Home » Άνοδος του Bitcoin στα $59K Μετά από Απώλειες $1 Δισεκατομμυρίου Νέων Φαλαινών
Posted in

Άνοδος του Bitcoin στα $59K Μετά από Απώλειες $1 Δισεκατομμυρίου Νέων Φαλαινών

Η Άνοδος του Bitcoin στα $59K Μετά από Απώλειες $1 Δισεκατομμυρίου Νέων Φαλαινών

Το Bitcoin ανέκαμψε μετά από μια εβδομάδα πτώσεων για να διαπραγματευτεί πάνω από $59,000 την Τρίτη, παραμένοντας ωστόσο 5% χαμηλότερα από την περασμένη εβδομάδα.

Αιτίες Πρόσφατης Πτώσης του Bitcoin

Οι αναλυτές συνδέουν την πρόσφατη πτώση του Bitcoin με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου Mt. Gox και την έναρξη των αποπληρωμών των πιστωτών του. Οι επενδυτές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν έως και 90 ημέρες για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Παρ’ όλα αυτά, οι επιβεβαιωμένες αποπληρωμές, όπως αποδεικνύεται από τη μεταφορά 47,228 BTC από ένα ψυχρό πορτοφόλι που σχετίζεται με το Mt. Gox σε μια νέα διεύθυνση που πιθανότατα προορίζεται για αποπληρωμές, προκάλεσαν αντιδράσεις στην αγορά.

Οι Γερμανικές Αρχές Πωλούν Κατασχεμένα Κέρματα και Ανακτούν Εκατομμύρια

Ένας άλλος παράγοντας είναι η μεταφορά μεγάλων ποσών bitcoin σε ανταλλακτήρια από τις γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου. Νωρίτερα φέτος, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας κατέσχεσε 49,857 BTC από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας Movie2k.to, μιας πειρατικής ιστοσελίδας που ήταν ενεργή τελευταία φορά το 2013. Από τα μέσα Ιουνίου, η κυβέρνηση έχει πουλήσει περισσότερα από 10,000 BTC, ασκώντας πτωτική πίεση στην τιμή της αγοράς του Bitcoin. Στη συνέχεια, επενδυτές που πιστεύουν ότι η αγορά μπορεί να αντιδράσει υπερβολικά, μπορεί να είδαν αυτό ως ευκαιρία να αγοράσουν με έκπτωση. Την Τρίτη, οι γερμανικές αρχές ανέκτησαν πάνω από $200 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα από ανταλλακτήρια, βοηθώντας στην ανάκαμψη της αγοράς.

Νέες Φάλαινες του Bitcoin Υπέστησαν Απώλειες $1 Δισεκατομμυρίου σε Δύο Εβδομάδες

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνών της CryptoQuant, Julio Moreno, νέες φάλαινες του Bitcoin έχουν χάσει περίπου $1 δισεκατομμύριο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτοί οι νέοι επενδυτές είχαν προηγουμένως κέρδη στο πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους. Σε αντίθεση, οι μακροχρόνιοι επενδυτές του Bitcoin εκμεταλλεύτηκαν τα κέρδη τους στις αρχές Ιουνίου. Η πρόσφατη πτώση έχει μειώσει σημαντικά το ποσό των μη πραγματοποιημένων κερδών, κυρίως λόγω των πωλήσεων από μακροχρόνιους κατόχους. Ο λόγος MVRV, ο οποίος συγκρίνει την αγοραία αξία με την πραγματοποιημένη αξία, είναι τώρα περίπου 1.5. Αυτό δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν μη πραγματοποιημένο κέρδος 50%. Αυτή η τάση δείχνει ότι η πρόσφατη κίνηση της τιμής προκλήθηκε κυρίως από μακροχρόνιους κατόχους που πήραν τα κέρδη τους. Πούλησαν τα νομίσματά τους σε νέους αγοραστές σε υψηλότερες τιμές. Αυτή η δραστηριότητα έχει μειώσει το μέσο μη πραγματοποιημένο κέρδος σε όλο το δίκτυο.

Ανάλυση της Αγοράς του Bitcoin

Το Bitcoin (BTC) έκλεισε την περασμένη εβδομάδα περίπου στα $55,850, αντανακλώντας πτώση 11% από την προηγούμενη εβδομάδα που έκλεισε περίπου στα $62,775. Ισχυρή πίεση πώλησης ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το BTC διαπραγματεύτηκε μέχρι και τα $53,500 την Πέμπτη, στη συνέχεια ανέκαμψε στα $58,250, πριν τελικά κλείσει στα $55,850.

Συμπέρασμα

Η αγορά του Bitcoin παραμένει ευμετάβλητη με διάφορους παράγοντες να επηρεάζουν τις διακυμάνσεις της τιμής. Η πώληση κατασχεμένων BTC από τις γερμανικές αρχές και η έναρξη των αποπληρωμών από το Mt. Gox έχουν ασκήσει πτωτική πίεση στην αγορά. Ωστόσο, η αντίδραση των επενδυτών που είδαν ευκαιρίες αγοράς και η ανάκτηση μεγάλων ποσών κρυπτονομισμάτων από τις γερμανικές αρχές βοήθησαν στην ανάκαμψη της αγοράς. Οι απώλειες που υπέστησαν οι νέες φάλαινες του Bitcoin καταδεικνύουν την ευαισθησία της αγοράς στις κινήσεις των μεγάλων κατόχων και την ανάγκη για προσεκτική παρακολούθηση των τάσεων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *