Home » Ethereum ETFs Αναμένονται για Κυκλοφορία στις 2 Ιουλίου: Τι Ξέρουμε
Posted in

Ethereum ETFs Αναμένονται για Κυκλοφορία στις 2 Ιουλίου: Τι Ξέρουμε

Ethereum ETFs approval

Οι ειδικοί του κλάδου συζητούν το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας καθώς η αισιοδοξία για την έγκριση αυξάνεται.

Η μειωμένη αισιοδοξία γύρω από τις προοπτικές έγκρισης ενός Ethereum ETF πρόσφατα πήρε θετική τροπή όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ξαφνικά επανεκκίνησε την εμπλοκή με τους αιτούντες. Στις 20 Μαΐου 2024, η SEC ζήτησε από τους αιτούντες να τροποποιήσουν και να υποβάλουν εκ νέου τις φόρμες 19b-4, εν μέρει δίνοντας το πράσινο φως σε σχεδόν οκτώ προτάσεις.

Με ανανεωμένες ελπίδες για το προτεινόμενο επενδυτικό όχημα, οι αναλυτές συζητούν ξανά την πιθανή ετυμηγορία και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

Πότε τα Ethereum ETFs;

Συμμετέχοντας στην πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας των spot Ethereum ETFs στις 14 Ιουνίου 2024, ο αναλυτής του Bloomberg, Eric Balchunas, δήλωσε ότι η 2η Ιουλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για την έναρξη κυκλοφορίας από τους εκδότες. Η πρόβλεψη βασίζεται στα σχόλια της SEC σχετικά με τις καταθέσεις S-1 των εκδοτών στις 10 Ιουνίου, που ήταν σχετικά μικρά και δεν έδειχναν σημαντικά εμπόδια.

Αυτό ακολουθεί την αρχική πρόβλεψη της 4ης Ιουλίου ως πιο πιθανή ημερομηνία. Ενώ δεν είναι μεγάλη αλλαγή, ο Balchunas τόνισε ότι ο αρχικά αναμενόμενος χρόνος για τις προτάσεις φαίνεται τώρα πιο σύντομος. Οι προβλέψεις του αναλυτή ETF ενισχύονται επίσης από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της SEC, Gary Gensler, ο οποίος έχει οδηγήσει τη μεγάλη αλλαγή στάσης για τις προτάσεις.

Πρόεδρος της SEC Τώρα Υπέρ των ETH ETFs;

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, ο Gensler υπαινίχθηκε το πιθανό χρονοδιάγραμμα για την πολυαναμενόμενη έγκριση των ETH ETFs, δηλώνοντας: “Θα οραματιζόμουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού.”

Η δήλωση έγινε σε απάντηση σε ερώτηση του Γερουσιαστή Bill Hagerty σχετικά με την κατάσταση των τρεχουσών διαδικασιών αναθεώρησης. Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η διαδικασία εγγραφής προχωρά ομαλά.

“Οι μεμονωμένοι εκδότες εξακολουθούν να εργάζονται μέσω της διαδικασίας εγγραφής. Αυτό λειτουργεί ομαλά,” τόνισε ο Gensler.

Ενώ η αλλαγή προσέγγισης του Gensler αποτελεί θετική εξέλιξη για τις προτάσεις και τον ευρύτερο κλάδο, έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τους λόγους πίσω από την ξαφνική αύξηση της αισιοδοξίας και του ενδιαφέροντος, ιδίως δεδομένης της προηγούμενης αδιάφορης στάσης της SEC στις προτάσεις. Ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες ενέργειες της επιτροπής είναι πολιτικά υποκινούμενες, με στόχο να δημιουργήσουν θετικό κλίμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η αυξανόμενη διαφωνία από Αμερικανούς νομοθέτες και η γενικότερη κριτική για την προσέγγιση της SEC στον κλάδο έχουν επίσης επισημανθεί ως πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν την αλλαγή.

Η πιθανή κυκλοφορία ενός ETH ETF στις 2 Ιουλίου θα αποτελούσε μια ρυθμιστική νίκη για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να αποκτήσει πρόσβαση στην κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων και σηματοδοτώντας βελτιωμένα ρυθμιστικά πρότυπα. Ωστόσο, αυτές οι προβλέψεις δεν είναι οριστικές και η επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση σχετικά με τις ημερομηνίες έγκρισης και κυκλοφορίας.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *