Home » Η Τουρκική Αγορά Κρυπτονομισμάτων Θερμαίνεται: Coinbase και KuCoin Ζητούν Άδειες
Posted in

Η Τουρκική Αγορά Κρυπτονομισμάτων Θερμαίνεται: Coinbase και KuCoin Ζητούν Άδειες

Η Τουρκική Αγορά Κρυπτονομισμάτων Θερμαίνεται: Coinbase και KuCoin Ζητούν Άδειες

Coinbase, KuCoin, και Gate.io είναι οι τελευταίες που εντάσσονται στον αγώνα.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία θερμαίνεται καθώς οι σημαντικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και KuCoin, επιδιώκουν να αποκτήσουν επιχειρηματικές άδειες στη χώρα. Το κύμα νέων αιτήσεων έρχεται μετά από τις πρόσφατες ρυθμιστικές αλλαγές που εισήγαγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας (CMB), οι οποίες απαιτούν από τις κρυπτοεταιρείες που επιθυμούν να εδραιώσουν τη λειτουργία τους στη χώρα να υποβάλουν αιτήσεις για άδειες.

Στις 9 Αυγούστου, η CMB αποκάλυψε ότι 47 εταιρείες κρυπτονομισμάτων είχαν αρχικά υποβάλει αιτήσεις για άδειες βάσει του νέου ρυθμιστικού πλαισίου. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει πλέον εκτοξευθεί στις 76, με εξέχοντα ονόματα όπως οι Coinbase, KuCoin και Gate.io να συμμετέχουν στον αγώνα.

Binance, Bitfinex, OKX Έχουν Ήδη Υποβάλει Αιτήσεις για Άδειες

Εδραιωμένες οντότητες όπως οι Binance, Bitfinex και OKX είχαν ήδη λάβει μέρος στη διαδικασία.

Ενώ η αυξανόμενη λίστα αιτούντων αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τουρκική αγορά κρυπτονομισμάτων, η CMB έχει ξεκαθαρίσει ότι η ένταξη στη «Λίστα Εκείνων που Λειτουργούν» δεν ισοδυναμεί με επίσημη εξουσιοδότηση. Κάθε εταιρεία πρέπει ακόμη να εξασφαλίσει επίσημη έγκριση από την επιτροπή, μια διαδικασία που εξαρτάται από την έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας.

Η CMB θα συνεχίσει να ενημερώνει τη λίστα καθώς οι εταιρείες καλύπτουν ρυθμιστικά κενά ή καθώς η επιτροπή ολοκληρώνει τις αξιολογήσεις της.

Η ρυθμιστική κατάσταση της Τουρκίας για τα κρυπτονομίσματα παραμένει σε εξέλιξη. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα, οι υπάρχουσες ρυθμίσεις καθορίζουν ήδη τις δραστηριότητες της αγοράς.

Η Ρυθμιστική Εξέλιξη της Τουρκίας

Τον Ιανουάριο, ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της Τουρκίας, Mehmet Simsek, υπονόησε ότι η τοπική νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα πλησιάζει στην ολοκλήρωση, ωστόσο το αναμενόμενο νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Παρά αυτήν την ρυθμιστική αβεβαιότητα, οι εταιρείες συνεχίζουν να αναζητούν άδειες, καταδεικνύοντας την αισιοδοξία της βιομηχανίας και υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η αύξηση των αιτήσεων ακολουθεί την έναρξη ισχύος του «Νόμου για τις Τροποποιήσεις στον Νόμο περί Κεφαλαιαγορών», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιουλίου. Ο νόμος αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία.

Η Τουρκία Κατατάσσεται ως η 4η Μεγαλύτερη Αγορά Κρυπτονομισμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει σημαντική επιρροή στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων. Η χώρα κατατάσσεται ως η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, με εκτιμώμενο όγκο συναλλαγών στα $170 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας διάσημες αγορές όπως η Ρωσία, ο Καναδάς, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και η Γερμανία.

Νωρίτερα φέτος, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Τουρκίας, BtcTurk, υπέστη χακάρισμα, με $54 εκατομμύρια να κλέβονται από τα κεφάλαια του ανταλλακτηρίου. Σε δήλωση, η BtcTurk αποκάλυψε ότι η κυβερνοεπίθεση συνέβη στις 22 Ιουνίου 2024, οδηγώντας σε μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις. Η παραβίαση επηρέασε μόνο ορισμένα υπόλοιπα στα ζεστά πορτοφόλια 10 κρυπτονομισμάτων, ενώ η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων που ήταν αποθηκευμένα σε ψυχρά πορτοφόλια παρέμειναν ασφαλή.

Συμπέρασμα

Η αυξημένη δραστηριότητα στην τουρκική αγορά κρυπτονομισμάτων και η ταχεία αύξηση των αιτήσεων για άδειες από μεγάλους παίκτες όπως οι Coinbase, KuCoin και Gate.io υπογραμμίζουν τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας στον παγκόσμιο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Παρά την υπάρχουσα ρυθμιστική αβεβαιότητα, η αγορά δείχνει σαφή σημάδια ανάπτυξης και ενδιαφέροντος, καθιστώντας την Τουρκία έναν κομβικό παίκτη στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *