Home » Bitcoin (BTC) vs. Ethereum (ETH): Ποιος Θα Νικήσει το Τρίτο Τρίμηνο του 2024;
Posted in

Bitcoin (BTC) vs. Ethereum (ETH): Ποιος Θα Νικήσει το Τρίτο Τρίμηνο του 2024;

Bitcoin (BTC) vs. Ethereum (ETH): Ποιος Θα Νικήσει το Τρίτο Τρίμηνο του 2024;

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 54% από την αρχή του έτους, με μόνο λίγες μέρες να απομένουν για το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024. Το Ethereum έχει αυξηθεί κατά 55%, σε μια στατιστική ισοπαλία για την απόδοση του δεύτερου τριμήνου. Ποιος θα νικήσει στο τρίτο τρίμηνο και γιατί;

Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, τον καθημερινό όγκο συναλλαγών και τον όγκο ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων έχουν σχεδόν τέλεια ισοπαλία στην απόδοση από την 1η Ιανουαρίου έως τα μέσα Ιουνίου.

Για σύγκριση, ο Δείκτης S&P 500 σημείωσε σχεδόν 15% κατά την ίδια περίοδο. Αλλά αυτό είναι περισσότερο από το μέσο κέρδος του ευρύτερου δείκτη της χρηματιστηριακής αγοράς σε ένα ολόκληρο έτος. Έτσι, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός ασυνήθιστα καλού εξαμήνου για τις αμερικανικές μετοχές, το Bitcoin και το Ethereum προσέφεραν στους επενδυτές τέσσερις φορές περισσότερη απόδοση. Με άλλα λόγια, το Bitcoin έσπασε ξανά το εργαλείο σχεδιασμού επενδύσεων της κυβέρνησης.

Η μέση ετήσια απόδοση του Bitcoin και του Ethereum από την 1η Ιανουαρίου είναι εκπληκτική. Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα προβλέπονται για +116% ετήσια απόδοση. Αυτό είναι τόσο υψηλή απόδοση που το εργαλείο υπολογισμού σύνθετου τόκου στον ιστότοπο Investor.gov δεν επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν επιτόκια άνω του 100%.

Παρεμπιπτόντως— αν εισάγετε $100 το μήνα στον υπολογιστή για 15 χρόνια με εκτιμώμενο επιτόκιο 15% (πάνω από τον μέσο όρο του S&P 500), με καθημερινή συχνότητα σύνθεσης, καταλήγετε με $68,815 σε 15 χρόνια για την κεφαλαιοποίηση της οικονομίας της χώρας σας με συνολικές εισφορές $18,100. Αν κάνετε την ίδια άσκηση με τα κέρδη του Bitcoin ή του Ethereum, και απλώς εισάγετε 99% για το επιτόκιο – το αποτέλεσμα είναι λίγο διαφορετικό (περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια).

Το ερώτημα είναι ποιο κρυπτονόμισμα θα ξεπεράσει το άλλο στο τρίτο τρίμηνο, ή αν το Bitcoin και το Ethereum θα έρθουν και πάλι εξαιρετικά κοντά στο να κερδίσουν το ίδιο ποσό κέρδους για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων το επόμενο εξάμηνο του έτους; Ακολουθούν έξι σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να αξίζει να ληφθούν υπόψη. Κάποιοι είναι πιο θετικοί για το BTC, κάποιοι για το ETH, και κάποιοι είναι ουδέτεροι μεταξύ των δύο γιγάντων του δικτύου blockchain.

1. Πληθωρισμός Δολαρίου της Fed (Πλεονέκτημα Bitcoin)

Το κέντρο βαρύτητας για ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει το κόστος για τις τράπεζες της Federal Reserve να δανείζονται μετρητά από τον τελικό δανειστή στην οικονομία. Το επιτόκιο της Fed καλιμπράρει τα επιτόκια του δολαρίου για τα προϊόντα δανεισμού μέχρι την αλυσίδα τροφίμων στις πιστωτικές κάρτες των καταστημάτων και στους δανειστές ημερήσιων πληρωμών. Όταν αυξάνεται ή μειώνεται, το ίδιο κάνει και η υπόλοιπη χρηματοπιστωτική οικονομία.

Ωστόσο, όταν αυξάνεται, αυτό είναι ένας μεγάλος αντίθετος άνεμος που ασκεί καθοδική πίεση στις τιμές των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, όταν μειώνεται, υπάρχει ένας μεγάλος ούριος άνεμος για τα επενδυτικά προϊόντα που τείνει να ασκεί ανοδική πίεση στις τιμές της αγοράς τους.

Φαίνεται ότι θα υπάρξει μια μείωση των επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ αργότερα φέτος. “Αν όλα συμβούν όπως προβλέπεται, νομίζω ότι μια μείωση του επιτοκίου θα ήταν κατάλληλη μέχρι το τέλος του έτους,” είπε ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Patrick Harker τη Δευτέρα.

Αφού η Fed άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα την περασμένη Τετάρτη για την έβδομη συνεδρίαση της FOMC στη σειρά, η Investopedia ανέφερε: “Μια πληθώρα χαμηλότερων του αναμενόμενου αριθμών πληθωρισμού την περασμένη εβδομάδα έχει υπερτροφοδοτήσει τις προσδοκίες ότι έρχεται μια μείωση του επιτοκίου της Federal Reserve, αλλά οι αξιωματούχοι της Fed προχωρούν με προσοχή.” “Αυτό που έχουμε λάβει είναι καλή πρόοδος στον πληθωρισμό, με ανάπτυξη σε καλό επίπεδο και με ισχυρή αγορά εργασίας,” είπε ο Πρόεδρος της Fed Jerome Powell.

“Τελικά, πιστεύουμε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να μειωθούν για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτό. Αλλά μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε να το κάνουν.” Εν τω μεταξύ, άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Κορέα, είναι ανυπόμονες να μειώσουν τα επιτόκια. Όχι αν, αλλά όταν η Fed τελικά αρχίσει να μειώνει ξανά τα επιτόκια, αυτό θα είναι ένας ούριος άνεμος για τα κρυπτονομίσματα, αλλά ιδιαίτερα για το Bitcoin – λόγω της αποπληθωριστικής του οικονομίας, με ένα σκληρό ανώτατο όριο προμήθειας μόνο 21 εκατομμυρίων BTC που θα εκδοθούν ποτέ από το δίκτυο blockchain.

2. DeFi και DApps (Πλεονέκτημα Ethereum)

Το Bitcoin είναι σαν ψηφιακός χρυσός, αλλά το Ethereum είναι σαν την αυτοκινητοβιομηχανία που άνθισε τον 20ό αιώνα ως αποτέλεσμα της Βιομηχανικής Επανάστασης. Το Bitcoin είναι σπανιότητα στον ψηφιακό κόσμο της ψηφιακής αφθονίας. Αποδεικνύεται ότι ένας κόσμος χωρίς σπανιότητα λείπει κάτι χρήσιμο. Εν τω μεταξύ, το Ethereum είναι ένα όχημα για να φέρει τα διάφορα μέρη της οικονομίας πιο κοντά, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε έξυπνες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τα στατιστικά χρήσης MetaMask, Oasis App, MakerDAO και Uniswap συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν το 2024. Τον Φεβρουάριο, το MetaMask ανακοίνωσε μια αύξηση κατά 55% στους χρήστες από 19 εκατομμύρια σε 30 εκατομμύρια μέσα σε τέσσερις μήνες. Οι αριθμοί είναι σχεδόν όσο υψηλοί ήταν στην κορύφωση του 2022 για τις εγκαταστάσεις MetaMask. Η εταιρεία πίσω από το πορτοφόλι Ethereum λέει ότι αυτοί οι 30 εκατομμύρια χρήστες διαχειρίζονται 100 εκατομμύρια λογαριασμούς με το MetaMask. Το Oasis App είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή (dApp) που βασίζεται στο Ethereum. Σύμφωνα με δεδομένα που φιλοξενούνται από το BitDegree, το υπόλοιπο της εφαρμογής άξιζε περίπου $1,769,996,160 σε αγοραία αξία την Πέμπτη και η εφαρμογή είχε εκτελέσει 308,620 συναλλαγές τον τελευταίο μήνα (αύξηση 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Το Ethereum MakerDAO είναι μία από αυτές τις ισχυρές, σοβαρές εφαρμογές DeFi που κάνουν το όραμα του Ethereum πραγματικότητα. Το εγγενές κρυπτονόμισμα της εφαρμογής, το stablecoin DAI, είναι μια μικρή οικονομία από μόνο του, με κεφαλαιοποίηση της αγοράς που ξεπερνούσε αυτή την εβδομάδα τα $5.4 δισεκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, το Uniswap συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η κορυφαία αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX) για κρυπτονομίσματα κυριαρχεί απόλυτα σε άλλες DEX, καταγράφοντας τέλη σχεδόν $100 εκατομμύρια συνολικά την προηγούμενη 30ήμερη περίοδο. Οι μόνες εφαρμογές Web3 που δημιούργησαν περισσότερα έσοδα από τέλη τον περασμένο μήνα ήταν: Bitcoin, Ethereum, Tron, και Lido.

3. Θεσμική Υιοθέτηση (Πλεονέκτημα Bitcoin)

Ο CEO της BlackRock, Larry Fink, σημείωσε τον Μάρτιο ότι το ETF Bitcoin ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ETF στην ιστορία. Σε σύγκριση με κάθε άλλο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin και το Ethereum έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την κανονιστική έγκριση. Αλλά σε σύγκριση μεταξύ τους, το Bitcoin εξακολουθεί να έχει ένα σαφές πλεονέκτημα πηγαίνοντας στο τρίτο τρίμηνο του 2024. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ρέουν μέσα και έξω από τα ρυθμιζόμενα από την Ουάσινγκτον ETFs Bitcoin καθημερινά.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει πλέον την εμπιστοσύνη να προωθήσει τα κρυπτονομίσματα στους ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2020, ο Trump είχε δηλώσει ότι ήταν κατά του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων. Αυτό είναι ένα ισχυρό σήμα θεσμικής και ευρύτερης υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων για το Bitcoin και το Ethereum. Πρόσφατα, ο Trump δήλωσε ότι θέλει όλα τα Bitcoin να εξορύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει να κερδίσουν τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης.

Εν τω μεταξύ, η VanEck ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει το πρώτο Bitcoin ETF στην Αυστραλία.

4. Αναβάθμιση Prague Electra (Pectra): (Πλεονέκτημα Ethereum)

Η αναβάθμιση Dencun – η πιο πρόσφατη σημαντική αναβάθμιση του Ethereum – ήταν ένας τεράστιος πλεονέκτημα για την αγοραία αξία του Ether στις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Η τιμή του Ether εκτοξεύτηκε αγοράζοντας τα νέα από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι την αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου. Οι προγραμματιστές του Ethereum σχεδιάζουν να αποστείλουν την αναβάθμιση Pectra μέχρι τις αρχές του 2025, ίσως στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, έτσι αυτό θα είναι ένας ούριος άνεμος που θα υποστηρίζει την τιμή του ETH στο παρασκήνιο για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Η Pectra είναι συντομογραφία για την αναβάθμιση Prague-Electra. Οι αναλυτές της Wall Street στο TipRanks πρόσφατα επαίνεσαν την αναβάθμιση Pectra σε ένα άρθρο που παρουσιάστηκε στο Nasdaq για τα βελτιωμένα rollups και το νέο όριο στοίχισης για τους επικυρωτές ETH: 2,048 ETH.

5. Νομίσματα Meme (Πλεονέκτημα Ethereum)

Το Ethereum εξακολουθεί να κυριαρχεί στα νομίσματα meme, αλλά η εμφάνιση της έκδοσης fungible token στο Bitcoin μέσω της λειτουργίας UTXO χρησιμοποιώντας μια τεχνική με την επωνυμία Runes και κάποιες μεγάλες επιτυχίες στο δεύτερο τρίμηνο – όπως το Dog Go To The Moon (Runes) – δείχνουν ότι το Bitcoin είναι ένας σημαντικός παίκτης και σε αυτήν την κατηγορία. Μέσω της τεχνικής Bitcoin Ordinals, τα NFTs που κόβονται στο BTC παραμένουν δημοφιλή και πραγματοποιούνται σε όγκους πέντε και δέκα εκατομμυρίων δολαρίων καθημερινά τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Dune Analytics.

Ωστόσο, η οικονομία των meme coin του Ethereum είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνεχίζει να οδηγεί εισροές κεφαλαίων στο Web3 σαν να τρελαίνεται ο κόσμος.

6. Ανταγωνιστική Ανάλυση (Πλεονέκτημα Bitcoin)

Το ανταγωνιστικό τοπίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη μάχη μεταξύ BTC και ETH. Αυτά απέχουν πολύ από τα μόνα δύο κρυπτονομίσματα στον κόσμο το 2024. Το Ethereum αναπτύσσεται ταχύτερα λόγω του ανταγωνισμού του, αλλά έχει πολύ περισσότερους ανταγωνιστές από το Bitcoin. Το μερίδιο αγοράς σε ένα ανταγωνιστικό τοπίο είναι ένα πραγματικό ζήτημα για αυτό το νόμισμα. Δεν είναι μόνο μια τεχνολογία, ένα παιχνίδι ή μια πλατφόρμα· είναι μια επιχείρηση.

Ενώ τα BNB, Solana, Cardano, Avalanche, Aptos και εκατό άλλα ανταγωνίζονται το Ethereum για μερίδιο αγοράς DeFi, υπάρχει μόνο ένα Bitcoin με μόνο 21 εκατομμύρια BTC. Οι άρχοντες του Web 2.0, οι κ.κ. Jack Dorsey και Mark Zuckerberg, γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός για αυτά τα πορτοκάλια στο Web3 πρόκειται να γίνει σφοδρός.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *