Home » Η MetaMask Λανσάρει Χρεωστική Κάρτα Blockchain με Mastercard και Baanx
Posted in

Η MetaMask Λανσάρει Χρεωστική Κάρτα Blockchain με Mastercard και Baanx

Η MetaMask Λανσάρει Χρεωστική Κάρτα Blockchain με Mastercard και Baanx

Η νέα προσφορά θα επιτρέπει στους χρήστες της MetaMask να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από το αυτόνομο κρυπτοπορτοφόλι τους.

  • Η Κάρτα MetaMask είναι αρχικά διαθέσιμη σε πιλοτική φάση σε μερικές χιλιάδες χρήστες στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ευρύτερη κυκλοφορία να αναμένεται αργότερα φέτος.
  • Οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές απευθείας με τα περιουσιακά τους στοιχεία USDC, USDT και wETH που κατέχουν στο δίκτυο layer-2, Linea.

Η MetaMask, το δημοφιλές αυτόνομο κρυπτοπορτοφόλι για το δίκτυο Ethereum (ETH), ξεκινά την κυκλοφορία της χρεωστικής κάρτας βασισμένης σε blockchain, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κολοσσιαία εταιρεία πληρωμών Mastercard (MA) και τον ειδικό στις κρυπτοπληρωμές, Baanx.

Η Κάρτα MetaMask θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε έναν “περιορισμένο πιλοτικό κύκλο μερικών χιλιάδων ψηφιακών καρτών” σε χρήστες που βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε η MetaMask στο CoinDesk την Τετάρτη. Η εταιρεία σχεδιάζει ευρύτερη διανομή αργότερα φέτος, με “πλήρη κυκλοφορία” στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και περισσότερες πιλοτικές κυκλοφορίες σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες.

Αυτή η κίνηση γίνεται καθώς οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain γίνονται όλο και περισσότερο αλληλένδετα. Καθώς οι παγκόσμιοι οργανισμοί τοκενίζουν παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα όπως ομόλογα και πιστώσεις, και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν να προσφέρουν διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin (BTC) και ether (ETH), οι κολοσσιαίες εταιρείες πληρωμών εξερευνούν τρόπους να ενσωματώσουν την τεχνολογία blockchain στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η Mastercard συνεργάζεται με την Baanx στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας web3 πληρωμών της, συνδέοντας τις παραδοσιακές πληρωμές με κρυπτοπλατφόρμες όπως η εταιρεία hardware wallet, Ledger, και η αποκεντρωμένη ανταλλαγή 1inch. Αντίστοιχα, η εταιρεία Visa (V) έχει συνεργαστεί με το stablecoin USDC της Circle και το δίκτυο Solana (SOL) για την επιτάχυνση των διασυνοριακών πληρωμών.

Το CoinDesk αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι η MetaMask δοκίμαζε μια κάρτα πληρωμών βασισμένη σε blockchain σε συνεργασία με την Mastercard και την Baanx.

“Είδαμε μια σημαντική ευκαιρία να κάνουμε τις αγορές για τους χρήστες αυτόνομων πορτοφολιών πιο εύκολες, ασφαλέστερες και διαλειτουργικές,” είπε ο Raj Dhamodharan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το blockchain και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη Mastercard.

“Όποιος έχει πρόσβαση σε ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα βασικό φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από προεπιλογή,” δήλωσε ο Simon Jones, εμπορικός διευθυντής στη Baanx. “Αυτό θα είχε τεράστιες επιπτώσεις σε χώρες με μεγάλο αριθμό ατόμων χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς ή με περιορισμένη τραπεζική πρόσβαση.”

Η κάρτα λειτουργεί όπως μια τυπική χρεωστική κάρτα, αλλά επιτρέπει αγορές απευθείας με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ο χρήστης στο αυτόνομο πορτοφόλι της Metamask. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο των κεφαλαίων τους μέχρι τη στιγμή της πληρωμής.

Οι χρήστες θα μπορούν να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματα USDC, USDT και wETH που κατέχουν στο blockchain Linea, ένα δίκτυο layer-2 του Ethereum που αναπτύχθηκε από την Consensys, η οποία είναι επίσης η εταιρεία που ανέπτυξε τη MetaMask.

“Αυτό δίνει στους ανθρώπους περισσότερη ελευθερία να ξοδεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, τα κρυπτονομίσματα,” δήλωσε ο Lorenzo Santos, ανώτερος διευθυντής προϊόντων στην Consensys.

Συμπέρασμα

Η MetaMask, σε συνεργασία με τη Mastercard και την Baanx, εισάγει μια πρωτοποριακή χρεωστική κάρτα βασισμένη σε blockchain, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές απευθείας με τα κρυπτονομίσματα που διατηρούν στα πορτοφόλια τους. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σύνδεση παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με την αναδυόμενη τεχνολογία blockchain, προσφέροντας στους χρήστες περισσότερη ευελιξία και ασφάλεια στις συναλλαγές τους.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *