Home » Η Κερδοφορία του Bitcoin Mining Αυξήθηκε Παρά την Πτώση της Τιμής του Bitcoin
Posted in

Η Κερδοφορία του Bitcoin Mining Αυξήθηκε Παρά την Πτώση της Τιμής του Bitcoin

Bitcoin Mining Profitability Rose But Bitcoin Price Dropping Story Highlights

Σημαντικά Σημεία της Ιστορίας

  • Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες εξόρυξης αύξησαν την παραγωγή τους σε Bitcoin στο 20,8% τον Ιούνιο.
  • Η Marathon Digital εξόρυξε 590 bitcoins, οδηγώντας την παραγωγή παρά τη συνολική πτώση της τιμής.
  • Η Επενδυτική Τράπεζα Jefferies αναθεώρησε τους στόχους τιμής για τις εταιρείες εξόρυξης από $24 σε $22, διατηρώντας αξιολόγηση “hold”.

Καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από τα $57,000, σημειώνοντας πτώση άνω του 8,70% μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, κυρίως λόγω της αυξανόμενης πτωτικής διάθεσης. Ίσως παρά την πτώση της τιμής του BTC, οι εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες εξόρυξης παρέμειναν αντίθετες στις τάσεις της αγοράς αυξάνοντας την παραγωγή τους σε Bitcoin, παρά τη σημαντική πτώση του hashrate του δικτύου.

Αυτή η αύξηση της κερδοφορίας της εξόρυξης συνέβη παρά την πτώση της τιμής του Bitcoin, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με τους κύριους λόγους αυτής της φαινομενής αντίφασης.

Άνοδος της Κερδοφορίας της Εξόρυξης

Τον περασμένο μήνα, τον Ιούνιο, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε ελαφρώς κατά 3%, ενώ η ισχύς εξόρυξης του δικτύου μειώθηκε κατά 5%. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός έκανε την εξόρυξη του Bitcoin πιο κερδοφόρα από τον Μάιο. Η επενδυτική τράπεζα Jefferies, σε πρόσφατη έκθεση, σημείωσε αυτή την τάση ως ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του halving τον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής Jonathan Petersen εξήγησε ότι το halving μείωσε τις ανταμοιβές των εξορυκτών κατά 50%, αρχικά επιβραδύνοντας την αύξηση της προσφοράς του Bitcoin, αλλά τώρα συμβάλλοντας στη βελτίωση της κερδοφορίας της εξόρυξης.

Οι Εταιρείες Εξόρυξης Αύξησαν την Εξόρυξη BTC

Κατά τον Ιούνιο, οι εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες εξόρυξης αύξησαν συλλογικά το μερίδιό τους σε νέα bitcoins που εξορύχθηκαν, ανεβαίνοντας στο 20,8% της συνολικής παραγωγής του δικτύου από 19,1% τον Μάιο. Αυτή η αύξηση συνέπεσε με την αύξηση των δυνατοτήτων εξόρυξης από αυτές τις εταιρείες, παρά τη μείωση του συνολικού hashrate του δικτύου.

Η Marathon Digital αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος εξορυκτής, παράγοντας 590 bitcoins, ελαφρώς λιγότερα από τον Μάιο, ενώ η CleanSpark είδε αύξηση 7%, εξορύσσοντας 445 tokens. Παρά αυτές τις κερδές, η Jefferies αναθεώρησε τους στόχους τιμής προς τα κάτω για πολλές εταιρείες εξόρυξης, αντιδρώντας στις συνθήκες της αγοράς.

Ο στόχος της Marathon Digital προσαρμόστηκε στα $22 από $24, με παρόμοιες μειώσεις για τις μετοχές της Argo Blockchain και τις εισηγμένες στο Η.Β. Η τράπεζα διατήρησε την αξιολόγηση “hold” για αυτές τις εταιρείες, αναγνωρίζοντας τη στρατηγική τους στροφή προς την υψηλής απόδοσης πληροφορική (HPC) και τη φιλοξενία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων τους εν μέσω μείωσης της κερδοφορίας της εξόρυξης bitcoin.

Παρά την Πτώση της Τιμής του Bitcoin

Παρά την αυξημένη παραγωγή Bitcoin από τις εταιρείες εξόρυξης τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, που αναδεικνύει την κερδοφορία της, η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει σημειώσει πτώση. Αυτή η πτώση οφείλεται κυρίως σε πωλήσεις και ενέργειες κερδοφορίας από μεγάλους επενδυτές (φάλαινες) και μεσαίου μεγέθους εξορύκτες.

Παρόλο που υπήρξαν πωλήσεις από οντότητες όπως το Mt. Gox και η γερμανική κυβέρνηση, αυτές είχαν περιορισμένη επίδραση σε σχέση με το συνολικό μέγεθος της αγοράς του Bitcoin.

Επιπλέον, διάφοροι on-chain δείκτες έδειξαν συνθήκες υπερπώλησης μόλις οι τιμές του Bitcoin έπεσαν περίπου στα $53,000. Αυτή η κατάσταση ενδεχομένως προκάλεσε μια απότομη ανάκαμψη καθώς τα μη πραγματοποιημένα κέρδη των εμπόρων έφτασαν σε χαμηλά επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από την κατάρρευση του FTX, υποδεικνύοντας ότι μια διόρθωση της αγοράς ήταν αναπόφευκτη.

Συμπέρασμα

Η αυξημένη κερδοφορία της εξόρυξης Bitcoin, παρά την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος, υποδηλώνει μια δυναμική και αντιφατική αγορά. Οι εταιρείες εξόρυξης προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους και συνεχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή τους, ενώ οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν ασταθείς. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους αναλόγως.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *