Home » Το Bitcoin Αντιμετωπίζει Πιέσεις Προς τα Κάτω
Posted in

Το Bitcoin Αντιμετωπίζει Πιέσεις Προς τα Κάτω

Το Bitcoin Αντιμετωπίζει Πιέσεις Προς τα Κάτω

Το Bitcoin Αντιμετωπίζει Πιέσεις Προς τα Κάτω Εν μέσω Μειούμενης Δραστηριότητας και Μεταβολής της Αγοράς.

  • Το Bitcoin αγωνίζεται να ανακάμψει από τις απώλειες αυτής της εβδομάδας και, παρόλο που οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί ελαφρώς, η συνολική τάση παραμένει πτωτική.
  • Ένα σημαντικό ανοδικό κίνημα θα απαιτούσε από το Bitcoin να διασπάσει το επίπεδο αντίστασης γύρω στα $66,000, το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει ανέπαφο.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν σημαντική μείωση της δραστηριότητας στο δίκτυο του Bitcoin, καθώς οι τιμές σταθεροποιούνται μέσα σε ένα πτωτικό μοτίβο. Ένας αναλυτής στο X επεσήμανε ότι οι ενεργές διευθύνσεις Bitcoin έχουν σταθερά μειωθεί τους τελευταίους μήνες. Η μόνη φορά που αυτή η τάση αντιστράφηκε ήταν κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιόδου από τα τέλη του 2023 έως τις αρχές του 2024, όταν το Bitcoin ανέβηκε από κάτω από τα $30,000 σε κορυφή στα $73,800.

Τώρα, με λιγότερες ενεργές διευθύνσεις, η συνολική δραστηριότητα του δικτύου επιβραδύνεται. Ιστορικά, οι αυξήσεις των τιμών συνοδεύονταν από άνοδο των ενεργών διευθύνσεων, οπότε αυτή η πτώση αποτελεί ανησυχητικό σημάδι για την υγεία της αγοράς. Η μείωση των συναλλαγών υποδηλώνει ότι το ενδιαφέρον τόσο από λιανικούς όσο και από θεσμικούς επενδυτές μειώνεται.

Ένας πιθανός παράγοντας πίσω από την επιβράδυνση της δραστηριότητας του δικτύου Bitcoin είναι η εισαγωγή των spot Bitcoin ETFs. Εγκριμένα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), αυτά τα ETFs έχουν διευκολύνει την επένδυση των θεσμικών οργάνων στο Bitcoin, αλλάζοντας τη δυναμική της αγοράς.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους κύκλους που καθοδηγούνταν από λιανικούς επενδυτές, τα μεγάλα θεσμικά όργανα έχουν πλέον μεγαλύτερη επιρροή στις τιμές του Bitcoin. Αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι λιγότερες, αλλά μεγαλύτερες συναλλαγές μπορούν να μετακινήσουν την αγορά, μειώνοντας την ανάγκη για πολλές μικρότερες συναλλαγές που κάποτε διατηρούσαν τη δραστηριότητα του δικτύου σε υψηλά επίπεδα.

Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, το Bitcoin μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις, ειδικά καθώς τόσο οι θεσμικοί όσο και οι λιανικοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι μακροχρόνιοι κάτοχοι έχουν αρχίσει να μετακινούν τα νομίσματά τους, γεγονός που θα μπορούσε να σηματοδοτεί περαιτέρω αβεβαιότητα.

Συμπέρασμα

Το Bitcoin βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξημένες πιέσεις σε μια πτωτική αγορά, με τη μείωση της δραστηριότητας στο δίκτυο να αποτελεί ένα ανησυχητικό σημάδι για την υγεία της αγοράς. Οι αλλαγές στη δυναμική, που φέρνει η παρουσία των spot Bitcoin ETFs και η αυξημένη επιρροή των θεσμικών επενδυτών, ενδέχεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την τιμή του Bitcoin, ειδικά αν η μείωση των ενεργών διευθύνσεων και συναλλαγών παραμείνει σταθερή.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *