Home » Βitcoin και Ether Ανεβαίνουν 3% Οι Επενδυτές Εκμεταλλεύονται τις Χαμηλότερες Τιμές
Posted in

Βitcoin και Ether Ανεβαίνουν 3% Οι Επενδυτές Εκμεταλλεύονται τις Χαμηλότερες Τιμές

Το Bitcoin και το Ether Ανεβαίνουν 3% Καθώς οι Επενδυτές Εκμεταλλεύονται τις Χαμηλότερες Τιμές

Το Bitcoin και το Ether ανέκαμψαν μετρίως την Τρίτη μετά από απότομη πτώση που προκλήθηκε από ευρύτερους ανησυχίες της αγοράς.

  • Bitcoin: Αύξηση 3%, διαπραγματεύεται περίπου στα $55,609 από τις 4:30 UTC, αλλά είναι μειωμένο κατά 17% την περασμένη εβδομάδα.
  • Ether: Αύξηση 3%, φτάνοντας στα $2,494, αν και έχει πέσει κατά 25% την τελευταία εβδομάδα.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών σηματοδοτεί ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την πρόσφατη πτώση της αγοράς για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα σε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, η συνολική διάθεση της αγοράς παραμένει επιφυλακτική καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας ευρύτερης ρευστοποίησης κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin και το Ether Πλοηγούνται Μέσα από την Αναταραχή της Αγοράς, το Nikkei της Ιαπωνίας Ανακάμπτει

Η πρόσφατη πτώση των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών απωλειών τις τελευταίες 24 ώρες, συνοδεύεται από ευρύτερη πώληση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου τις τελευταίες τρεις ημέρες. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Coinglass, αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου $1.1 δις σε ρευστοποιήσεις τη Δευτέρα, σημειώνοντας ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ρευστοποιήσεων από τις αρχές Μαρτίου αυτού του έτους.

Η αλλαγή ξεκίνησε όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, η μεγαλύτερη από το 2008, λίγους μόλις μήνες μετά την έξοδο των επιτοκίων από αρνητικά επίπεδα. Αυτή η σημαντική προσαρμογή οδήγησε σε μεγάλη απελευθέρωση του carry trade του Yen, επηρεάζοντας την παγκόσμια ρευστότητα.

Παρά την μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 την προηγούμενη ημέρα, οι δείκτες Nikkei 225 και Topix της Ιαπωνίας ανέκαμψαν απότομα, κερδίζοντας πάνω από 10% την Τρίτη.

Οι Επενδυτές Ετοιμάζονται για «Σκληρή Προσγείωση» Καθώς η Αγορά Εργασίας των ΗΠΑ Δεν Ανταποκρίνεται στις Προβλέψεις

Μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ επιδείνωσε περαιτέρω το άγχος των επενδυτών. Με την ανάπτυξη της απασχόλησης να υστερεί σημαντικά από τις προβλέψεις και την ανεργία να αυξάνεται, το κλίμα της αγοράς άλλαξε δραματικά.

Οι προσδοκίες για σημαντική μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο διπλασιάστηκαν, στέλνοντας κύματα σοκ μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς. Οι φόβοι για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ, ή «σκληρή προσγείωση», εντάθηκαν, οδηγώντας τους μεγάλους δείκτες σε πτώση.

«Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές πωλούνται, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, και ως αποτέλεσμα, έχουμε δει μεγάλες εκροές στα ETFs BTC και ETH καθώς η όρεξη για κίνδυνο μειώνεται,» δήλωσε ο John Glover, κύριος επενδυτικός διευθυντής της Leon, στο Cryptonews.

«Όταν η αγορά νιώθει ότι η Fed είναι πίσω από την καμπύλη στη μείωση των επιτοκίων, οι τιμές των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου τείνουν να πωλούνται αρκετά έντονα καθώς οι ανησυχίες για ύφεση μπαίνουν στη συζήτηση,» είπε.

«Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι το πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά προς το παρόν η πτωτική πίεση στην τιμή όλων των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, θα είναι το θέμα.»

Συμπέρασμα

Παρά την πρόσφατη άνοδο των τιμών του Bitcoin και του Ether, η συνολική διάθεση της αγοράς παραμένει επιφυλακτική λόγω των μακροοικονομικών πιέσεων και της αυξημένης μεταβλητότητας. Οι επενδυτές εκμεταλλεύονται τις χαμηλότερες τιμές για να αγοράσουν, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει, καθώς ο κίνδυνος περαιτέρω πτώσης είναι ακόμα υπαρκτός.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *