκε μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX τον Νοέμβριο του 2022 και την περαιτέρω πτώση του κλίματος της αγοράς τον Δεκέμβριο του 2022.

Μια ματιά στο διάγραμμα βιωσιμότητας κέρδους/ζημίας των εξορυκτών έδειξε ότι οι εξορύκτες ήταν υπερβολικά πληρωμένοι στις αρχές Ιουνίου. Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν υπερβολικά υποπληρωμένοι, καθώς οι τιμές του Bitcoin είχαν μειωθεί κατά 16.2% σε αυτό το διάστημα.

Κατά τον χρόνο σύνταξης του κειμένου, ο δείκτης βιωσιμότητας διέσχιζε από την περιοχή των υπερβολικά υποπληρωμένων προς την περιοχή των δίκαια πληρωμένων. Η κίνηση αυτού του δείκτη στην περιοχή των υποπληρωμένων δεν υποδηλώνει αμέσως ένα τοπικό κάτω μέρος, αλλά υπογραμμίζει ότι οι εξορύκτες μπορεί να επιλέξουν να περιμένουν καλύτερες τιμές πριν πουλήσουν.

Πόσο Μεγάλες Είναι οι Εκροές των Εξορυκτών τις Τελευταίες Εβδομάδες;

Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι εκροές εξορυκτών ήταν μεγάλες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μειώθηκαν ελαφρώς τον Απρίλιο και τον Μάιο, και ήταν αρκετά καταπιεσμένες τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι εξορύκτες στέλνουν λιγότερα νομίσματα από το συνηθισμένο στα ανταλλακτήρια.

Συνολικά, η πτώση του hash rate ενισχύει την ιδέα της υποχώρησης των εξορυκτών. Τα ευρήματα του MPI δείχνουν ότι οι εξορύκτες έχουν ρευστοποιήσει λιγότερα Bitcoin από το συνηθισμένο, κάτι που ήταν επίσης θετικό σημάδι μακροπρόθεσμα.

Συμπέρασμα

Η υποχώρηση των εξορυκτών μπορεί να μειώσει την πίεση πωλήσεων και να υποστηρίξει μια ανοδική πορεία για το Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες. Παρά την πτώση του hash rate και τις υποχωρήσεις, οι μακροπρόθεσμοι δείκτες παραμένουν θετικοί, υποδηλώνοντας ότι το κάτω μέρος της αγοράς μπορεί να είναι πίσω μας.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *