Home » Το Bitcoin θα πρέπει να φτάσει τα 93.000 δολάρια για να ξεπεράσει το ασήμι
Posted in

Το Bitcoin θα πρέπει να φτάσει τα 93.000 δολάρια για να ξεπεράσει το ασήμι

bitcoin vs silver

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ασημιού έχει αυξηθεί σε πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από του Bitcoin, παρά το γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το πολύτιμο μέταλλο πριν από μόλις δύο μήνες.

Το ασήμι έχει κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή έναντι του Bitcoin το 2024, ξεπερνώντας το κρυπτονόμισμα ως το όγδοο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο από πλευράς κεφαλαιοποίησης της αγοράς, μετά την απώλεια της θέσης του τον Μάρτιο.

Το δεύτερο πιο πολύτιμο μέταλλο στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 33,4% από τότε που το Bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ στα 73.737 δολάρια στις 14 Μαρτίου, ενώ το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 9,5%, σύμφωνα με την CoinGecko.

Ως αποτέλεσμα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ασημιού των 1,83 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι τώρα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από του Bitcoin, η οποία ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 1,31 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Companies Market Cap — που σημαίνει ότι το Bitcoin θα πρέπει να αυξηθεί κατά 40% στα 93.000 δολάρια για να ξεπεράσει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ασημιού (αν όλα τα άλλα παραμείνουν ίσα).

Ο χρυσός έχει επίσης διακριθεί, αυξανόμενος κατά 22,4% από τις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Trading Economics. Αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 16,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ειδικοί του κλάδου ήταν διχασμένοι σχετικά με το πώς θα κινηθεί η τιμή του Bitcoin μετά την επίτευξη ενός νέου υψηλού ρεκόρ τον Μάρτιο.
Ο αναλυτής του Bitcoin Dylan LeClair είχε σημειώσει προηγουμένως ότι το Bitcoin τείνει να διπλασιάζεται μέσα σε μήνες από την επίτευξη νέων υψηλών, ιδιαίτερα γύρω από τα γεγονότα του halving. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin είναι σημαντικά υψηλότερη τώρα από ό,τι ήταν το 2020, το 2016 και το 2012, καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη ενός τέτοιου κατόρθωματος.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz, λέει ότι το Bitcoin θα παραμείνει σε μια “φάση ενοποίησης” μεταξύ 55.000 και 75.000 δολαρίων τον επόμενο μήνα και ενδεχομένως να αυξηθεί προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Οι αναλυτές στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Bitfinex προβλέπουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 150.000 δολάρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Πολλοί ειδικοί του κλάδου έχουν αναφέρει τα spot Bitcoin ETFs και το μετα-halving αποτέλεσμα ως τους κύριους οδηγούς πίσω από αυτές τις υψηλές προβλέψεις.

Ο δείκτης συναισθήματος της αγοράς “sentiment” του Bitcoin είναι αυτή τη στιγμή στο 70 στα 100, σταθερά στη ζώνη “Απληστίας” του Δείκτη Φόβου και Απληστίας Crypto.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *