Home » Η Ασία και η Αφρική βλέπουν άνοδο στο μερίδιο των cryptocurrency startups φέτος
Posted in

Η Ασία και η Αφρική βλέπουν άνοδο στο μερίδιο των cryptocurrency startups φέτος

Η Ασία και η Αφρική βλέπουν άνοδο στο μερίδιο των cryptocurrency startups φέτος

Οι ερευνητές που συντάσσουν τα δεδομένα πιστεύουν ότι οι αλλαγές οφείλονται στις κανονιστικές αβεβαιότητες στις ΗΠΑ και στην αυξημένη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές.

Το μερίδιο των cryptocurrency startups που ξεκίνησαν στην Αφρική και την Ασία αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τους το πρώτο εξάμηνο του 2024, αφαιρώντας μερίδιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εν μέσω πρόσφατης κανονιστικής αβεβαιότητας. Σύμφωνα με ένα άρθρο του X της 10ης Ιουλίου από τον accelerator blockchain startup και την κοινότητα ιδρυτών Alliance, η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ και τον Καναδά ως ηγετική περιοχή για νέα cryptocurrency startups στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτελώντας το 31.4% των νέων επιχειρήσεων, ενώ η Ασία κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο 26.8%.

Οι Qiao Wang και “Chloexyg” της Alliance DAO πιστεύουν ότι η τάση αυτή μπορεί να οφείλεται στις κανονιστικές αβεβαιότητες στις ΗΠΑ και στην αυξημένη υιοθέτηση των εφαρμογών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες αγορές. Η Αφρική επίσης είδε το μερίδιό της να αυξάνεται στο 5.2% — ελαφρώς κάτω από τη Λατινική Αμερική — ενώ η Ωκεανία, που αποτελείται κυρίως από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, είδε μόνο το 1.8% των συνολικών crypto startups το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Alliance δήλωσε ότι συνέλεξε τα δεδομένα μέσω των 3,000 ετήσιων αιτήσεων που λαμβάνει για το πρόγραμμα startup accelerator της. “Λόγω του μεγάλου μεγέθους του δείγματος και του γεγονότος ότι είμαστε σχετικά ουδέτεροι απέναντι σε αυτούς τους παράγοντες, μπορούμε να αντλήσουμε μοναδικές πληροφορίες για το πού κατευθύνεται η βιομηχανία.” Οι ίδιες κανονιστικές αβεβαιότητες που ανέφερε η Alliance ανάγκασαν πρόσφατα τις υπηρεσίες αυτο-επιμέλειας Phoenix Wallet και Wasabi Wallet να εγκαταλείψουν την αγορά των ΗΠΑ, ενώ πολλές άλλες εταιρείες έχουν επίσης επεκταθεί αλλού. Πολλοί κατηγορούν την προσέγγιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την ρύθμιση μέσω επιβολής.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ιδρυτών startups που προέρχονται από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχει μειωθεί περισσότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες από το 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα της Alliance. Υπάρχει επίσης μια παρόμοια πτώση στον αριθμό των ιδρυτών που προέρχονται από πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα κορυφαία 100. Περίπου το 39% των startups ξεκίνησαν από έναν μοναδικό ιδρυτή, ενώ το 51% των startups αποτελείται από ομάδες μεταξύ 2-5 μελών.

Συμπέρασμα

Η αύξηση του μεριδίου των cryptocurrency startups στην Ασία και την Αφρική το 2024 δείχνει την στροφή των επιχειρηματιών προς τις αναδυόμενες αγορές λόγω των κανονιστικών αβεβαιοτήτων στις ΗΠΑ. Αυτή η τάση υποδηλώνει την αυξημένη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων σε αυτές τις περιοχές, ενώ η Ευρώπη αναδεικνύεται ως ηγέτιδα δύναμη στις νέες επιχειρήσεις. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να φέρουν νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *