Home » Βολή Επίθεσης στην Cardano: Ο Επιτιθέμενος Στόχευσε το ADA!
Posted in

Βολή Επίθεσης στην Cardano: Ο Επιτιθέμενος Στόχευσε το ADA!

Βολή Επίθεσης στην Cardano: Ο Επιτιθέμενος Στόχευσε το ADA!

Η αλυσίδα μπλοκ της Cardano υπέστη επίθεση DDoS σε μια προσπάθεια κλοπής στοιχημένων ADA tokens, αλλά ο επιτιθέμενος δεν ήταν επιτυχής.

Οι προγραμματιστές της Cardano ανακοίνωσαν ότι η επίθεση απέτυχε επειδή αντέδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά, δεν υπήρξε σημαντική επίπτωση στη λειτουργία του δικτύου και το δίκτυο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Ενώ δεν σημειώθηκαν απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο CTO της Fluid Token ανέφερε ότι η επίθεση DDoS ξεκίνησε στο block 10,487,530 και κάθε συναλλαγή εκτέλεσε 194 έξυπνα συμβόλαια.

Πρόσθεσε ότι ο επιτιθέμενος ξόδεψε 0.9 ADA ανά συναλλαγή και προσπάθησε να διακόψει τη δραστηριότητα του δικτύου γεμίζοντας κάθε μπλοκ με πολλές συναλλαγές.

Ο Philip Disarro, ιδρυτής της αναπτυξιακής εταιρείας Cardano, Anastasia, ανίχνευσε γρήγορα την επίθεση και εξήγησε τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Χάρη στα μέτρα που προτάθηκαν από τον Disarro, η επίθεση DDoS σταμάτησε.

Οι επιτιθέμενοι συνειδητοποίησαν ότι τα σχέδιά τους είχαν αποκαλυφθεί και σταμάτησαν τις ενέργειές τους. Οι προγραμματιστές της Cardano αντέδρασαν γρήγορα στο συμβάν, κατάφεραν να ανακτήσουν τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του δικτύου.

Παρά την επίθεση στο δίκτυο της Cardano, η τιμή του ADA παραμένει ανθεκτική και συνεχίζει να διαπραγματεύεται στα $0.38 τη στιγμή της γραφής.

Τι είναι μια Επίθεση DDoS;

Η DDoS είναι μια κοινή μέθοδος επίθεσης στην οποία ένας επιτιθέμενος πλημμυρίζει έναν διακομιστή (ή μια αλυσίδα μπλοκ) με ανεπιθύμητη κίνηση για να εμποδίσει τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε συνδεδεμένες διαδικτυακές υπηρεσίες και ιστότοπους.

Μια επίθεση DDoS στοχεύει να υπερβεί την ικανότητα του ιστότοπου ή του δικτύου να επεξεργάζεται μεγάλο αριθμό αιτήσεων και να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του στέλνοντας πολλαπλές αιτήσεις στον προσβεβλημένο διαδικτυακό πόρο.

*Αυτό δεν είναι επενδυτική συμβουλή.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *