Home » Η State Street εξερευνά πληρωμές με blockchain και δημιουργία stablecoin
Posted in

Η State Street εξερευνά πληρωμές με blockchain και δημιουργία stablecoin

Η State Street εξερευνά πληρωμές με blockchain και δημιουργία stablecoin

Σε αυτήν την ανάρτηση:

  • Η State Street εξερευνά τη χρήση του blockchain για διακανονισμό πληρωμών και σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της stablecoin και token καταθέσεων.
  • Εξετάζει επίσης την ένταξη σε κοινοπραξίες ψηφιακών μετρητών και την αξιοποίηση της επένδυσής της στην startup blockchain, Fnality.
  • Το 2024, η State Street επικεντρώνεται στην επέκταση των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών, διαχειριζόμενη $41,81 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Η State Street, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, εξερευνά πώς να διακανονίζει πληρωμές χρησιμοποιώντας το blockchain και εξετάζει ακόμη και τη δημιουργία του δικού της stablecoin. Επίσης, σκέφτεται να δημιουργήσει ένα token καταθέσεων που θα αντιπροσωπεύει τις καταθέσεις πελατών στο blockchain.

Ο χρηματοοικονομικός γίγαντας με έδρα τη Βοστώνη δημοσίευσε πρόσφατα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα και εισοδήματα από τόκους. Τώρα, στοχεύει σε αυτούς τους νέους ψηφιακούς δρόμους για να διατηρήσει το πλεονέκτημά του.

Ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης μοιράστηκε ότι η State Street εξετάζει σοβαρά τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με αυτά τα σχέδια ακόμα.

Σύμφωνα με αυτή την ανώνυμη πηγή, η State Street εξετάζει επίσης άλλους τρόπους να εισέλθει στις πληρωμές με blockchain. Κάτι που εξετάζει είναι η ένταξη σε κοινοπραξίες ψηφιακών μετρητών.

Εξερευνά επίσης επιλογές διακανονισμού μέσω της επένδυσής της στην Fnality, μια startup πληρωμών blockchain που κάνει αίσθηση στις ΗΠΑ.

Η State Street δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της Cryptopolitan για σχόλια. Η εταιρεία παραμένει ένας χρηματοοικονομικός κολοσσός, με τον κύριο τραπεζικό βραχίονα της να είναι η State Street Bank and Trust Company.

Στο τέλος του 2023, η State Street ανέφερε συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους $297,26 δισεκατομμυρίων και συνολικές καταθέσεις $220,97 δισεκατομμυρίων. Διαθέτει επίσης συνολικά ίδια κεφάλαια μετόχων ύψους $23,80 δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 46.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η State Street δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 χώρες. Διαχειρίζεται $41,81 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό φύλαξη και διοίκηση και $4,13 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Φέτος, η εταιρεία δηλώνει ότι είναι εστιασμένη σε τρεις βασικούς τομείς. Πρώτον, επιδιώκει να σημειώσει μεγάλες πωλήσεις σε όλες τις επιχειρήσεις της. Δεύτερον, προωθεί στρατηγικές αλλαγές στην επιχειρηματική της μονάδα Investment Services. Τρίτον, διατηρεί αυστηρό έλεγχο στην παραγωγικότητα και τη διαχείριση κόστους.

Η οικονομική ανάλυση της State Street για το 2024 είναι μάλλον μικτή. Η οικονομία των ΗΠΑ πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο το 2023. Ωστόσο, ο δείκτης πιθανοτήτων ύφεσης υποδηλώνει ότι μπορεί να προκύψει ύφεση το 2024.

Τα δεδομένα προσωπικού εισοδήματος βρίσκονται σε επίπεδα που συνήθως παρατηρούνται στην αρχή μιας ύφεσης. Οι δαπάνες των νοικοκυριών είναι ισχυρές, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στις δαπάνες από υπερβολικές αποταμιεύσεις, οι οποίες εξαντλούνται.

Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ιδιωτικές αγορές. Περίπου το 71% των θεσμικών επενδυτών που ερωτήθηκαν σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε υποδομές και ιδιωτικό χρέος, δήλωσε η State Street.

Αναζητούν νέες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων, επικεντρωμένοι στη διαχείριση κινδύνων.

Συμπέρασμα

Η εξερεύνηση της State Street για τη χρήση του blockchain στις πληρωμές και η δημιουργία του δικού της stablecoin δείχνουν την πρόθεση της εταιρείας να παραμείνει πρωτοπόρος στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η συνεχής προσπάθεια για καινοτομία και η εστίαση σε νέες στρατηγικές αντιμετώπισης των οικονομικών προκλήσεων καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της State Street να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά και να παρέχει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *