Home » Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Μάιο: Έκθεση
Posted in

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Μάιο: Έκθεση

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Μάιο: Έκθεση

Σε αυτή την ανάρτηση:

• Η Έρευνα της KuCoin ανέφερε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε επενδύσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Μάιο, μια αύξηση 10,61% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, αλλά μια μείωση 6,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
• Η έγκριση από την SEC ενός Spot Ethereum ETF και η ισχυρή απόδοση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στην αγορά κρυπτονομισμάτων και τις εισροές κεφαλαίων.
• Η δραστηριότητα στην αγορά των stablecoin ποίκιλε, με το USDe να φτάνει σε νέα ύψη, ενώ η έκδοση των USDC και FDUSD μειώθηκε.

Στις 13 Ιουνίου, η Έρευνα της KuCoin ανακοίνωσε ότι 156 επενδύσεις ανακοινώθηκαν δημόσια τον Μάιο, με 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια να ρέουν στην αγορά. Αυτό το ποσό δείχνει αύξηση 10,61% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, αλλά μια μείωση 6,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βλέπει πολλές εξελίξεις τον Μάιο

Η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσίασε αξιοσημείωτες εξελίξεις τον Μάιο, σύμφωνα με την έκθεση. Η έκπληξη από την έγκριση της SEC ενός Spot Ethereum ETF ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η ισχυρή απόδοση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς και η άνοδος των μετοχών meme συνέβαλαν επίσης στην ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων. Τα ETFs κρυπτονομισμάτων είδαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων, ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά.

Τα stablecoin είχαν έναν μικτό μήνα. Η έκδοση stablecoin με εγγύηση σε fiat σταθεροποιήθηκε. Τα USDC και FDUSD είδαν σημαντικές μειώσεις, ενώ το USDe έφτασε σε νέα ύψη. Τα δεδομένα του SosoValue δείχνουν ότι η συνολική έκδοση έξι παραδοσιακών stablecoin μειώθηκε κατά 840 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο. Σύμφωνα με την Glassnode, τα USDT και PYUSD είναι σε ανοδική τάση, ενώ τα USDC, DAI και TUSD έχουν μειωθεί.

Συγκεκριμένα, το PYUSD αυξήθηκε από 327 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Απριλίου σε 398 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαΐου, μια μηνιαία αύξηση 21,7%. Στις 29 Μαΐου, το PYUSD ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί επίσημα στο Solana, στοχεύοντας το σενάριο πληρωμών λιανικής. Αυτή η μοναδική τοποθέτηση μπορεί να φέρει νέες αλλαγές στους προγραμματιστές, τους χρήστες και το οικοσύστημα του Solana, δήλωσε η KuCoin.

Μετά από έναν μήνα γύρω στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, η έκδοση του USDe αυξήθηκε, φτάνοντας τα 2,978 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Μαΐου. Αν και δεν ξεπέρασε το όριο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπέρασε το FDUSD για να γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο stablecoin.

Τα Layer-2 έργα παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα

Οι δημόσιες αλυσίδες και τα οικοσυστήματα Layer-2 έδειξαν σημαντικές διαφορές. Παρά την άνοδο των τιμών του Ethereum, το οικοσύστημα Layer-2 του δεν είδε αντίστοιχη αύξηση δραστηριότητας. Τα Base και Linea διατήρησαν μια τάση καθαρής εισροής, αποδίδοντας καλά. Οι δημόσιες αλυσίδες υψηλής απόδοσης και τα χαμηλού κόστους on-chain fees δεν προσελκύουν πλέον τόσους παίκτες.

Στον τομέα του BTC, το BRC20 παρέμεινε αδύναμο, ενώ τα Runes κυριάρχησαν στον όγκο συναλλαγών των μεγάλων BTC assets. Το DOG είδε μια τεράστια αύξηση στη συνολική αξία της αγοράς, ξεπερνώντας τα 800 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Μαΐου. Τα μεγάλα έργα αυστηροποίησαν τις εξετάσεις τους για τον εντοπισμό sybil. Τα LayerZero Labs εισήγαγαν την Αυτο-Αναφορά Δραστηριότητας Sybil, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αναφέρουν τη δραστηριότητα sybil για ανταμοιβές.

Σύμφωνα με την έκθεση, στα crypto gaming και τα μοντέλα κερδών, το Tap to Earn και τα σχετικά mini-games έδειξαν ισχυρή ελκυστικότητα στην αγορά εντός του οικοσυστήματος TON.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *