Home » Οι ανθρακωρύχοι συνεχίζουν να αναφέρουν μειώσεις στην παραγωγή Bitcoin μετά το halving
Posted in

Οι ανθρακωρύχοι συνεχίζουν να αναφέρουν μειώσεις στην παραγωγή Bitcoin μετά το halving

bitcoin mining

Η Stronghold Digital Mining ανέφερε μείωση 47,1% στην μηνιαία παραγωγή Bitcoin τον Μάιο. Η εταιρεία εξόρυξε 82 BTC κατά τον πρώτο πλήρη μήνα μετά το halving, σε σύγκριση με 155 BTC τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, τα έσοδα για τον μήνα ανήλθαν σε 5,2 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 46% από τον προηγούμενο μήνα. Η Stronghold απέδωσε ρητά τη μείωση στο halving. Η εταιρεία δήλωσε: «Ο κύριος παράγοντας της μείωσης οφείλεται στον πρώτο πλήρη μήνα λειτουργιών μετά το halving».

Η εταιρεία ανέφερε επίσης μέση τιμή hash των 0,052 δολαρίων ανά TH/s τον Μάιο, από 0,095 δολάρια τον Απρίλιο. Απέδωσε την αλλαγή στο halving και στη μείωση των ανταμοιβών μπλοκ, μια πτώση 0,8% στην τιμή του Bitcoin και στη μείωση των τελών συναλλαγών στο 7,4% τον Μάιο από 25,3% τον Απρίλιο. Παρατήρησε επίσης έναν ρυθμό hash δικτύου 1,2%, που μερικώς αντιστάθμισε την τάση.

Μείωση παραγωγής σε όλους τους τομείς

Παρομοίως, η Cipher Mining ανέφερε ότι εξόρυξε 166 BTC τον Μάιο σε σύγκριση με 296 BTC τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας μια μηνιαία μείωση 43,9%. Η εταιρεία αναγνώρισε τον αντίκτυπο του halving του Bitcoin, αλλά τόνισε ότι διατήρησε θετικές ταμειακές ροές και επέκτεινε το απόθεμα και τις τοποθεσίες λειτουργίας της.

Η Marathon Digital είχε καλύτερη απόδοση, αναφέροντας ότι παρήγαγε 616 BTC τον Μάιο, μειωμένα κατά 27,5% από 850 BTC τον Απρίλιο. Η εταιρεία δήλωσε ότι μείωσε τη μείωση αυξάνοντας τον αριθμό των μπλοκ εξόρυξης που κέρδισε τον Μάιο σε 170 — από 129 μπλοκ τον Απρίλιο.

Η Marathon ανέφερε ότι κατείχε 17.857 BTC στο τέλος Μαΐου και πούλησε 390 BTC κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Ανέφερε ένα ενεργοποιημένο hash rate 29,3 EH/s και ένα εγκατεστημένο hash rate 30,6 EH/s.

Οι SCleanspark, Riot Platforms και Bitfarms ανέφεραν επίσης παρόμοιες μειώσεις στην παραγωγή BTC.

Το halving του Bitcoin συνέβη στις 20 Απριλίου 2024, μειώνοντας τις ανταμοιβές μπλοκ από 6.250 σε 3.125. Το γεγονός αυτό επηρέασε επίσης τη δυσκολία εξόρυξης.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *