Home » Το Bitcoin Ανάκαμψε στα $61K με Ισχυρές Εισροές από ETFs
Posted in

Το Bitcoin Ανάκαμψε στα $61K με Ισχυρές Εισροές από ETFs

Το Bitcoin Ανάκαμψε στα $61K με Ισχυρές Εισροές από ETF
  • Το Bitcoin ξεπέρασε τα κρίσιμα $61K, ανακάμπτοντας από την εβδομαδιαία δυσκολία στην περιοχή των $56K-$58K.
  • Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε κατά πάνω από 3% φτάνοντας τα $2.14 τρισεκατομμύρια.
  • Το IBIT της BlackRock κατέγραψε εισροή $92.68 εκατομμυρίων στις 19 Αυγούστου.

Το Bitcoin (BTC) ανέκτησε τα κρίσιμα $61,000 το πρωί της Τρίτης, αφού περιφερόταν γύρω από τα επίπεδα των $56K-$58K την προηγούμενη εβδομάδα. Η άνοδος του BTC από το επίπεδο των $58K ώθησε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε θετική πορεία μετά από έντονες πιέσεις πώλησης.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε πάνω από 3% την τελευταία ημέρα, φτάνοντας τα $2.14 τρισεκατομμύρια. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 29%, αγγίζοντας τα $62.28 δισεκατομμύρια.

Συνεχόμενες Θετικές Εισροές στα Bitcoin ETFs Δίνουν Ώθηση στο BTC

Το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν πίεση αυτόν τον μήνα, ενώ τα παγκόσμια χρηματιστήρια καταγράφουν νέα υψηλά. Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022, μεγάλα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση στις 5 Αυγούστου, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και την απομόχλευση του yen carry trade.

Η τιμή του BTC έπεσε στα $49,000 στις 5 Αυγούστου, αφήνοντας την αγορά κρυπτονομισμάτων σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βρίσκεται τώρα σε πορεία ανάκαμψης, επιδιώκοντας να επανέλθει στα $61,000 και να δημιουργήσει θετική δυναμική στην αγορά.

Η αύξηση των θετικών εισροών στα Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) στις ΗΠΑ μπορεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που στηρίζουν την τρέχουσα πορεία του BTC. Τα BTC ETFs κατέγραψαν καθαρή εισροή σχεδόν $62 εκατομμυρίων στις 19 Αυγούστου. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια σημειώνουν θετικές εισροές. Τα BTC ETFs είδαν εισροές $36 εκατομμυρίων και $11 εκατομμυρίων στις 16 και 15 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Στις 19 Αυγούστου, το iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) της BlackRock κατέγραψε εισροή $92.68 εκατομμυρίων, ενώ το Grayscale’s GBTC δεν σημείωσε καμία κίνηση. Το FBTC της Fidelity κατέγραψε θετική εισροή $3.87 εκατομμυρίων. Το BITB της Bitwise αναδείχθηκε ως ο μεγάλος χαμένος, σημειώνοντας εκροή $25.72 εκατομμυρίων την τελευταία ημέρα.

Η Αγορά Παραμένει Ιδιαίτερα Ασταθής, το BTC Στοχεύει τα $62K

Οι ροές των Bitcoin ETF παρουσιάζουν μια μικτή εικόνα καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του. Έχουν καταγράψει $320 εκατομμύρια σε εκροές, ενώ μόνο ο Απρίλιος ήταν χειρότερος με $345 εκατομμύρια να φεύγουν από την αγορά. Παρά τις ισχυρές εισροές $2.1 δισεκατομμυρίων και $3.2 δισεκατομμυρίων που παρατηρήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούλιο, η δυναμική φαίνεται να εξασθενεί για το BTC.

Η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ μπορεί να προσθέτει περισσότερη αστάθεια. Καθώς ο Trump και η Harris μάχονται για την προεδρία, η αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι στα όρια της. Ωστόσο, η Harris δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τη θέση της για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αφήνοντας τους επενδυτές σε αβεβαιότητα.

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά πάνω από 4% τις τελευταίες 24 ώρες, δημιουργώντας μια πορεία προς τα $62K. Το BTC διαπραγματεύεται σε μέση τιμή $61,003 κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 44%, αγγίζοντας τα $28 δισεκατομμύρια.

Συμπέρασμα

Η πρόσφατη ανάκαμψη του Bitcoin, σε συνδυασμό με τις θετικές εισροές στα ETF, υποδηλώνει μια ανανεωμένη εμπιστοσύνη στην αγορά. Παρά την αστάθεια και τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, το BTC δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να οδηγεί την αγορά κρυπτονομισμάτων προς τα εμπρός, με τον στόχο των $62K να φαίνεται εφικτός στο άμεσο μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *