Home » Ο Mark Cuban υποστηρίζει τον Κανονισμό της CFTC για όλα τα κρυπτονομίσματα
Posted in

Ο Mark Cuban υποστηρίζει τον Κανονισμό της CFTC για όλα τα κρυπτονομίσματα

mark cuban sec

Ο επενδυτής του “Shark Tank” Mark Cuban προτείνει η Επιτροπή Εμπορίου Εμπορευμάτων και Μελλοντικών Συμβάσεων (CFTC) να εποπτεύει όλα τα κρυπτονομίσματα. Αυτό ακολούθησε την υποστήριξη του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump, σε κοινωνικά μέσα, παροτρύνοντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εμποδίζουν την ανάπτυξή του.

“Αν ο Joe Biden χάσει, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ευχαριστήσετε τον Gary Gensler και την SEC,” έγραψε ο Cuban στο X το Σάββατο. “Τα κρυπτονομίσματα είναι μια σταθερή αξία για τους νεότερους και ανεξάρτητους ψηφοφόρους.”

Επιπλέον, ο Mark Cuban κατηγόρησε τον πρόεδρο της SEC, Gensler, ότι δεν προστατεύει τους επενδυτές από την απάτη. Υποστήριξε ότι οι ενέργειες του Gensler έχουν αναστείλει νόμιμες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, βλάπτοντας αμέτρητους επιχειρηματίες και εμποδίζοντας την καινοτομία.

“Αυτό είναι επίσης ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς το Κογκρέσο. Οι ψηφοφόροι κρυπτονομισμάτων θα ακουστούν αυτές τις εκλογές”, δήλωσε. “Θα μπορούσατε να λύσετε αυτό το πρόβλημα για τον Biden περνώντας νομοθεσία που ορίζει την εγγραφή που είναι συγκεκριμένη για τον κρυπτονομισματικό κλάδο, όπως και άλλοι κλάδοι έχουν εγγραφή που είναι καθορισμένη για αυτούς.”

“Ή μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή και να αναθέσετε όλα τα κρυπτονομίσματα για να εποπτεύονται από την CFTC. Πράγματι, γνωρίζουν τι κάνουν”, πρόσθεσε.

Οι Ενέργειες Επιβολής της SEC Ανακινούν Ανησυχίες στην Κρυπτονομισματική Βιομηχανία

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Κεφαλαιαγορανόμησης (SEC) είναι ένας σημαντικός παίκτης στον κανονισμό των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρεί ορισμένα κρυπτονομίσματα ως αξίες, παρόμοια με τις μετοχές και τα ETF. Η CFTC, το Ινστιτούτο Οικονομικού Εγκλήματος (FinCEN) και η Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων (IRS) είναι άλλοι ρυθμιστικοί φορείς που εμπλέκονται στον κλάδο.

Ωστόσο, η ίδια η SEC έχει κριθεί για την υπερβολική επιθετικότητά της στον κανονισμό των κρυπτονομισμάτων. Μόνο το 2023, επέβαλε 46 ενέργειες επιβολής κατά επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων και επέβαλε συνολικά $2.8 δισεκατομμύρια σε πρόστιμα στον κλάδο.

Ο Trump Δεσμεύεται να Σταματήσει την Εχθρότητα προς τα Κρυπτονομίσματα αν Επανεκλεγεί Πρόεδρος

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Trump εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο θέρετρό του Mar-a-Lago στη Φλόριντα. Ανέφερε ότι θα σταματήσει την εχθρότητα προς τα κρυπτονομίσματα εάν επανεκλεγεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ, διότι δεν τα προτιμά.

“Αν πρόκειται να το αποδεχθούμε, πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους να είναι.”

Επιπλέον, κριτικάρισε τον πρόεδρο Joe Biden, ισχυριζόμενος ότι λείπει η κατανόησή του για το κρυπτονόμισμα. Πήγε επίσης εναντίον των Δημοκρατικών, κατηγορώντας τους για έντονη αντίθεση προς τα κρυπτονομίσματα.

“Είμαι εντάξει με αυτό. Θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι καλό και στέρεο και οτιδήποτε άλλο, αλλά είμαι εντάξει με αυτό”, πρόσθεσε. “Αν είστε υπέρ των κρυπτονομισμάτων, καλύτερα ψηφίστε για τον Trump.”

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *