Home » Γιατί Έπεσε το Ethereum; Θα Πέσει η Τιμή του ETH στα $2K;
Posted in

Γιατί Έπεσε το Ethereum; Θα Πέσει η Τιμή του ETH στα $2K;

Γιατί Έπεσε το Ethereum; Θα Πέσει η Τιμή του ETH στα $2K;

Μετά από μια προσπάθεια να ακολουθήσει την ανοδική πορεία του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες, το Ethereum (ETH) ηγήθηκε των altcoins με σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 24 ώρες.

Το altcoin μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με πλήρως διαλυμένη αποτίμηση περίπου 297 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποχώρησε σχεδόν 8% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύτηκε γύρω στα $2,474 την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της πρώτης ασιατικής συνεδρίας.

Η ξαφνική πτώση της τιμής του Ethereum τις τελευταίες 24 ώρες είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική ρευστοποίηση άνω των 102 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από long traders.

Κύριοι Λόγοι για την Πτώση της Τιμής του Ethereum Σήμερα

Αυξημένος Φόβος για Ασταθείς Τιμές στο Προσεχές Μέλλον

Ο δείκτης φόβου και απληστίας του Ethereum έπεσε από περίπου 53%, ουδέτερο, σε 32%, φόβο, τις τελευταίες 24 ώρες. Ο φόβος περαιτέρω πτώσης της τιμής του Ethereum είναι εμφανής στα ημερήσια και εβδομαδιαία γραφήματα. Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Peter Brandt, η τιμή του Ethereum πιθανότατα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πτωτικά συναισθήματα βραχυπρόθεσμα, μετά την συνεχή κλείσιμο κάτω από τα $2,814.

Από τεχνική άποψη, η τιμή του Ether έχει υποστεί πτωτικά συναισθήματα μετά τον ημερήσιο σταυρό θανάτου (death cross) μεταξύ των 50 και 200 Κινητών Μέσων Όρων (MAs). Επιπλέον, ο ημερήσιος Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) έχει απορριφθεί στο επίπεδο του 50%, υποδηλώνοντας ότι οι αρκούδες (bears) έχουν τον έλεγχο.

Κατάρρευση των Φαλαινών

Σύμφωνα με την ανάλυση on-chain, οι φάλαινες του Ethereum έχουν επιταχύνει την αποκομιδή κερδών τις τελευταίες ημέρες. Ο φόβος περαιτέρω κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων τον Σεπτέμβριο έχει οδηγήσει περισσότερους επενδυτές φάλαινες να αποχωρήσουν από την αγορά.

Για παράδειγμα, η Wintermute κατέθεσε πάνω από 17.5k Ether, αξίας άνω των 43 εκατομμυρίων δολαρίων, στο ανταλλακτήριο Binance τις τελευταίες 24 ώρες. Ένας άλλος επενδυτής φάλαινα εντοπίστηκε να πουλάει πάνω από 5k Ether μέσω της Binance νωρίτερα σήμερα.

Χαμηλή Ζήτηση από Spot Ether ETFs

Από την ιστορική έγκριση και εκκίνηση των spot Ether ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ζήτηση παραμένει σχετικά χαμηλή. Με επικεφαλής το ETHE της Grayscale, τα spot Ether ETFs στις ΗΠΑ κατέγραψαν καθαρή εκροή μετρητών περίπου 3,45 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη, με τη συνολική εκροή μετρητών να φτάνει τα 481 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Συμπέρασμα

Η πρόσφατη πτώση της τιμής του Ethereum αντικατοπτρίζει μια συνδυασμένη επίδραση τεχνικών δεικτών, αυξημένου φόβου στην αγορά και αποχώρησης μεγάλων επενδυτών από την αγορά. Παρά τις αναμενόμενες βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, η πορεία του Ethereum μπορεί να καθοριστεί από τη ζήτηση για spot ETFs και την ικανότητα των αγοραστών να επαναφέρουν την τιμή πάνω από κρίσιμα επίπεδα στήριξης.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *