Home » Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $54K καθώς οι ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων πλησιάζουν τα $665M
Posted in

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $54K καθώς οι ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων πλησιάζουν τα $665M

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $54K καθώς οι ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων πλησιάζουν τα $665M

Γενική Εικόνα

Περίπου $222 εκατομμύρια σε long θέσεις Bitcoin ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με την τιμή του BTC να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Το Bitcoin έφτασε σε τετράμηνο χαμηλό των $53,499 στο Coinbase καθώς τα νέα για τη μεταφορά από το ψυχρό πορτοφόλι του Mt. Gox χτύπησαν την αγορά. Το Bitcoin έπεσε γύρω στις 4:19 π.μ. UTC στις 5 Ιουλίου, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το TradingView. Επιπλέον, οι ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων έχουν εκτιναχθεί στα $664,5 εκατομμύρια τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο επίπεδο σε δύο μήνες, όπως αναφέρει το CoinGlass. Το Bitcoin ανέκαμψε ελαφρώς στα $54,300, με πτώση περίπου 7.4% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ανάλυση της Αγοράς

Άλλα πολυδιαπραγματευόμενα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Solana, επίσης σημείωσαν πτώση κοντά στο 10% την ημέρα. Το ETH έπεσε στα $2,898.20, κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των $3,000 που διατηρούσε από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με το Cointelegraph Markets Pro. Οι ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες περιλαμβάνουν $584 εκατομμύρια σε long θέσεις και σχεδόν $82 εκατομμύρια σε short θέσεις, με τις long θέσεις BTC να αποτελούν $222 εκατομμύρια του συνόλου.

Αίσθημα της Αγοράς

Το θετικό συναίσθημα προς τα κρυπτονομίσματα έφτασε επίσης στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2023, με τον Δείκτη Φόβου και Απληστίας των Κρυπτονομισμάτων να αντικατοπτρίζει σκορ 29 από 100 στις 5 Ιουλίου, δείχνοντας ότι η αγορά βιώνει “Φόβο”. Οι traders φοβούνται την πιθανή πίεση πωλήσεων που αναμένεται να προέλθει από $8.5 δισεκατομμύρια σε αποπληρωμές πιστωτών Bitcoin από το κατεστραμμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt. Gox.

Εξελίξεις στις Αγορές

Στις 5 Ιουλίου, το ανταλλακτήριο μετέφερε 47,229 BTC, αξίας περίπου $2.6 δισεκατομμυρίων, σε μια νέα διεύθυνση στην πρώτη του μεγάλη κίνηση από τον Μάιο. Η γερμανική κυβέρνηση έχει προσθέσει πίεση στην πλευρά των πωλήσεων του Bitcoin, πωλώντας 7,583 BTC αξίας $419.5 εκατομμυρίων από τις 19 Ιουνίου. Διαθέτει ακόμα 42,274 BTC, αξίας περίπου $2.3 δισεκατομμυρίων. Ο αναλυτής της 10x Research, Markus Thielen, στις 4 Ιουλίου δήλωσε ότι αναμένει το Bitcoin να πέσει έως και τα $50,000 λόγω της πίεσης πωλήσεων στο κρυπτονόμισμα.

Συμπέρασμα

Η πτώση της τιμής του Bitcoin κάτω από τα $54,000 και οι αυξημένες ρευστοποιήσεις υποδεικνύουν μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας και πίεσης στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Οι μεγάλες κινήσεις από πιστωτές και κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τη γενικότερη κατάσταση της αγοράς, επιβαρύνουν το συναίσθημα των επενδυτών. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πορεία του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *