Home » Tο Bitcoin πέφτει κάτω από τα $53K, Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει αιματοχυσία!
Posted in

Tο Bitcoin πέφτει κάτω από τα $53K, Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει αιματοχυσία!

Tο Bitcoin πέφτει κάτω από τα $53K, Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει αιματοχυσία!

Στην ανάρτηση αυτή:

  • Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $53K, σημειώνοντας πτώση 21% μέσα σε μια εβδομάδα εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής στις αγορές.
  • Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από τα $2 τρισεκατομμύρια, με το Ether να πέφτει 21% στα $2,200.
  • Εξαλείφθηκαν θέσεις αξίας $823 εκατομμυρίων, με το 87% να είναι θέσεις long.

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε ευρύ κόκκινο δείκτη τη Δευτέρα καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των $53,000. Η τιμή του BTC βυθίστηκε πάνω από 21% τις τελευταίες 7 ημέρες, μία από τις χειρότερες επιδόσεις του από την πτώχευση της FTX, εν μέσω παγκόσμιας πτώσης των μετοχών και αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Το Bitcoin έχει αντιμετωπίσει πολιτικές αβεβαιότητες με τον Donald Trump και την Kamala Harris να διεκδικούν την προεδρία των ΗΠΑ, ενδεχόμενες κυβερνητικές πωλήσεις κατασχεμένων BTC και κινδύνους προσφοράς από επιστροφές πτωχεύσεων από τότε που έφτασε σε ιστορικό υψηλό πάνω από τα $73,500 τον Μάρτιο.

Η τιμή του Ether κατρακύλησε κατευθείαν στη ζώνη των $2,200 μετά από μια τεράστια πτώση 21% τις τελευταίες 24 ώρες. Το μεγαλύτερο meme κρυπτονόμισμα, το Dogecoin (DOGE), σημείωσε πτώση 15% την τελευταία ημέρα, παρασύροντας τα altcoins προς τα κάτω. Η πτώση συμπίπτει με πτώση 7% του ιαπωνικού Nikkei 225 και τη χειρότερη μέρα για τις μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών από το 2008 μετά από αύξηση επιτοκίων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχασε πρόσκαιρα $500 δισεκατομμύρια σε τρεις ημέρες.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει αιματοχυσία

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από το κρίσιμο όριο των $2 τρισεκατομμυρίων, μειώνοντας 13% την τελευταία ημέρα. Έχασε πάνω από $200 δισεκατομμύρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ο δείκτης Φόβου και Απληστίας μετακινήθηκε στη ζώνη “Φόβος”.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Coinglass, πάνω από $823 εκατομμύρια σε long και short θέσεις εξαλείφθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Η μεγαλύτερη εντολή εξάλειψης συνέβη στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi για BTC/USD, αξίας $27 εκατομμυρίων. Πάνω από $717 εκατομμύρια σε εξαλείψεις θέσεων (87%) ήταν long θέσεις από τους εμπόρους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ταύροι δεν ανέμεναν τη συντριβή της αγοράς και γεωπολιτικοί λόγοι πυροδότησαν τη μεγάλη πτώση.

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $53K

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κατά 11% τις τελευταίες 24 ώρες επηρεάζοντας το ευρύτερο τμήμα της αγοράς. Το BTC είδε πτώση από τα υψηλά των $69,000 στη ζώνη των $53,000 τις τελευταίες 7 ημέρες. Το BTC διαπραγματεύεται σε μέση τιμή των $53,991 τη στιγμή της γραφής. Ο όγκος διαπραγμάτευσης των τελευταίων 24 ωρών αυξήθηκε κατά 86% και ανέρχεται στα $51.8 δισεκατομμύρια.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου $250 εκατομμύρια σε θέσεις στοιχημάτων στην τιμή του Bitcoin εξαλείφθηκαν την περασμένη ημέρα. Πάνω από $213 εκατομμύρια σε εξαλείψεις (85%) ήταν long θέσεις.

Το BTC έχει πλέον υποχωρήσει κατά 25% τις τελευταίες 60 ημέρες και 16% τους τελευταίους 90 ημέρες παρά την απόκτηση σημαντικής ρυθμιστικής έγκρισης για συναλλαγές spot exchange-traded fund (ETF) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Ωστόσο, το Bitcoin είναι ακόμα αυξημένο κατά 28% σε ετήσια βάση.

Συμπέρασμα

Η πτώση του Bitcoin κάτω από τα $53K υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά κρυπτονομισμάτων εν μέσω παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων. Παρά τις σημαντικές ρυθμιστικές εγκρίσεις και τη μείωση της προσφοράς στα ανταλλακτήρια, η αστάθεια και οι εξωτερικοί παράγοντες συνεχίζουν να επηρεάζουν τις τιμές. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την αγορά για σημάδια ανάκαμψης ή περαιτέρω πτώσης καθώς οι γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες εξελίσσονται.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *