Home » Ο Satoshi Nakamoto Μπορεί να Χάσει τον Τίτλο του Μεγαλύτερου Κατόχου Bitcoin Μέχρι το Τέλος του Έτους
Posted in

Ο Satoshi Nakamoto Μπορεί να Χάσει τον Τίτλο του Μεγαλύτερου Κατόχου Bitcoin Μέχρι το Τέλος του Έτους

Ο Satoshi Nakamoto Μπορεί να Χάσει τον Τίτλο του Μεγαλύτερου Κατόχου Bitcoin Μέχρι το Τέλος του Έτους

Ο αναλυτής ETF, Eric Balchunas, προβλέπει ότι η BlackRock θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κάτοχος BTC μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Ο Eric Balchunas προβλέπει ότι ο Satoshi Nakamoto μπορεί σύντομα να χάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατόχου Bitcoin λόγω της ταχείας συσσώρευσης από τα αμερικανικά Bitcoin ETFs. Εν τω μεταξύ, ένα πορτοφόλι που κατέχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από το Mt. Gox ξεκίνησε πρόσφατα μια δοκιμαστική μεταφορά, υποδεικνύοντας ότι οι αποπληρωμές στους πιστωτές είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για πιθανές πιέσεις πώλησης στην αγορά μετά τη μεταφορά 29.206 BTC, τα οποία ήταν αδρανή για σχεδόν τρία χρόνια, στην αλυσίδα μεταξύ 11 και 12 Αυγούστου.

Η Κυριαρχία του Satoshi Nakamoto στο Bitcoin Υπό Απειλή

Ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg, έκανε μια πρόβλεψη σχετικά με τον μεγαλύτερο κάτοχο Bitcoin. Προβλέπει ότι μέχρι το τέλος αυτού του έτους, ο Satoshi Nakamoto, ο αινιγματικός δημιουργός του Bitcoin, πιθανότατα θα χάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατόχου Bitcoin.

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να συμβεί καθώς τα αμερικανικά Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) συσσωρεύουν ραγδαία το κρυπτονόμισμα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ETFs ήδη κατέχουν συνολικά 909.000 νομίσματα. Μόνο το IBIT της BlackRock κατέχει περίπου 347.767 νομίσματα, καθιστώντας το τον τρίτο μεγαλύτερο κάτοχο Bitcoin.

Σύμφωνα με τον Balchunas, η BlackRock θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κάτοχος μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους και να διατηρήσει αυτήν τη θέση για αρκετό καιρό. Άλλοι μεγάλοι κάτοχοι Bitcoin περιλαμβάνουν:

  • MicroStrategy
  • Κυβέρνηση των ΗΠΑ
  • Κυβέρνηση της Κίνας
  • Robinhood

Παρά την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι ο Satoshi Nakamoto κατέχει περίπου 1,1 εκατομμύρια νομίσματα, υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με την ακρίβεια αυτού του αριθμού. Η BitMEX Research υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στα 700.000 Bitcoins, βάσει της ανάλυσής τους για τη δραστηριότητα εξόρυξης.

Η τεράστια περιουσία του Satoshi σε Bitcoin έχει από καιρό θεωρηθεί ως πιθανός κίνδυνος για τη σταθερότητα του κρυπτονομίσματος, και υπάρχουν ανησυχίες για την επίδρασή της στην νομισματική ακεραιότητα του Bitcoin. Ωστόσο, τα νομίσματα που σχετίζονται με τον Nakamoto έχουν παραμείνει ανέγγιχτα για πάνω από μια δεκαετία. Παρόλο που είναι απίθανο να συμβεί μια ξαφνική πώληση, η πιθανότητα ενός μηχανισμού “dead man’s switch” παραμένει. Εάν οι κληρονόμοι του Satoshi ξεκινούσαν την εκκαθάριση μεγάλων ποσοτήτων Bitcoin, θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις για την αγορά.

Συμπέρασμα

Η πιθανότητα η BlackRock να ξεπεράσει τον Satoshi Nakamoto ως τον μεγαλύτερο κάτοχο Bitcoin υπογραμμίζει τις μεταβαλλόμενες δυναμικές στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ενώ η παρουσία μεγάλων κατόχων όπως τα ETFs μπορεί να προσφέρει σταθερότητα, επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποκέντρωση και τη μελλοντική κατεύθυνση του Bitcoin. Η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά αυτές τις τάσεις.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *