Home » Αναλυτής Καθορίζει την Τιμή του Bitcoin για το 4ο Τρίμηνο του 2024
Posted in

Αναλυτής Καθορίζει την Τιμή του Bitcoin για το 4ο Τρίμηνο του 2024

Αναλυτής Καθορίζει την Τιμή του Bitcoin για το 4ο Τρίμηνο του 2024

Μετά την αποτυχία του Bitcoin (BTC) να διατηρήσει την τιμή του πάνω από το όριο των $60,000, ένας αναλυτής κρυπτονομισμάτων υποστηρίζει ότι το περιουσιακό στοιχείο πιθανότατα θα φτάσει σε νέα υψηλά τους επόμενους μήνες.

Αυτή η πρόβλεψη έρχεται μετά από σημαντική σύσφιξη τιμών που σημείωσε το Bitcoin, με τους αναλυτές να προτείνουν ότι αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με τη μετα-ελαχιστοποίηση της εξόρυξης πριν από ένα πιθανό ράλι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ειδικός στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων Mikybull Crypto, σε ανάρτησή του στο X στις 20 Αυγούστου, επεσήμανε ότι το Bitcoin είναι έτοιμο για ένα ακόμη ιστορικό υψηλό στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αξιοσημείωτα, η ανάλυση υπογράμμισε την κυκλική συμπεριφορά του Bitcoin, ειδικά την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της “Καλοκαιρινής Φάσης” τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin τείνει να συγκεντρώνεται ή να σημειώνει μικρές πτώσεις σε αυτές τις φάσεις, όπως παρατηρήθηκε τόσο το 2022 όσο και το 2023. Ωστόσο, αυτές οι περίοδοι συνήθως ακολουθούνται από μια απότομη ανοδική κίνηση, την οποία ο Mikybull Crypto υποδηλώνει ότι πρόκειται να συμβεί ξανά το 2024.

Η πρόβλεψη τιμής του Bitcoin δείχνει ένα φθίνον κανάλι στην τρέχουσα φάση, που αντικατοπτρίζει το μοτίβο που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το μοτίβο, το οποίο εμφανίζεται μετά από μια ανοδική πορεία, συνήθως προηγείται μιας σημαντικής διάσπασης, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι επενδυτές θα πρέπει να «αγνοήσουν την καλοκαιρινή φάση» και να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για το επικείμενο ράλι. Αξιοσημείωτα, η τρέχουσα φάση σύσφιξης αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης κίνησης τιμών που θα μπορούσε να εκτοξεύσει το Bitcoin σε νέα ύψη.

Η πρόβλεψη του αναλυτή για άνοδο στα $95,000 και τελικά στα $143,000 για το τέταρτο τρίμηνο του 2024 υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να βιώσει ένα από τα πιο σημαντικά ανοδικά ράλι στην πρόσφατη ιστορία του.

Κρίσιμες Τιμές Bitcoin για Παρακολούθηση

Βραχυπρόθεσμα, ο ειδικός στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων Michaël van de Poppe, σε άλλη ανάρτηση στο X στις 20 Αυγούστου, πρότεινε ότι το Bitcoin έχει δείξει ανθεκτικότητα διατηρώντας ένα κρίσιμο επίπεδο υποστήριξης στα $56,000, σηματοδοτώντας μια θετική αρχή για την εβδομάδα.

Αν και το Bitcoin απέτυχε να διατηρηθεί πάνω από τα $60,000, ο ειδικός πρότεινε ότι το κλίμα παραμένει αισιόδοξο.

Το επόμενο σημαντικό εμπόδιο για το Bitcoin είναι η διάσπαση της περιοχής $61,000-$62,000. Σύμφωνα με τον Poppe, μια επιτυχημένη διάσπαση εδώ θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για το Bitcoin να δοκιμάσει το ιστορικό υψηλό του.

Γενικά, σημείωσε ότι ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ένας ευαίσθητος μήνας για το Bitcoin, συχνά χαρακτηριζόμενος από διορθώσεις. Ωστόσο, οι πρόσφατες κινήσεις της αγοράς υποδηλώνουν ότι η φάση διόρθωσης μπορεί να έχει τελειώσει, ειδικά καθώς η περίοδος των διακοπών πλησιάζει στο τέλος της.

Αξιοσημείωτα, καθώς το Bitcoin δεν έχει κάποιο σημαντικό καταλύτη βραχυπρόθεσμα, οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες από άλλα μακροοικονομικά δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) πρόκειται να δημοσιεύσει μια προκαταρκτική εκτίμηση για την αναθεώρηση του επιπέδου των μηνιαίων μη αγροτικών μισθών από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα δεδομένα θα δείξουν ότι η ανάπτυξη των θέσεων εργασίας ήταν σημαντικά ασθενέστερη από τις αρχικές εκτιμήσεις κατά το έτος έως τον Μάρτιο του 2024, σηματοδοτώντας αδυναμία. Η αναμενόμενη πτωτική αναθεώρηση των δεδομένων για τις θέσεις εργασίας θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τους φόβους για ύφεση, προκαλώντας στροφή από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως τα κρυπτονομίσματα.

Συμπέρασμα

Το Bitcoin, αν και σε φάση σύσφιξης, αναμένεται να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά το τέταρτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με αναλυτές. Ενώ το παρόν καλοκαίρι μπορεί να είναι μια περίοδος σταθεροποίησης, η ιστορία δείχνει ότι ακολουθεί συχνά μια ισχυρή ανοδική κίνηση. Με την κατάλληλη στρατηγική, οι επενδυτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την επερχόμενη φάση ανοδικής πορείας.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *