Home » Ήρθε η Ώρα να Πουλήσετε ADA και XRP; Ο Raoul Pal Έδωσε Σήμα Κινδύνου
Posted in

Ήρθε η Ώρα να Πουλήσετε ADA και XRP; Ο Raoul Pal Έδωσε Σήμα Κινδύνου

Ήρθε η Ώρα να Πουλήσετε ADA και XRP; Ο Raoul Pal Έδωσε Σήμα Κινδύνου

Η επενδυτική διάθεση δέχθηκε πλήγμα στις 20 Αυγούστου, καθώς σημαντικοί αναλυτές κρυπτονομισμάτων, όπως ο Raoul Pal και ο Max Prime, εξέφρασαν ανησυχίες για το μέλλον του XRP και του ADA. Η απόδοση αυτών των κρυπτονομισμάτων εξετάζεται προσεκτικά εν μέσω συνεχιζόμενων νομικών προκλήσεων και ευρύτερων κινήσεων της αγοράς.

Ας δούμε τι συμβαίνει γύρω από το XRP και το ADA.

Στις 20 Αυγούστου, το XRP σημείωσε μικρή πτώση 0,87%, κλείνοντας την ημέρα στα $0,5941. Αυτό ακολούθησε ένα ράλι 6,32% την προηγούμενη μέρα. Παρά το γεγονός ότι έφτασε εν συντομία τα $0,6150—επίπεδο που δεν είχε δει εδώ και έντεκα συνεδρίες—η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων επίσης υπέστη πτώση, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειώνεται κατά 0,55% στα $2,050 τρισεκατομμύρια.

Ανάλυση Τιμής ADA

Τις τελευταίες 7 ημέρες, το Cardano (ADA) έχασε πάνω από 23% της αξίας του, μειώνοντας έτσι την κεφαλαιοποίησή του στα $12,12 δισεκατομμύρια. Το ADA υπέστη σοβαρή πτώση εν μέσω της πρόσφατης κάμψης της αγοράς, χάνοντας πολλαπλά επίπεδα υποστήριξης από την κορυφή των $0,8100 στις 14 Μαρτίου, λίγο μετά το ιστορικό υψηλό του Bitcoin. Έκτοτε, το κρυπτονόμισμα δυσκολεύεται να διατηρήσει τα κέρδη του.

Κριτική από Αναλυτές

Ο Raoul Pal, ένας επιφανής αναλυτής κρυπτονομισμάτων, συνέστησε την αποφυγή παλαιότερων κρυπτονομισμάτων όπως το XRP και το ADA, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται να χάνουν την καινοτόμο δυναμική τους σε σύγκριση με νεότερα έργα. Η κριτική του τονίστηκε από την εκπομπή “Good Morning Crypto”, η οποία μοιράστηκε την άποψη του Pal ότι τα παλαιότερα νομίσματα ενδέχεται να μην προσφέρουν πλέον ενδιαφέρουσες αφηγήσεις.

Ο Max Prime συμμετείχε επίσης στη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας το XRP ως μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ο Prime τόνισε ότι, παρά την ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου, η τιμή του XRP δεν παρουσίασε σημαντική κίνηση, γεγονός που ενίσχυσε τον σκεπτικισμό.

Νομική Αβεβαιότητα και Επίπτωση στα Κρυπτονομίσματα

Ωστόσο, η πορεία του XRP προς το επίπεδο του $1,00 παραμένει αβέβαιη λόγω της πιθανής έφεσης από την SEC. Η Ripple και η SEC έχουν 60 ημέρες από την ημερομηνία της τελικής απόφασης για να καταθέσουν έφεση, και οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν ότι η αγορά αναμένει μια τέτοια έφεση. Ο κύριος νομικός σύμβουλος της Ripple, Stuart Alderoty, έχει υποδείξει ότι μια έφεση από την SEC είναι πιθανή, επικαλούμενος την απρόβλεπτη συμπεριφορά της υπηρεσίας σε υποθέσεις κρυπτονομισμάτων.

Ανάλυση Τιμής XRP

Τεχνικά, το XRP παραμένει πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των 50 και 200 ημερών, υποδηλώνοντας ανοδικά σήματα. Μια διάσπαση πάνω από τα $0,60 θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να δοκιμαστεί το υψηλό της 7ης Αυγούστου των $0,6434 και πιθανώς να οδηγήσει την τιμή προς το επίπεδο αντίστασης των $0,6609. Αντίθετα, εάν το XRP πέσει κάτω από το επίπεδο υποστήριξης των $0,5739, ενδέχεται να δοκιμάσει ξανά τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους.

Με δείκτη σχετικής ισχύος 14 ημερών (RSI) στο 55,73, το XRP θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο αντίστασης των $0,6609 προτού εισέλθει σε συνθήκες υπεραγοράς. Οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, καθώς οι νομικές εξελίξεις και τα νέα της αγοράς αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις κινήσεις της τιμής του XRP τις επόμενες εβδομάδες.

Συμπέρασμα

Η σημερινή κατάσταση των XRP και ADA προκαλεί ανησυχίες, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων νομικών αβεβαιοτήτων και της πίεσης της αγοράς. Η κριτική από κορυφαίους αναλυτές όπως ο Raoul Pal επισημαίνει την πιθανή απώλεια του καινοτόμου πλεονεκτήματος αυτών των κρυπτονομισμάτων. Επομένως, οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της στρατηγικής τους.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *