Home » Ο Mark Cuban λέει ότι η Kamala Harris θα είναι «πιο ανοιχτή» στην AI και το Bitcoin
Posted in

Ο Mark Cuban λέει ότι η Kamala Harris θα είναι «πιο ανοιχτή» στην AI και το Bitcoin

Ο Mark Cuban λέει ότι η Kamala Harris θα είναι «πιο ανοιχτή» στην AI και το Bitcoin

Σε αυτό το άρθρο:

  • Ο Mark Cuban πιστεύει ότι η Kamala Harris θα είναι «πολύ πιο ανοιχτή» στην τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίσματα.
  • Πιστεύει ότι η Harris θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το Bitcoin.
  • Ο Cuban είπε πρόσφατα ότι το BTC θα ευημερήσει με τον Donald Trump ως πρόεδρο.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Mark Cuban, πιστεύει ότι η Kamala Harris θα είναι «πολύ πιο ανοιχτή» στην τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίσματα από τον τρέχοντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ανέφερε την Τρίτη το Politico. Ο Cuban πιστεύει ότι η Harris θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το Bitcoin (BTC) εάν γίνει πρόεδρος.

Η Harris, η νυν αντιπρόεδρος, εξασφάλισε αρκετή υποστήριξη την Τρίτη για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Αντικαθιστά τον Biden, ο οποίος παραιτήθηκε στις 21 Ιουλίου μετά από εβδομάδες πιέσεων από το κόμμα του να παραιτηθεί.

Η Harris θα αντιμετωπίσει τον Donald Trump, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος τώρα θεωρεί τον εαυτό του ως τον «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων». Ο Trump έχει επίσημα προσαρμόσει την εκστρατεία του για να κερδίσει τις ψήφους των εκατομμυρίων Αμερικανών που κατέχουν κρυπτονομίσματα. Έχει αλλάξει από την γνωστή του απορριπτική στάση και έχει κάνει το Bitcoin κεντρικό θέμα της εκστρατείας του για την «πρώτη καινοτομία της Αμερικής».

Η Kamala Harris θα είναι ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις, λέει ο Cuban

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, ο Cuban είπε ότι λάμβανε «ανατροφοδότηση ότι θα είναι πολύ πιο ανοιχτή στις επιχειρήσεις, την [τεχνητή νοημοσύνη], τα κρυπτονομίσματα και την κυβέρνηση ως υπηρεσία». Αν και ο σταρ του Shark Tank δεν είπε από πού προερχόταν αυτή η «ανατροφοδότηση», τόνισε ότι «σίγουρα δεν επιβεβαιώθηκε από την αντιπρόεδρο». Πρόσθεσε: «Η αλλαγή των πολιτικών αλλάζει το μήνυμα και ενημερώνει όλους ότι έχει την εξουσία και είναι ανοιχτή, κυριολεκτικά, για επιχειρήσεις».

Ο Cuban πρόσφατα υποστήριξε τη δυνατότητα μιας προεδρίας του Trump ως ευνοϊκή για το Bitcoin και την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Δημοσιεύοντας στο X (πρώην Twitter), είπε ότι η πιθανότητα μείωσης των φόρων υπό τον Trump θα έχει πληθωριστικό αποτέλεσμα στο δολάριο και θα αυξήσει την αξία του Bitcoin. «Αυτό που θα οδηγήσει την τιμή του BTC είναι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές και οι δασμοί, οι οποίοι, αν η ιστορία είναι οδηγός (και δεν είναι πάντα), θα είναι πληθωριστικοί», είπε.

Σύμφωνα με τον Cuban, η φήμη του Trump ως γεωπολιτικός απρόβλεπτος παράγοντας θα προκαλέσει επίσης επιδείνωση του δολαρίου έναντι του BTC.

«Συνδυάστε αυτό (τη μείωση των φόρων) με την παγκόσμια αβεβαιότητα σχετικά με τον γεωπολιτικό ρόλο των ΗΠΑ και την επίδραση στο δολάριο ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα, και δεν μπορείτε να ευθυγραμμίσετε καλύτερα τα αστέρια για μια επιτάχυνση της τιμής του BTC».

Το ρεπορτάζ του Politico αναφέρεται επίσης στο πώς η Kamala Harris θα μπορούσε να επηρεάσει το AI, ένα αναδυόμενο ζήτημα που έχει προκαλέσει εντάσεις με την Κίνα για την εθνική ασφάλεια. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επίσης εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια, το μέλλον της ανθρώπινης φυλής, καθώς και τη βασική δικαιοσύνη.

Ο Cody Venzke, ανώτερος νομικός σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών, είπε ότι η Harris «έχει τονίσει ότι η πολιτική για το AI δεν μπορεί να επικεντρωθεί σε “υπαρξιακούς” κινδύνους χωρίς να αντιμετωπίζει τις βλάβες που προκαλεί στους ανθρώπους καθημερινά». Η αντιπρόεδρος φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύνταξη του εκτελεστικού διατάγματος του Biden που απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την AI με ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Συμπερασματικά

Ο Mark Cuban πιστεύει ότι η Kamala Harris θα είναι «πολύ πιο ανοιχτή» στην τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το Bitcoin εάν γίνει πρόεδρος. Παράλληλα, ο Donald Trump έχει στραφεί προς την υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων, καθιστώντας το Bitcoin κεντρικό θέμα της εκστρατείας του. Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, η αγορά των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να έχει σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *