Home » Γιατί ο Δείκτης NUPL Υποδηλώνει ότι Μια Κρίση στην Αγορά Bitcoin Πλησιάζει
Posted in

Γιατί ο Δείκτης NUPL Υποδηλώνει ότι Μια Κρίση στην Αγορά Bitcoin Πλησιάζει

Ο Δείκτης Καθαρού Μη Πραγματοποιημένου Κέρδους/Ζημίας (NUPL) αποκαλύπτει την απογοητευτική κατάσταση του κλίματος στην αγορά του Bitcoin. Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, η αγορά BTC έχει μετατοπιστεί από μια θετική προοπτική σε μια αρνητική.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την τρέχουσα κατάσταση του κλίματος στην αγορά του Bitcoin.

Ο NUPL του Bitcoin Δείχνει Αυξανόμενη Αβεβαιότητα στην Αγορά

Πριν προχωρήσουμε, ας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι ο δείκτης NUPL. Δεν είναι κάτι περίπλοκο, αλλά απλώς ένας απλός δείκτης που βοηθά στην παρακολούθηση του πόσο κέρδος ή ζημία έχουν οι κάτοχοι Bitcoin.

Ο Δείκτης Καθαρού Μη Πραγματοποιημένου Κέρδους/Ζημίας (NUPL), προσαρμοσμένος για οντότητες, είναι μια παραλλαγή του παραπάνω δείκτη. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι εστιάζει μόνο σε εξωτερική οικονομική δραστηριότητα, εξαιρώντας σχεδόν πλήρως τις εσωτερικές συναλλαγές.

Ένα διάγραμμα NUPL του Bitcoin, προσαρμοσμένο για οντότητες, που δημοσιεύτηκε στο CryptoSlate, δείχνει ότι ο δείκτης μειώνεται σταθερά από τα μέσα του 2024.

Αυτό που μπορούμε να ερμηνεύσουμε από το διάγραμμα είναι απλό: το κλίμα στην αγορά Bitcoin έχει εξασθενήσει απότομα τους τελευταίους μήνες.

NUPL Index

Διάγραμμα NUPL Προσαρμοσμένο για Οντότητες: Μια Επισκόπηση

Στην αρχή του 2024, ο δείκτης βρισκόταν σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας ότι εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι κάτοχοι BTC ήταν σε κέρδος. Η κατάσταση στην αγορά έχει ανατραπεί από τότε. Αυτή τη στιγμή, ο δείκτης παραμένει πολύ κοντά σε επίπεδα ζημιών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πολλοί επενδυτές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μειωμένης κερδοφορίας.

Τι Έπεται για το Bitcoin

Στο παρελθόν, η αγορά αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις αρκετές φορές. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, λειτούργησε ως πρώιμο σήμα για μια επερχόμενη φάση ενοποίησης. Το 2017 και το 2021, η αγορά έδειξε πόσο άσχημα θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα.

Συμπέρασμα:

Μπορούμε να πούμε ότι το τρέχον κλίμα στην αγορά δεν είναι απόλυτα ευνοϊκό για το Bitcoin. Αυτό που αποκαλύπτει ο δείκτης NUPL, προσαρμοσμένος για οντότητες, είναι αρκετό για να δημιουργήσει σύγχυση στους επενδυτές BTC, οι οποίοι αναμένουν μια ισχυρή ανοδική κίνηση στην αγορά αυτόν τον μήνα.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *