Home » Bitcoin, κατευθύνεται προς ανοδική διάσπαση ή πτώση; Οι αναλυτές τοποθετούνται
Posted in

Bitcoin, κατευθύνεται προς ανοδική διάσπαση ή πτώση; Οι αναλυτές τοποθετούνται

Bitcoin, κατευθύνεται προς ανοδική διάσπαση ή πτώση; Οι αναλυτές τοποθετούνται

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να ευνοήσουν την τιμή του Bitcoin, αλλά η αγορά παραμένει σε κατάσταση «αναμονής».

Οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων προβλέπουν τρία σημαντικά γεγονότα στις επόμενες εβδομάδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής του Bitcoin. Για τους τελευταίους επτά μήνες, το Bitcoin έχει διαπραγματευτεί σε καθοδική τάση μεταξύ $74,000 και $52,000, και οι επενδυτές έχουν γίνει όλο και πιο ανήσυχοι για το αν το BTC θα κάνει ανοδική διάσπαση ή θα συνεχίσει να κατρακυλά.

Αγορά σε κατάσταση «αναμονής»

Ο συνιδρυτής της Coinstash, Mena Theodorou, δήλωσε στο Cointelegraph ότι η επόμενη μεγάλη κίνηση για το Bitcoin θα εξαρτηθεί από το πώς η αγορά θα αντιδράσει στις επερχόμενες πολιτικές και κανονιστικές αλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, καθώς και από τα επερχόμενα μακροοικονομικά δεδομένα.

«Είτε θα είναι ανοδική διάσπαση είτε πτώση, αυτό θα εξαρτηθεί πιθανότατα από την επόμενη σημαντική είδηση ή μεταβολή της αγοράς […] προς το παρόν, η αγορά φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση ‘αναμονής’.»

Επιτόκια και δεδομένα απασχόλησης

Ο αναλυτής της αγοράς EToro, Josh Gilbert, δήλωσε στο Cointelegraph ότι αναμένει τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς στις 18 Σεπτεμβρίου ως τον επόμενο «μεγάλο καταλύτη» για την τιμή του Bitcoin.

Η κοινή άποψη μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά είναι ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, θα μειώσει τα επιτόκια έως 0,525%, κάτι που ο Gilbert θεωρεί σημαντικά θετικό για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, όπως το Bitcoin. «Το βασικό είναι ότι μια μείωση των επιτοκίων έρχεται, αλλά η προσοχή είναι πλέον στο μέγεθος αυτής της μείωσης.

Τα δεδομένα απασχόλησης στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα είναι ένας βασικός παράγοντας για τις προσδοκίες και θα μπορούσε να προκαλέσει κίνηση στα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Gilbert. Η CEO της Coinstash, Tina Wang, ανέφερε στο Cointelegraph ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τα επερχόμενα δεδομένα απασχόλησης των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν στις 6 Σεπτεμβρίου.

«Το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούλιο ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο, δημιουργώντας ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση. Το ποσοστό ανεργίας είναι γνωστό ότι είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία, ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη πιθανότητα ύφεσης, κάτι που δεν είναι καλό νέο», είπε.

«Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι θετικό για την αγορά, καθώς θα μπορούσε να δώσει στην Fed περισσότερους λόγους να μειώσει τα επιτόκια», πρόσθεσε η Wang.

Διάσπαση «ομάδας αντίστασης»

Σε επενδυτικό σημείωμα στις 3 Σεπτεμβρίου, ο αναλυτής της IG Markets, Tony Sycamore, δήλωσε ότι το Bitcoin θα χρειαστεί μια «συνεχιζόμενη διάσπαση» πάνω από το πιο πρόσφατο υψηλό των $65,000 για να εδραιώσει μια σωστή αντιστροφή.

Εάν το Bitcoin καταφέρει να διασπάσει αυτό το επίπεδο, ο Sycamore λέει ότι το περιουσιακό στοιχείο θα αντιμετωπίσει μια «ομάδα αντίστασης» μεταξύ $70,000 και $74,000 πριν η αγορά αλλάξει σε θετική κατεύθυνση. Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα $59,140, μια αύξηση 40% από την 1η Ιανουαρίου.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, το BTC παραμένει 20% κάτω από το ιστορικό υψηλό των $73,800, το οποίο πέτυχε στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του TradingView. Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ο Gilbert είπε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω μεταβλητότητα τον Σεπτέμβριο.

Ιστορικά, ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για την τιμή του Bitcoin, με μέση μηνιαία απόδοση -4,3% τα τελευταία έντεκα χρόνια από το 2013.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, η ανάπτυξη κερδών των ΗΠΑ έφτασε διψήφια ποσοστά στο δεύτερο τρίμηνο, και μια μείωση επιτοκίων όλα δείχνουν ότι η αγορά έχει περαιτέρω δυνατότητες. Ναι, υπάρχουν μεγάλα γεγονότα κινδύνου μπροστά, αλλά υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε ο Gilbert.

Συμπέρασμα:

Το Bitcoin βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, όπου οι επερχόμενες αποφάσεις για τα επιτόκια και τα δεδομένα απασχόλησης στις ΗΠΑ θα καθορίσουν αν θα δούμε ανοδική διάσπαση ή πτώση. Παρά την αβεβαιότητα και την αναμενόμενη μεταβλητότητα, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικά αισιόδοξοι για το μέλλον του Bitcoin.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *