Home » Ημέρα Αποφάσεων για το Ethereum ETF Πλησιάζει
Posted in

Ημέρα Αποφάσεων για το Ethereum ETF Πλησιάζει

ethereum ETF

Η τελική επίσημη προθεσμία για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με ένα spot Ethereum ETF είναι αυτή την εβδομάδα. Η τελική προθεσμία για το πρώτο spot Ethereum ETF είναι την Τετάρτη, 23 Μαΐου. Τότε η SEC θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την αίτηση της VanEck.

Η προθεσμία για την αίτηση του spot ETH ETF από την Ark 21Shares είναι την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 24 Μαΐου, αλλά το τι θα συμβεί την Τετάρτη θα καθορίσει τον τόνο για τους υπόλοιπους εκδότες. Άλλοι εκδότες που περιμένουν απόφαση από τον αμερικανικό ρυθμιστικό φορέα περιλαμβάνουν τις Hashdex, Grayscale, Invesco Galaxy, BlackRock και Fidelity.

Οι Πιθανότητες Έγκρισης δεν Φαίνονται Καλές

Στις 20 Μαΐου, ο πρόεδρος της ETF Store, Nate Geraci, παρατήρησε ότι η SEC πρέπει να εγκρίνει τόσο τα 19b-4s (αλλαγές κανόνων ανταλλαγής) όσο και τα S-1s (δηλώσεις εγγραφής) για να λανσαριστούν τα ETFs. Πρόσθεσε ότι ήταν “τεχνικά δυνατό” για τον ρυθμιστικό φορέα να εγκρίνει τα 19b-4s και στη συνέχεια να “καθυστερήσει” τα S-1s, ειδικά δεδομένης της έλλειψης εμπλοκής με τους εκδότες.

Ένα 19b-4 είναι η κατάθεση που υποβάλλει μια εθνική χρηματιστηριακή αγορά, όπως η NYSE ή η Nasdaq, στην SEC όταν θέλει να αλλάξει κανόνες ή να εισαγάγει νέα προϊόντα, όπως τα spot ETH ETFs. Το S-1 είναι η αρχική φόρμα εγγραφής που απαιτείται για νέες κινητές αξίες που προσφέρονται στο κοινό, παρέχοντας στην υπηρεσία και τους πιθανούς επενδυτές λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα προϊόντα της εταιρείας.

Οι τακτικές καθυστέρησης της SEC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για “περαιτέρω αξιολόγηση των συνθηκών της αγοράς ή των συγκεκριμένων δομών αυτών των ETFs χωρίς την άμεση απόρριψη των αιτήσεων”, εξήγησε ο παρατηρητής της βιομηχανίας “Gronky” στο X. Μόνο πέντε Επίτροποι της SEC πρόκειται να ψηφίσουν για την έγκριση ή την απόρριψη του ETF της VanEck την Τετάρτη. Ο Gary Gensler, ο οποίος ψήφισε υπέρ της έγκρισης των spot Bitcoin ETFs τον Ιανουάριο, είναι μεταξύ αυτών. Οι άλλοι τέσσερις είναι οι υπέρ των κρυπτονομισμάτων Επίτροποι Hester Pierce και Mark Uyeda και οι κατά των κρυπτονομισμάτων Caroline Crenshaw και Jaime Lizárraga, οπότε μπορεί να εξαρτηθεί ξανά από την ψήφο του Gensler.

Προοπτικές Τιμής του Ethereum ETH

Αν η SEC εγκρίνει το fund της VanEck την Τετάρτη, οι τιμές του ETH είναι πιθανό να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η γενική συναίνεση είναι ότι η SEC θα τις απορρίψει. Ένας αναλυτής είπε ότι ο πυθμένας του Ethereum έχει ήδη επιτευχθεί και τελικά τα spot ETFs θα εγκριθούν, ακόμα και αν απορριφθούν αυτή την εβδομάδα. Ο συνάδελφος αναλυτής “Mister Crypto” είπε ότι το σενάριο απόρριψης ήταν ήδη υπολογισμένο στις τιμές, μια άποψη που συμμερίζονται και άλλοι έμποροι και αναλυτές κρυπτονομισμάτων. Μια έγκριση-έκπληξη θα μπορούσε ωστόσο να αιφνιδιάσει τους ανθρώπους. Οι τιμές του ETH είναι ελαφρώς μειωμένες τώρα, κάτω από τα $3,100. Η έγκριση της SEC θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια γρήγορη ανοδική κίνηση προς την αντίσταση στα $3,500 και πιθανώς πέρα από αυτήν.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *