Home » Η Standard Chartered Αναμένει την Έγκριση των Ethereum ETFs από την SEC
Posted in

Η Standard Chartered Αναμένει την Έγκριση των Ethereum ETFs από την SEC

ethereum etfs

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει ενθουσιασμό για τα spot Ethereum ETFs, παρόμοια με τα Bitcoin ETFs τον Ιανουάριο. Οι πρώτες ημερομηνίες έγκρισης για τη VanEck στις 23 Μαΐου και την Ark Invest/21Shares στις 24 Μαΐου πλησιάζουν γρήγορα. Καθώς πλησιάζει αυτή η ημερομηνία, η μεγάλη τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε ότι αναμένει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να εγκρίνει τα Ether ETFs αυτή την εβδομάδα.

Τι Αναμένει η Τράπεζα σε Περίπτωση Έγκρισης;

Ο Επικεφαλής Έρευνας Συναλλάγματος και Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων της Standard Chartered Bank, Geoff Kendrick, δήλωσε: «Μετά την έγκριση, αναμένουμε ότι τα spot Ethereum ETFs θα προσελκύσουν 2,39-9,15 εκατομμύρια Ethereum τους πρώτους 12 μήνες. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 15 δισεκατομμύρια έως 45 δισεκατομμύρια δολάρια.»
Ο Kendrick πρόσθεσε επίσης: «Αυτό είναι παρόμοιο με τις εκτιμήσεις μας για τα Bitcoin ETFs όσον αφορά την αναλογία αξίας της αγοράς. Η προσέγγισή μας δείχνει ότι οι προβλέψεις μας είναι ακριβείς.»

Στόχος για το Ethereum στα 8.000 δολάρια μέχρι το Τέλος του Έτους

Ο Kendrick ανέφερε ότι αν εγκριθούν τα spot Ethereum ETFs αυτή την εβδομάδα, το κρυπτονόμισμα Ethereum θα μπορούσε να παραμείνει σε ισοτιμία με το Bitcoin και να διατηρήσει την τρέχουσα αύξηση τιμής κατά 5,4% καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ο Kendrick δήλωσε: «Εφόσον το Bitcoin θα φτάσει τα 150.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, αυτό σημαίνει ότι το Ethereum θα ανέβει στα 8.000 δολάρια.»
Ο αναλυτής υπογράμμισε επίσης ότι η Standard Chartered προβλέπει ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2025, γεγονός που θα σημαίνει ότι το Ethereum θα ανέβει στα 14.000 δολάρια. Αυτή η πρόβλεψη επαναλαμβάνει τον στόχο τιμής της τράπεζας για το Ethereum που καθορίστηκε τον Μάρτιο.

Η SEC Ζήτησε Τροποποιημένες Καταθέσεις

Η SEC υπέδειξε πιθανή πρόοδο στη διαδικασία έγκρισης ζητώντας ενημερωμένες καταθέσεις 19b-4 για τα spot ETH ETFs έως τις προθεσμίες αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, η έγκριση δεν είναι εγγυημένη. Η Fidelity υπέβαλε την κατάθεση όπως ζητήθηκε από την SEC σήμερα.
Οι αναλυτές ETFs του Bloomberg, James Seyffart και Eric Balchunas, σημείωσαν ότι η πιθανότητα έγκρισης ενός τέτοιου προϊόντος από την SEC έχει αυξηθεί από 25% σε 75%. Η τιμή του Ethereum, του ηγέτη των altcoins στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αυξήθηκε κατά πάνω από 21% τις τελευταίες 24 ώρες στα 3.719 δολάρια.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *