Home » Κατάρρευση Αγοράς Κρυπτονομισμάτων: Το Bitcoin και τα Altcoins Αντιμετωπίζουν Επιθετικές Εκκαθαρίσεις
Posted in

Κατάρρευση Αγοράς Κρυπτονομισμάτων: Το Bitcoin και τα Altcoins Αντιμετωπίζουν Επιθετικές Εκκαθαρίσεις

Κατάρρευση Αγοράς Κρυπτονομισμάτων: Το Bitcoin και τα Altcoins Αντιμετωπίζουν Επιθετικές Εκκαθαρίσεις

Η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι $58.854. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης αγοράς έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Ας αναλύσουμε εάν αυτό που βλέπουμε στην αγορά Bitcoin είναι μεμονωμένο περιστατικό ή μοτίβο που είναι ορατό σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τάση Τιμής Bitcoin: Μια Γενική Επισκόπηση

  • Τις τελευταίες 30 ημέρες, το Bitcoin έχει σημειώσει πτώση πάνω από 14.7%.
  • Πάνω από 3.6% πτώση έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες 7 ημέρες και σχεδόν 3.6% πτώση έχει σημειωθεί τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Στις αρχές του Ιουλίου 2024, η τιμή του BTC ήταν περίπου $62.814. Έκτοτε, η τιμή του Bitcoin έχει αποδυναμωθεί σταθερά, εμφανίζοντας τρία συνεχόμενα κόκκινα κηροπήγια.
  • Το προηγούμενο μήνα, το ανώτατο σημείο ήταν σχεδόν $71.100 και το χαμηλότερο ήταν σχεδόν $60.100. Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, η αγορά του Bitcoin παρουσίασε ισχυρή αγοραστική πίεση, ανεβάζοντας την τιμή σε εβδομαδιαίο ανώτατο σημείο των $62.694.
  • Το μικρό σώμα του κηροπήγιου που εκπροσωπεί την 1η Ιουλίου υποδήλωνε την εμφάνιση ισχυρής πωλητικής πίεσης. Παρόλο που εκείνη την ημέρα το BTC κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο για τους αγοραστές, τις επόμενες ημέρες οι πωλητές πήραν τον έλεγχο της αγοράς.
  • Επί του παρόντος, η τιμή παραμένει σε κρίσιμο σημείο – το χαμηλότερο των τελευταίων δύο μηνών.

Γενική Ανάλυση Αγοράς Κρυπτονομισμάτων

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβουμε είναι να αναλύσουμε άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα. Ας εξετάσουμε την περίπτωση του Ethereum και του Solana:

  • Τις τελευταίες 30 ημέρες, το Ethereum έχει σημειώσει πτώση πάνω από 14.3%.
  • Τις τελευταίες 7 ημέρες, η τιμή έχει σημειώσει πτώση 4.7%. Πάνω από 4.7% πτώση έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Παρομοίως, το Solana έχει αναφέρει σοβαρή πτώση πάνω από 18.0%. Πάνω από 0.6% πτώση έχει καταγραφεί τις τελευταίες 7 ημέρες και μέχρι 9.7% πτώση έχει σημειωθεί τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά για το BNB και το XRP.

Επιπτώσεις στους Εμπόρους και Επενδυτές Bitcoin

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο X από τον Santiment, πολλοί έμποροι κρυπτονομισμάτων αγόρασαν Bitcoin όταν ήταν κοντά στα $60.000. Η ελπίδα τους ήταν ότι η τιμή θα ανέβαινε. Επί του παρόντος, αυτοί οι έμποροι πωλούν τα νομίσματά τους επειδή η τιμή του BTC πέφτει.

Υπάρχει η υπόθεση ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να αυξήσει την τρέχουσα πωλητική πίεση στην αγορά του Bitcoin. Τι νομίζετε; Μπορεί αυτό να επηρεάσει ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων;

Συμπέρασμα

Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς κρυπτονομισμάτων δείχνει μια γενική πτώση, με το Bitcoin να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών και άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το Solana να παρουσιάζουν επίσης σημαντικές πτώσεις. Η αυξημένη πωλητική πίεση και η ανησυχία των επενδυτών μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω πτώση των τιμών, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι επενδυτές και οι έμποροι θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *