Home » Η Πιο Κρίσιμη Στιγμή για τα Κρυπτονομίσματα Έχει Περάσει, Σύμφωνα με Ειδικό
Posted in

Η Πιο Κρίσιμη Στιγμή για τα Κρυπτονομίσματα Έχει Περάσει, Σύμφωνα με Ειδικό

Η Πιο Κρίσιμη Στιγμή για τα Κρυπτονομίσματα Έχει Περάσει, Σύμφωνα με Ειδικό
  • Ο έμπειρος επενδυτής Tom Lee πιστεύει ότι το χειρότερο της πρόσφατης διόρθωσης της αγοράς μάλλον έχει τελειώσει.

Σε μια συνέντευξή του στο CNBC, ο Lee, ιδρυτής της Fundstrat, ανέφερε τον δείκτη μεταβλητότητας (VIX) ως βασικό δείκτη. Παρατήρησε ότι ο VIX έφτασε πρόσφατα τις 60 μονάδες, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί, και σημείωσε την πιο απότομη αναστροφή της καμπύλης των futures από την περίοδο πριν την πανδημία. Ωστόσο, και οι δύο δείκτες αρχίζουν να επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα. Ο ειδικός πιστεύει ότι αν ο VIX πέσει κάτω από τις 20 μονάδες και η καμπύλη των futures σταθεροποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι το αποκορύφωμα του πανικού στην αγορά έχει περάσει.

Ο Lee αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν συνεχιζόμενες επιδράσεις, όπως ανησυχίες για τους «παγιδευμένους ταύρους» και γεωπολιτικές εντάσεις, αλλά είναι αισιόδοξος ότι η υποκείμενη πίεση πώλησης έχει μειωθεί. Συγκρίνει την τρέχουσα πτώση της αγοράς με έναν «φόβο ανάπτυξης», που αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο ειδικός επισήμανε επίσης τη βελτίωση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, ιδιαίτερα την σημαντική πτώση στο Τέξας, ως θετικό σημάδι για την ανάκαμψη της αγοράς. Η θετική αντίδραση της αγοράς σε αυτά τα στοιχεία υποστηρίζει την άποψή του ότι ο φόβος για την ανάπτυξη αποτελεί την κύρια ανησυχία των επενδυτών αυτή τη στιγμή.

Συμπέρασμα

Η ανάλυση του Tom Lee υποδηλώνει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να έχει ξεπεράσει το πιο κρίσιμο σημείο της πρόσφατης διόρθωσης. Παρά τις υπάρχουσες ανησυχίες, η σταθεροποίηση των δεικτών όπως ο VIX και η καμπύλη των futures, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, δείχνουν ότι η κατάσταση στην αγορά μπορεί να εξομαλύνεται, και ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *