Home » Η Αγορά Κρυπτονομισμάτων Καταγράφει Πτώση 13%. Οι Ειδικοί Τη Χαρακτηρίζουν “Παγίδα Αρκούδας”
Posted in

Η Αγορά Κρυπτονομισμάτων Καταγράφει Πτώση 13%. Οι Ειδικοί Τη Χαρακτηρίζουν “Παγίδα Αρκούδας”

Η Αγορά Κρυπτονομισμάτων Καταγράφει Πτώση 13%. Οι Ειδικοί Τη Χαρακτηρίζουν “Παγίδα Αρκούδας”

Βασικά Σημεία

  • Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε στα $1,94 τρισεκατομμύρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Η τιμή του Bitcoin έπεσε 15% στα $50,850 τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Η τιμή του Ethereum μειώθηκε κατά 22% στα $2,249, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στα πρωτόκολλα DeFi.

Η Αγορά Κρυπτονομισμάτων Κατέρρευσε Κατά 13%. Πάνω από $800 Εκατομμύρια Εκκαθαρίστηκαν

Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε καθοδική πορεία με πάνω από $800 εκατομμύρια αξία σε long θέσεις να έχουν εκκαθαριστεί τις τελευταίες 24 ώρες. Το Bitcoin έπεσε κατά 15.7% στα $50,850 και το Ethereum μειώθηκε κατά 22.8% στο επίπεδο των $2,249. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει κατέβει στα $1,94 τρισεκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση -13%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτή η πτώση οφείλεται κυρίως σε μακροοικονομικούς παράγοντες όπως η επιφυλακτική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη μείωση των επιτοκίων και η επιθετική προσέγγιση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο δείκτης φόβου και απληστίας έπεσε στο 26, που σημαίνει ότι η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση φόβου.

Οι Ειδικοί Προβλέπουν τη Μεγαλύτερη Παγίδα Αρκούδας

Η αγορά κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 13% τις τελευταίες 24 ώρες. Οι περισσότεροι επενδυτές φοβούνται μια μακρά αγορά αρκούδας, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να είναι μια παγίδα αρκούδας. Η παγίδα αρκούδας είναι μια κατάσταση όπου μια απότομη πτώση της τιμής είναι σχεδιασμένη να προσελκύσει short-sellers και στη συνέχεια η τιμή αυξάνεται απότομα, παγιδεύοντας τους short-sellers.

Ας δούμε το διάγραμμα για να κατανοήσουμε αυτό το φαινόμενο:

bear trao

  • Ζώνη Συσσώρευσης: Η αγορά βρίσκεται σε φάση ενοποίησης, κυμαίνοντας μεταξύ $15,500 και $20,000. Αυτή είναι η περίοδος όπου οι επενδυτές συσσωρεύουν το περιουσιακό στοιχείο σε σχετικά χαμηλές τιμές.
  • Εμφάνιση Τάσης: Η αγορά αρχίζει να δείχνει σημάδια ανοδικής τάσης, ξεφεύγοντας από τη φάση ενοποίησης και φτάνοντας στην περιοχή των $20,000-$30,000.
  • Shake Out: Μια απότομη διόρθωση συμβαίνει αφού φτάσει στα $31,500. Αυτή η γρήγορη πτώση είναι σχεδιασμένη να απομακρύνει τους πιο αδύναμους επενδυτές, εκείνους που αγόρασαν στην κορυφή και τώρα πωλούν με ζημία.
  • Συσσώρευση Ορμής: Η αγορά δείχνει αυξανόμενη ορμή και ανεβαίνει από τα $25,000 προς το υψηλότερο όλων των εποχών (ATH).
  • Πρώτη Ακραία Συναισθηματική Κατάσταση: Η αγορά φτάνει στο ATH των $73,737.94. Αυτή είναι η στιγμή που το συναίσθημα φτάνει σε ακραίο επίπεδο ευφορίας και αισιοδοξίας.
  • Παγίδα Αρκούδας: Η τρέχουσα πτώση της αγοράς είναι πιθανό να είναι μια παγίδα αρκούδας. Η πτώση της τιμής είναι απότομη, αλλά μπορεί να είναι σχεδιασμένη για να παγιδεύσει τους short-sellers.

Συμπέρασμα

Παρά το γεγονός ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε πτώση, αυτό μπορεί να είναι άλλη μια παγίδα αρκούδας για να προσελκύσει short-sellers. Συνεπώς, οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται υπερβολικά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι μια γρήγορη ανάκαμψη της αγοράς θα παγιδεύσει τους short-sellers και η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *