Home » Γιατί ο Τραμπ Υποστηρίζει το Bitcoin, Ποια Είναι η Κρυφή Του Ατζέντα;
Posted in

Γιατί ο Τραμπ Υποστηρίζει το Bitcoin, Ποια Είναι η Κρυφή Του Ατζέντα;

Γιατί ο Τραμπ Υποστηρίζει το Bitcoin, Ποια Είναι η Κρυφή Του Ατζέντα;

Σημεία Ιστορίας

  • Ο Τραμπ μετατοπίζεται από την κριτική στην υποστήριξη του Bitcoin, στοχεύοντας σε στρατηγική εφεδρεία.
  • Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, JD Vance, προτείνει σαφέστερη ρύθμιση κρυπτονομισμάτων από την SEC ή την CFTC.
  • Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ αυξάνεται στο 40% μετά την έγκριση του Bitcoin ETF από την BlackRock.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει πρόσφατα μαλακώσει τη στάση του απέναντι στα κρυπτονομίσματα, μια κίνηση που τον φέρνει πιο κοντά στην κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή η μετατόπιση είναι μια στρατηγική για την ενίσχυση των προοπτικών του στις εκλογές, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να φέρει περισσότερη σαφήνεια στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και να πιέσει για την υιοθέτηση του Bitcoin ως “στρατηγική εφεδρεία” από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Νέα Στάση του Τραμπ για τα Κρυπτονομίσματα

Ιστορικά, ο Τραμπ ήταν επικριτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα, τα αποκαλούσε απειλή για το δολάριο ΗΠΑ και επέκρινε τις διακυμάνσεις των τιμών τους. Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλιά του δείχνουν μια νέα εκτίμηση για το δυναμικό των ψηφιακών νομισμάτων.

Στο Bitcoin Conference στο Νάσβιλ, ο Τραμπ επαίνεσε το πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να καινοτομήσουν και να αλλάξουν τον χρηματοοικονομικό κόσμο. Παράλληλα, σε προηγούμενη δήλωση, ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να εξορύσσεται το Bitcoin (BTC) στην Αμερική.

Αν και ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει την ξαφνική του μετατόπιση προς τα κρυπτονομίσματα, έχει χρησιμοποιήσει το θέμα για να διαφοροποιηθεί από τους σκεπτικιστές των κρυπτονομισμάτων όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, με την ισχυρή της οικονομική υποστήριξη, παρουσιάζει επίσης μια σημαντική ευκαιρία για χρηματοδότηση για τον Τραμπ. Πρόσφατα, έλαβε 4 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές δωρεές, συμπεριλαμβανομένου 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τους επιχειρηματίες των κρυπτονομισμάτων Τάιλερ και Κάμερον Γουίνκλεβος.

Υποστήριξη από τον JD Vance

Συμπληρωματικά στην θετική προοπτική είναι η επιλογή αντιπροέδρου του Τραμπ, JD Vance, ο οποίος είναι γνωστός για την ισχυρή του υποστήριξη στο Bitcoin και την τεχνολογία blockchain. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για τη Γερουσία το 2021, ο Vance αποκάλυψε ότι κατείχε πάνω από 100,000 δολάρια σε Bitcoin.

Φέτος, ο Vance πρότεινε νέα νομοθεσία για να ξεκαθαρίσει πώς θα πρέπει να ρυθμίζονται τα διάφορα κρυπτονομίσματα, είτε από την SEC είτε από την CFTC. Παράλληλα, οι υπέρ των κρυπτονομισμάτων απόψεις του συνάδουν με την ιδέα ότι τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική ένταξη και να προκαλέσουν τις παραδοσιακές τράπεζες.

Η Υιοθέτηση Κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ Εκτοξεύεται

Η ώθηση της BlackRock για το πρώτο Bitcoin spot ETF στα τέλη του 2023 και στις αρχές του 2024 έχει οδηγήσει σε άνοδο της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση του ETF, περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας σε αυξημένη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Σύμφωνα με την Έκθεση Υιοθέτησης και Συναισθήματος για τα Κρυπτονομίσματα του 2024 από το Security.org, το 40% των ενήλικων Αμερικανών κατέχουν πλέον κρυπτονομίσματα, από 30% πέρυσι.

Μεταξύ των σημερινών κατόχων, το 63% σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα τον επόμενο χρόνο, ενώ η γυναικεία ιδιοκτησία έχει αυξηθεί από 18% σε 29%. Επιπλέον, το 21% των μη κατόχων κρυπτονομισμάτων είναι πλέον πιο πιθανό να επενδύσουν λόγω του νέου Bitcoin ETF, και το 46% πιστεύει ότι οι εγκρίσεις Bitcoin ETF θα ωφελήσουν τη βιομηχανία blockchain.

Συμπερασματικά

Η αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκλογική του καμπάνια και στην ευρύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων στις ΗΠΑ. Με την υποστήριξη του JD Vance και τις πρόσφατες εξελίξεις όπως η έγκριση του Bitcoin ETF από την BlackRock, η κρυπτογραφική βιομηχανία φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερη αναγνώριση και αποδοχή. Η πορεία αυτή μπορεί να φέρει περισσότερη σαφήνεια στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και να ενισχύσει τη θέση του Bitcoin ως στρατηγική εφεδρεία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *