Home » Οι Φάλαινες του Bitcoin Επέστρεψαν: Προβλέπεται Τεράστια Άνοδος Τιμής για το «Uptober»;
Posted in

Οι Φάλαινες του Bitcoin Επέστρεψαν: Προβλέπεται Τεράστια Άνοδος Τιμής για το «Uptober»;

Οι Φάλαινες του Bitcoin Επέστρεψαν: Προβλέπεται Τεράστια Άνοδος Τιμής για το «Uptober»;

Βασικά Σημεία της Ιστορίας

  • Ο Σεπτέμβριος παραμένει ο πιο πτωτικός μήνας για το Bitcoin, ιστορικά σημειωμένος από απότομες πτώσεις.
  • Ο Οκτώβριος συνήθως φέρνει ισχυρά κέρδη για το Bitcoin, ιστορικά γνωστός ως «Uptober».
  • Οι φάλαινες του Bitcoin επέστρεψαν, με μεγάλες συσσωρεύσεις που σηματοδοτούν εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της αγοράς.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, με πολλούς επενδυτές να αντιμετωπίζουν πτώσεις σε διάφορα είδη περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, ο Οκτώβριος συχνά θεωρείται ως μια πιο θετική περίοδος, ειδικά για το Bitcoin (BTC). Στην πραγματικότητα, το Bitcoin έχει δείξει θετικές αποδόσεις σε 9 από τα τελευταία 11 χρόνια, επιφέροντας κέρδη σχεδόν 60%.

Το «Uptober» Έρχεται!!!

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων μπορούν να αναμένουν την επιστροφή του «Uptober», μιας περιόδου που παραδοσιακά συνοδεύεται από ισχυρή απόδοση για το Bitcoin. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος, ο οποίος ξεκίνησε με μια σημαντική πτώση στην τιμή του Bitcoin, μπορεί να παραμείνει πτωτικός, κρατώντας το Bitcoin και την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων σε αρνητικό έδαφος.

Παράλληλα, ο Σεπτέμβριος έχει ιστορικά καταγραφεί ως πτωτικός, παρουσιάζοντας θετικές αποδόσεις μόνο τρεις φορές τα τελευταία 11 χρόνια. Συχνά θεωρείται ένας από τους πιο ασταθείς και δύσκολους μήνες για την αγορά, με πολλούς να τον θεωρούν ως τον πιο πτωτικό μήνα του έτους.

Από το 2013 έως το 2023, το Bitcoin σημείωσε σταθερή πτώση τον Σεπτέμβριο, με ένα έτος να καταγράφει πτώση πάνω από 18%. Αντίθετα, ο Οκτώβριος συνήθως αποτελεί μήνα ανάκαμψης, με το Bitcoin να αυξάνεται από 40% έως 53% σε προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2022, το Bitcoin σημείωσε άνοδο 27,92%, ανεβαίνοντας από τα $26,970 στα $34,499.

Το 2021, το BTC εκτοξεύθηκε από τα $43,859 στα $61,837, σημειώνοντας κέρδος 40,99%, φτάνοντας τελικά σε ιστορικό υψηλό κοντά στα $69,000. Αυτή η άνοδος ακολούθησε το γεγονός του Bitcoin halving τον Μάρτιο του 2020, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική του.

Οι Φάλαινες του Bitcoin Επέστρεψαν και Αγοράζουν Μαζικά

Με την ελπίδα υψηλών αποδόσεων και πιθανής αύξησης της τιμής τον Οκτώβριο, μια μεγάλη φάλαινα του Bitcoin άρχισε να συσσωρεύει Bitcoin σε μειωμένες τιμές. Σύμφωνα με δεδομένα από το Lookonchain, η φάλαινα, η οποία ήδη κατέχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin, έκανε άλλη μία σημαντική αγορά.

Αγόρασε 322.37 BTC, αξίας περίπου $19 εκατομμυρίων. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, η ίδια φάλαινα απέκτησε 2,322 BTC, ξοδεύοντας $136 εκατομμύρια, αυξάνοντας τις συνολικές της συμμετοχές σε εντυπωσιακά 8,881 BTC, αξίας $523 εκατομμυρίων. Αυτή η κίνηση υποδηλώνει αυξανόμενη εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς.

Συμπέρασμα:

Ενώ ο Σεπτέμβριος παραμένει παραδοσιακά πτωτικός για το Bitcoin, ο Οκτώβριος φαίνεται να είναι πιο ευνοϊκός, γνωστός για τις ισχυρές αποδόσεις του. Οι πρόσφατες αγορές από φάλαινες δείχνουν αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της αγοράς, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια θετική εξέλιξη για το Bitcoin κατά τη διάρκεια του «Uptober».

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *