Home » Το Bitcoin προωθείται προς τα $70K — Μόλις 6% απομένει για νέο ιστορικό υψηλό
Posted in

Το Bitcoin προωθείται προς τα $70K — Μόλις 6% απομένει για νέο ιστορικό υψηλό

Το Bitcoin προωθείται προς τα $70K — Μόλις 6% απομένει για νέο ιστορικό υψηλό

Η τιμή του Bitcoin έφτασε εντός 5,7% του κορυφαίου του σημείου σήμερα, καθώς η εβδομάδα ξεκινά με θετική διάθεση.

Το Bitcoin πλησίασε το όριο των $70.000 στις 29 Ιουλίου, καταγράφοντας επταεβδομαδιαίο υψηλό, αν και υπολειπόμενο κατά περίπου 6% από το ιστορικό του υψηλό. Οι τιμές του Bitcoin έφτασαν τα $69.775 κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης στην Ασία στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με το TradingView.

Αυτό έφερε το περιουσιακό στοιχείο εντός 5,7% του ιστορικού του υψηλού των $73.757, το οποίο συνέβη πριν από τέσσερις και μισό μήνες στις 14 Μαρτίου. Είναι η υψηλότερη τιμή που έχει διαπραγματευτεί το Bitcoin από τις 13 Ιουνίου, όταν έφτασε τα $70.000 αλλά βρήκε αντίσταση και υποχώρησε ξανά.

Ο αναλυτής “Titan of Crypto” είπε στους 86.000 ακόλουθούς του στο X στις 27 Ιουλίου ότι το Bitcoin στα $110.000 “είναι προγραμματισμένο” καθώς το περιουσιακό στοιχείο “σπάει από το χερούλι” ενός μοτίβου γραφήματος cup and handle. Η πρόσφατη θετική διάθεση για το Bitcoin έχει τροφοδοτηθεί από δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ και έναν εξέχοντα Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή στο συνέδριο Bitcoin 2024, που διεξήχθη από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου.

Ο Robert F. Kennedy Jr. και η γερουσιαστής Cynthia Lummis μίλησαν για την καθιέρωση ενός στρατηγικού αποθέματος Bitcoin για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο Donald Trump είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα πουλήσει πια αν εκλεγεί. Αν αυτό συμβεί, θα προκαλέσει μεγάλη πίεση αγοράς και ενδεχόμενο σοκ προσφοράς για τις αγορές BTC. Επιπλέον, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (Core PCE) αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο καθώς ο πληθωρισμός τίθεται υπό έλεγχο. Θα υπάρξει επίσης μια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 31 Ιουλίου στην οποία αναμένεται άλλη μια απόφαση για τα επιτόκια.

Ωστόσο, η αγορά αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα με την CME Group να προβλέπει 95,9% πιθανότητες για περισσότερη στασιμότητα με τα επιτόκια να παραμένουν στο 5,25% έως 5,5%. Τα σημάδια ενισχύονται για μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τις πιθανότητες στο 85,8% για μια μείωση στο 5,0% έως 5,25%, που θα ήταν η πρώτη μείωση από τον Μάρτιο του 2020.

Συμπερασματικά

Η τιμή του Bitcoin πλησιάζει τα ιστορικά υψηλά του εν μέσω αυξημένης θετικής διάθεσης στην αγορά και πολιτικών εξελίξεων που ευνοούν το κρυπτονόμισμα. Οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω άνοδο αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, ιδίως με την πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμβριο. Οι προσεχείς μέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *