Home » Ο Βλαντιμίρ Πούτιν Νομιμοποιεί Επίσημα το Crypto Mining στη Ρωσία
Posted in

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν Νομιμοποιεί Επίσημα το Crypto Mining στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν Νομιμοποιεί Επίσημα το Crypto Mining στη Ρωσία

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που νομιμοποιεί το cryptocurrency mining στη Ρωσία. Ο νόμος εισάγει νέες έννοιες όπως οι δεξαμενές εξόρυξης (mining pools), οι φορείς λειτουργίας της υποδομής εξόρυξης, τα αναγνωριστικά διευθύνσεων και οι ρόλοι αυτών που οργανώνουν τις δραστηριότητες εξόρυξης.

Αντί να θεωρεί την εξόρυξη ως δημιουργία κρυπτονομισμάτων, ο νόμος τη βλέπει πλέον ως μέρος του κύκλου εργασιών. Μόνο οι ρωσικές νομικές οντότητες και οι ατομικοί επιχειρηματίες που είναι εγγεγραμμένοι σε επίσημο μητρώο θα επιτρέπεται να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα.

Οι απλοί πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα εφόσον παραμένουν εντός των ορίων κατανάλωσης ενέργειας που ορίζει η κυβέρνηση, χωρίς να χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο.

Νέοι Κανόνες για Ξένα Περιουσιακά Στοιχεία και Χρηματοοικονομική Σταθερότητα

Ο νέος νόμος αναφέρεται επίσης στα ξένα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτά μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται σε ρωσικές πλατφόρμες blockchain.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα έχει την εξουσία να απαγορεύει οποιαδήποτε ατομική έκδοση εάν θεωρηθεί απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας. Ο Πούτιν έχει μιλήσει στο παρελθόν για το δυναμικό των κρυπτονομισμάτων σε κυβερνητική συνεδρίαση για οικονομικά ζητήματα.

Τόνισε ότι πρόκειται για έναν υποσχόμενο τομέα και ότι είναι σημαντικό για τη Ρωσία να “αρπάξει την ευκαιρία” για να καθιερώσει το σωστό νομικό πλαίσιο και την υποδομή για τα κρυπτονομίσματα. Οι νομοθέτες δήλωσαν: “Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ δέκα ημέρες μετά την επίσημη δημοσίευσή του, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά για ορισμένες διατάξεις.”

Τα Κρυπτονομίσματα στο Διεθνές Εμπόριο και οι Κυρώσεις

Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα στο διεθνές εμπόριο για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις. Ένας νέος νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2024 επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για διεθνείς συναλλαγές.

Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες που επηρεάζονται από τις κυρώσεις να συνεχίσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες όταν οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν λειτουργούν.

Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για αυτές τις συναλλαγές. Παράλληλα, είναι προσεκτική για τους κινδύνους όπως το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοοικονομική αστάθεια.

Η κεντρική τράπεζα και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί τονίζουν την ανάγκη για ένα ισχυρό κανονιστικό πλαίσιο για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των αγορών.

Η Ρωσία δοκιμάζει επίσης ένα ψηφιακό ρούβλι, ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας βασισμένο στο blockchain. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του χρηματοοικονομικού συστήματος και την ενίσχυση της αντίστασής του σε εξωτερικές οικονομικές πιέσεις.

Φυσικά, υπάρχει και η επιθυμία να απεξαρτηθεί οριστικά η χώρα από το δολάριο στις διεθνείς συναλλαγές της.

Ο Πούτιν συνεργάζεται επίσης με το Ιράν, την Κίνα και τη Λευκορωσία για τη διασύνδεση των συστημάτων ψηφιακού νομίσματος τους. Αυτές οι συνεργασίες αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τις διμερείς συναλλαγές, ενσωματώνοντας περαιτέρω την τεχνολογία blockchain στα οικονομικά σχέδια της Ρωσίας.

Συμπέρασμα

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να νομιμοποιήσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την κρυπτοαγορά της χώρας, ενισχύοντας τη θέση της Ρωσίας ως παίκτη στην παγκόσμια οικονομία κρυπτονομισμάτων. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού νομικού πλαισίου και υποδομών, ενώ παράλληλα επιτρέπει στη Ρωσία να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες και να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις μέσω της χρήσης κρυπτονομισμάτων στις διεθνείς συναλλαγές.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *